Τάσος Τσατάλης

Η ΑΕΚ πάει να μείνει πίσω, με 5 εκατομμύρια… να κοιτάνε

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για το γεγονός πως για τον ένα ή τον άλλο λόγο, η Ένωση στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος δεν πήρε τίποτε από επένδυση κοντά στα 5 εκατομμύρια.

• Η ΑΕΚ «φλερτάρει» πλέον πολύ με το να πάθει βαθμολογικά από νωρίς το φθινώπορο, ό,τι και στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν από τότε που επέστρεψε. Για τους πιο απαισιόδοξους, το έχει πάθει ήδη.

• Αν τελικά αποδειχθεί πως το διάστημα αυτό και ειδικά η 6η αγωνιστική ήταν καθοριστικές για την σεζόν της, θα έχει πάθει την ζημιά, έχοντας στις πρώτες έξι αγωνιστικές ποδοσφαιριστές αξίας πέντε εκατομμυρίων, να έχουν βοηθήσει από ελάχιστα, ως καθόλου.

• Αυτό είναι περίπου το κόστος(το καθαρό πάντα) για αγορές, συμβόλαια και μπόνους υπογραφής το καλοκαίρι, για ποδοσφαιριστές από τους οποίους για διάφορους λόγους σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτε ή πήρε μόνο λίγο ...μυρωδιά, από το τι μπορούν να προσφέρουν.

• Μιλάω για Βέρντε, Σιμάο, Ζεράλδες, Ολιβέιρα και Σαμπανάτζοβιτς. Για τον οποίο Σαμπανάτζοβιτς, «μικρός» μεν λέμε, αλλά ξεχνάμε πως δεν είναι κανένας που ήρθε από τις Ακαδημίες. Στοίχισε 500 ωραία χιλιαρικάκια. Αντιμετωπίζεται βέβαια ως μικρός από τις Ακαδημίες.

• Η μοναδική περίπτωση που το γεγονός πως δεν έχει βοηθήσει εδώ και μεγάλο διάστημα, οφείλεται σε πρόβλημα τραυματισμού, είναι του Ολιβέιρα. Από τα περίπου 5 εκατομμύρια που λέμε, το κόστος του καλύπτει γύρω στα 1,7. Δεν είναι μόνο το συμβόλαιο του.

• Κάτι που δεν είναι γνωστό είναι πως ο Ολιβέιρα πήρε και μισό εκατομμύριο μπόνους υπογραφής. Ελεύθερος λέμε, αλλά τελικά δεν ήταν κι ακριβώς έτσι.

• Οι υπόλοιποι, που όλοι μαζί κοστίζουν πάνω από 3 εκατομμύρια αγορές, ενοίκια και φετινά συμβόλαια, δεν έχουν σε αυτό το κρίσιμο διάστημα σχεδόν καμιά συμμετοχή. Η ΑΕΚ από την Τουρκία και μετά, κατά 90% στηρίζεται σε παίκτες που ήδη είχε πριν το καλοκαίρι.

• Το ποσό που έχουν κοστίσει αυτοί οι παίκτες είναι πολύ μεγάλο, για να αποδεχτείς ως τετελεσμένο πως δεν μπορούν να βοηθήσουν.

• Και δεν υπάρχει και λόγος να το αποδεχτείς, από την στιγμή που οι περισσότεροι δεν έχουν τύχει διαχείρισης από την οποία να μπορούν να κριθούν. Αυτή είναι η αλήθεια.

• Αν δεν μπορούν τελικά να βοηθήσουν, τα χρήματα για τα οποία μιλάμε, πρέπει να προστεθούν στα όχι λίγα, που δεν είχαν το αναμενόμενο αντίκρισμα, ειδικά την τελευταία διετία.

• Αν δηλαδή η ΑΕΚ δεν πάρει τίποτε από επένδυση πάνω από 3 εκατομμύρια (αφήνω έξω τον Ολιβέιρα που έχει δείξει όσο πρόλαβε μέχρι τώρα πως πιθανότατα το κόστος δεν είναι άσχετο με την αξία του), αυτό μαζί με την απώλεια από την Ευρώπη, θα συνιστά μια τεράστια ζημιά και οικονομική.

ΥΓ: Με όλο τον σεβασμό, θεωρώ αδιανόητο να γίνεται κουβέντα για πέναλτι που δεν πήρε η ΑΕΛ στις περιπτώσεις Μπάρκα με Ουάρντα και Ντάουντα με Βράνιες. Ή για αποβολή του Μάνταλου, επειδή χάιδεψε την αφάνα του Αιγύπτιου.

Πρώτον γιατί εκτός από το γεγονός πως δεν υπάρχει καμιά παράβαση σε οποιαδήποτε από αυτές τις φάσεις, μιλάμε για ένα παιχνίδι που στο 7΄ ο Κουμπαράκης είχε βγάλει κίτρινη σε Λιβάγια και Βράνιες και στο 14΄σε συνεργασία με τον Ζαχαριάδη και με ευθύνη κυρίως του δεύτερου, είχαν πνίξει την απευθείας κόκκινη στον Κάτσε.

Δεύτερον, γιατί γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις με φάσεις τραβηγμένες ...από τα μαλλιά του Ουάρντα, όταν στην Τρίπολη, το NFL ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Μάτος και Βαρέλα, ταυτόχρονα στην ίδια φάση. Δεν μπορεί δηλαδή να υπάρχουν αυτές οι φάσεις και στο τέλος να θέλουμε να λέμε πως όσο δεν δόθηκε κανονικό πέναλτι υπέρ του Αστέρα, άλλο τόσο δεν δόθηκε και στην Λάρισα. Δεν γίνεται.

Κι όταν την ΑΕΚ από το πρώτο τέταρτο του ματς, την είχαν ήδη τακτοποιήσει. Γιατί εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πως ειδικά σε αυτό το γήπεδο, να έχεις με κίτρινες απ΄το 7΄ Βράνιες και Λιβάγια, δεν είναι και ασήμαντο. Χώρια η μη αποβολή του Κάτσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x