Τάσος Τσατάλης

Δεν υπάρχει καμιά λογική στην κουβέντα για αυστηρή ποινή στην ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης κάνει στο sportfm.gr συγκρίσεις με υποθέσεις που έφεραν ποινές αφαίρεσης βαθμών κι εκτιμά πως για το τελευταίο ΑΕΚ – Ολυμπιακός πάρα πολύ δύσκολα στέκεται ακόμη και τιμωρία έδρας.

• Σε σχέση με την σημερινή εκδίκαση για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, χρήσιμες είναι μερικές επισημάνσεις.

• Είναι κατανοητό, όταν μια ομάδα είναι να απολογηθεί, οι άμεσοι ανταγωνιστές της να προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

• Όμως, από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η έκθεση της αστυνομίας και ολόκληρη μάλιστα, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν αναφορές ούτε για φθορές, ούτε για τραυματισμούς.

• Δηλαδή από τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για την πιο αυστηρή τιμωρία, στην ουσία δεν υπάρχει καμία, αφού και οι ρίψεις αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις, είναι ανοικτό σε ερμηνεία αν πρόκειται για βιαιοπραγία με την έννοια που απαιτεί ο κανονισμός.

• Το τελευταίο διάστημα σε ποιες περιπτώσεις είχαμε τιμωρίες με αφαίρεση βαθμών;

• Μία για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα, που ο ΠΑΟΚ θεωρήθηκε υπαίτιος για την διακοπή του ματς.

• Κι άλλη μία για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ, που έγιναν επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών σύμφωνα με τις εκθέσεις, εντός του αγωνιστικού χώρου.

• Αυτές είναι οι μοναδικές περιπτώσεις που υπήρξαν τιμωρίες με αφαίρεση βαθμών.

• Μπορεί το κατηγορητήριο της ΑΕΚ να μπει στην ίδια κατηγορία με αυτές; Φαίνεται εντελώς παράλογο.

• Μόνο με το αντίστοιχο κατηγορητήριο για το περσινό ΑΕΚ – Ολυμπιακός μπορεί να γίνει σύγκριση και μάλιστα εκείνο το ματς είχε διακοπεί και για περισσότερα από πέντε λεπτά, επειδή η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Εδώ δεν είχαμε τίποτα σε σχέση με την ομαλή διεξαγωγή του ματς.

• Και μπορούμε να συζητάμε για τις πιο αυστηρές ποινές που προβλέπονται, λίγο μετά τις αποφάσεις για το ΠΑΟΚ – Άρης, που οι εκθέσεις της αστυνομίας ήταν ξεκάθαρα πιο επιβαρυντικές;

• Να πούμε ορισμένα πράγματα και για τα αγωνιστικά της ΑΕΚ.

• Θα δούμε απόψε με την Λαμία κάποια ενδιαφέροντα πράγματα ως προς την χρησιμοποίηση ορισμένων παικτών.

• Όπως όλα δείχνουν, το δίδυμο στα κεντρικά χαφ θα είναι Τσόσιτς, Μοράν. Πιο καθαρό 6άρι ο Σέρβος, 8άρι στην ουσία ο Βάσκος.

• Επιπλέον μάλλον θα ξεκινήσει και ο Αϊντάρεβιτς, πίσω από τον επιθετικό. Που θα είναι ο Γιακουμάκης.

• Από τους νεαρούς βλέπω πιο πιθανό να ξεκινήσει από αριστερά ο Μπότος. Ενώ το σχέδιο για τον Μπογέ είναι να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο, ίσως και κάτι λιγότερο.

• Να λοιπόν πιθανότατα και ο Τσόσιτς αμυντικό χαφ, να και ο Μοράν δίπλα του, σε ένα ματς με αντίπαλο Super League, που όσο και να μην έχει την ίδια ένταση με ματς πρωταθλήματος, κάποια πράγματα θα φανούν.

ΥΓ1: Είναι αλήθεια πως εδώ και χρόνια ο Αλέξης Κούγιας βρίσκει στήριξη ή ...τρώει κράξιμο για όσα κατά καιρούς λέει, ανάλογα με το αν κάποιοι από τους «μεγάλους» θεωρούν πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η σχέση του με τον Ολυμπιακό, κάπως έτσι εξελίσσεται και η σχέση με τον ΠΑΟΚ.

Δηλαδή ο τελευταίος που μόλις πέρσι ζητούσε δημόσια... ψυχίατρο για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, σήμερα για επιλεγμένα κομμάτια των δημόσιων τοποθετήσεων του, ζητάει να γίνουν αφορμή για παρέμβαση εισαγγελέα.

Ωστόσο οι μέρες περνάνε και το περιεχόμενο των δηλώσεων εξελίσσεται. Κι απ' ότι φαίνεται πλέον τόσο από όσα λέει ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας, όσο κι απ' όσα λένε συνομιλητές του, όπως ο δικηγόρος Μιχαλόλιας στις δηλώσεις στον Κυριάκο Θωμαΐδη που δημοσιεύθηκαν χθες και στο sport-fm.gr, προκύπτουν κι άλλα πράγματα που προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά. Μάλλον πιο σοβαρά από αυτά που τέθηκαν αρχικά.

Εκτός αν το «κουτσομπολιό» για το αν κάποιος γνωρίζεται με κάποιον άλλον και τι ενδεχομένως θα μπορούσε να σημαίνει αυτό, είναι πιο σοβαρό από συζητήσεις για το που ανήκουν ή με ποιον έχουν σχέσεις συγκεκριμένες ΠΑΕ. Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως μένουν ασχολίαστα αυτά τα κομμάτια των τοποθετήσεων των τελευταίων ημερών...

ΥΓ2: Μπορούμε να συζητάμε όσο θέλουμε για την φετινή αγωνιστική κατάσταση του Σιμόες ή για το κατά πόσο τον επηρεάζει η κατάσταση με το συμβόλαιο του. Κι εδώ εκφράσαμε πρόσφατα με επιφύλαξη βέβαια, την άποψη πως ίσως φέτος ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ, να του προσθέτει δυσκολίες.

Ωστόσο για την προσπάθεια που κάνει κάθε παίκτης, υπάρχουν και μετρήσιμα μεγέθη. Για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος αρχηγός της ΑΕΚ, έτρεξε 12 χιλιόμετρα! Περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο παραπάνω, από τον επόμενο που τον ακολούθησε κι από τις δύο ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x