Τάσος Τσατάλης

Η ΑΕΚ έχει στοιχεία που δεν έχει ο ΠΑΟΚ και κρίνουν τα μεγάλα ματς

Ο Τάσος Τσατάλης… αφήνει πίσω την Μίλαν, πάει στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ κι επικεντρώνει στα στοιχεία που ξεχωρίζουν τις δύο ομάδες και θεωρεί πως θα καθορίσουν το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή

***Το μεγάλο κέρδος της ΑΕΚ, όπως εξελίσσεται αυτή η σεζόν, παρά τα σκαμπανεβάσματα, είναι πως παγιώνεται επιτέλους στον πάγκο, ένας προπονητής που της ταιριάζει και μπορούν να προχωρήσουν μαζί.

***Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα υπήρχε η δυνατότητα να έρθει στην ΑΕΚ και να είχε καταφέρει κάτι καλύτερο, από αυτό που παρουσιάζει ο Χιμένεθ.

***Ούτε κάποιον που θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα, την μεγάλη πρόκληση, για πρώτη φορά μετά από χρόνια και πρώτη φορά για τους περισσότερους παίκτες της, του παράλληλου σε Ελλάδα κι Ευρώπη και να είσαι πρωταγωνιστής και στα δύο μέτωπα.

***Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο μεγάλο κεκτημένο, που δεν βλέπω πως μπορεί να αμφισβητηθεί μέσα στην σεζόν που διανύουμε.

***Το δεύτερο μεγάλο κεκτημένο, είναι η επιστροφή σε βραδιές σαν την χθεσινή, που πάνω τους αποτυπώνεται και η επιστροφή της ΑΕΚ γενικότερα.

***Το τρίτο μεγάλο κεκτημένο, είναι πως η ΑΕΚ που έχει καταφέρει να είναι πρωταγωνίστρια στο μέτωπο της μεγάλης αλλαγής που συντελέστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που συνεχίζεται άρχισε και συνεχίζει να φτιάχνει γήπεδο, αυτή η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη αρκετά για να γνωρίζουν όλοι, είτε θέλουν να το παραδεχτούν είτε όχι, πως είναι και μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

***Σε δυο συνεχόμενα ματς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η ΑΕΚ έπαιξε δυο ματς με ένα τεράστιο μέγεθος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στον ρυθμό που έδωσε εκείνη. Και κανένα από τα δύο δεν τελείωσε με την αίσθηση πως ήταν τυχερή που πήρε την ισοπαλία.

***Αντίθετα, αν χθες δεν είχε την τύχη η Μίλαν να είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε η Ένωση στο στάδιο της προσαρμογής στα νέα δεδομένα από την απουσία του Μάνταλου, πιστεύω οι Ιταλοί θα είχαν πολύ πιο άσχημο βράδυ.

***Αλλά η ΑΕΚ έχει πλέον μπει για τα καλά, στην ρουτίνα των ομάδων που πρωταγωνιστούν σε όποια διοργάνωση συμμετέχουν. Κι αυτό σημαίνει πως το ματς με την Μίλαν, ακόμη κι αν έγινε μόλις χθες βράδυ, είναι ήδη… πολύ μακριά.

***Το αύριο, άμεσα μάλιστα, χωρίς ανάσα, είναι με τον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που μπορεί να σημαδέψει την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η ΑΕΚ έχει κάνει γκέλες φέτος μετά από την Ευρώπη και μάλιστα μετά από ματς που έχει παίξει πολύ καλά.

***Ναι, αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν ντέρμπι. Έστω κι αν τον όρο τον έχουμε κάνει λίγο… λάστιχο στην Ελλάδα, ας το πούμε ντέρμπι.
Είναι διαφορετικό να παίζεις μετά την Μίλαν με τον Ατρόμητο, ακόμη και τον φετινό ή μετά την Μπριζ με τα Γιάννινα και διαφορετικό να παίζεις ένα τέτοιο ματς, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ.

***Η ΑΕΚ πέρα από την όποια κούραση, που μόνο το γήπεδο θα μας δείξει αν θα αποδειχθεί παράγοντας σημαντικός, πιστεύω πως δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση απέναντι στον ΠΑΟΚ, να δώσει τα δικαιώματα που έχει δώσει σε άλλα ματς στο πρωτάθλημα , μετά από δυνατές ευρωπαϊκές βραδιές φέτος.

***Η φετινή ΑΕΚ, είναι μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της, με τον κόσμο να είναι αυτό που είπε χθες και ο Χιμένεθ άσχετα αν μιλάμε για το ΟΑΚΑ, σε αυτά τα ματς σαν το μεθαυριανό «δαγκώνει».

***Εγώ δεν την περιμένω κουρασμένη, αλλά «φορτισμένη» και «γκαζωμένη» από την Μίλαν.

***Απέναντι σε μια ομάδα που έχει καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά σε καμιά περίπτωση τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το «σφρίγος» της ΑΕΚ, θεωρώ πως όποιος θεωρήσει πως το ματς δεν εξαρτάται βασικά, αν όχι απόλυτα από την Ένωση, θα κάνει λάθος, μεγάλο λάθος.

***Η όποια κούραση, είναι μικρότερη σαν μέγεθος όταν την συγκρίνεις με το «ψήσιμο» που δίνουν στην ΑΕΚ βραδιές σαν την χθεσινή και το πόσο τονίζουν ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα της σαν ομάδα.

***Τα μεγάλα παιχνίδια, τα κερδίζουν τα στοιχεία που έχει δείξει η ΑΕΚ σε όλα τα ματς με δυνατούς αντιπάλους φέτος. Και ο ΠΑΟΚ, για να λέμε την αλήθεια, ως τώρα τουλάχιστον δεν έχει δείξει πως τα έχει. Άλλωστε μόνο με τον Ολυμπιακό έχει ματς με δυνατό αντίπαλο.

***Νομίζω αυτά τα στοιχεία θα καθορίσουν και τον νικητή την Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x