Τάσος Τσατάλης

Μελισσανίδης στο sportfm.gr: «Ακόμη δεν έχω καν ειδοποιήσει…»

Ο Τάσος Τσατάλης μεταφέρει μια αποκλειστική δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη στο sportfm.gr και γράφει για τις μεγάλες αλλαγές στην ψυχολογία της ΑΕΚ απέναντι στους ανταγωνιστές της.

- Να ξεκινήσουμε με λίγο …ρεπορτάζ, μεταμεσονύκτιο μάλιστα. Από το ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί η ΑΕΚ και μετά την απίστευτη υποδοχή που επιφύλαξαν στην ομάδα, περίπου 1500 οπαδοί της εκεί.

- Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έμεινε με τους ανθρώπους της ΠΑΕ που ήταν εκεί, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μέχρι και λίγο μετά τις 12μισι.

- Όταν έφυγε, υπήρχαν λίγοι ακόμη φίλοι της ομάδας που περίμεναν κι έπεσαν πάνω του για συγχαρητήρια και φωτογραφίες.
Εκεί λοιπόν, στο lobby του ξενοδοχείου, που τη συγκεκριμένη στιγμή από δημοσιογραφική παρουσία, έτυχε να είναι μόνο το sportfm.gr, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ σε μια κίνηση σπάνια για τον ίδιο, είναι αλήθεια, σταμάτησε και γύρισε ενώ αποχωρούσε και μας έκανε μια δήλωση, που σίγουρα θα συζητηθεί.

- «Πριν μερικά χρόνια, όταν ξεκινούσε η ΑΕΚ από την Γ΄Εθνική και ήδη κάποιοι είχαν αρχίσει να ασχολούνται πολύ μαζί μας, είχα πει να μη βιάζονται, να έχουν υπομονή και να μη φοβούνται τόσο πολύ ήδη, γιατί εγώ θα τους ειδοποιούσα πότε θα έπρεπε να αρχίσουν να ετοιμάζονται και να φοβούνται… Δεν το έχω ξεχάσει και θυμίζω λοιπόν απόψε (σ.σ βράδυ Κυριακής) πως ακόμη δεν έχω καν ειδοποιήσει… Ακόμη δεν το έχω πει καν ότι πρέπει να αρχίσουν να φοβούνται…», ήταν ακριβώς η αποκλειστική δήλωση του Δ. Μελισσανίδη, που μεταφέρουμε σήμερα.

- Κατά τα άλλα, πέρα του ρεπορτάζ, αν και μετά από μια βραδιά από αυτές που δεν σηκώνουν και πολλά σχόλια, αφού είναι τόσο …ισοπεδωτικά τα γεγονότα που «μιλάνε» από μόνα τους, να σταθούμε σε κάποια πράγματα.

- Ενδεικτικά της αλλαγής στις ισορροπίες, που βιώνουμε, μεταξύ άλλων και στις ψυχολογικές.

- Η ΑΕΚ του «σφιχτού» μπάτζετ, με το «ρόστερ που κανονικά είναι για ένατη και δέκατη θέση», που «δεν έχει τα… κονέ στις… πιάτσες των ατζέντηδων» και «ψωνίζει από τα καλάθια», στο 81΄μέσα στην πιο «καυτή» έδρα στην Ελλάδα κι απέναντι στον πιο ισχυρό αντίπαλο που μπορεί να έχει… βρίσκεται στο καναβάτσο.

- Με το «Καραϊσκάκη» να… παίρνει φωτιά. Να μοιάζει με ηφαίστειο από τον ενθουσιασμό που προκάλεσε το γκολ του Καρίμ.

- Στο 81΄η ΑΕΚ, αυτή η ομάδα που τόσες φορές φάνηκε «Λερναία Ύδρα», για κάθε λογικό παρατηρητή δείχνει να εξάντλησε τα όρια της. Πως θα μπορούσε να επανέλθει και από αυτό και μέσα σε αυτές τις συνθήκες; Κι όμως, έχει κι άλλο…

- Τρεις εικόνες μένουν χαραγμένες κι αξίζει τον κόπο να έρθουν στο προσκήνιο.

- Γίνεται η αλλαγή του Μπακασέτα με τον Γιακουμάκη. Ο ένας τρέχει σαν τρελός να βγει κι ο άλλος τρέχει σαν τρελός να μπει… «Μα τι κάνουν αυτοί; Σε τι μπορεί ακόμη να πιστεύουν και πάνε σα να τους έχεις βάλει νέφτι;», σκέφτεσαι.

- Η …τρελή παρέα ισοφαρίζει. Και τότε έρχονται άλλες δύο στιγμές που δείχνουν με απόλυτη σαφήνεια κάποια πράγματα.

- Ο Μασούντ, τρέχει να πάρει τη μπάλα από τα χέρια του Προτό, για να γίνει γρήγορα η σέντρα!

- Ναι, εκεί που άλλοι θα άρχιζαν να κλωτσάνε τις μπάλες στην εξέδρα, σκεπτόμενοι πως είχαν «κλέψει» βαθμό στην εκπνοή μέσα στο Φάληρο, ο Μασούντ έτρεξε να πάρει τη μπάλα για να συνεχιστεί γρήγορα το ματς και να διεκδικήσει στα λίγα λεπτά που απέμεναν τη νίκη.

- Ο Μασούντ, μια εξέχουσα ποδοσφαιρική προσωπικότητα στην πατρίδα του μεν, αλλά πάντα για τα δεδομένα του Ιράν.
Που στα 33 του έχει αγωνιστεί στην Οσασούνα, στην Λας Πάλμας, στην Αλ Σαχανίγια, στην Αλ Γκαράφα και στον Πανιώνιο, μέσα σε ένα μήνα περίπου παρουσίας στην ΑΕΚ, ισοφαρίζει στο 87΄μέσα στο Καραϊσκάκη και το μόνο που σκέφτεται, είναι πως θα προλάβει να κερδίσει!

- Κι άντε λες, ένας είναι, μπορεί… να του τη βάρεσε. Αμ δε…

- Με το που ακουμπάει δίχτυα η μπάλα από τη κοντινή βολίδα του Τσιγκρίνσκι, Λυμπερόπουλος και Λαμπρόπουλος σηκώνονται όχι για να πανηγυρίσουν, αλλά για να τρέξουν προς τον Σιδηρόπουλο. Για να του πουν, τι; «Πρέπει να δώσετε τουλάχιστον πέντε λεπτά καθυστέρηση. Δεν είναι δυνατό να δοθεί λιγότερο!».

- Μετά από όλα αυτά, τι άλλο περισσότερο μπορείς να πεις;

- Η ΑΕΚ έχει αλλάξει τις ισορροπίες, τις ψυχολογικές εσωτερικές της πρώτα και κύρια, ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Αυτό είναι ένα πρώτο σημαντικό κεκτημένο.

- Αγωνιστικά, είναι μακράν η ομάδα που αξίζει τον κόπο να παρακολουθείς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πιο συναρπαστική, αυτή που προσφέρει την ένταση και τις συγκινήσεις που κάνουν το ποδόσφαιρο μια ξεχωριστή υπόθεση.

- Είναι η «ομάδα των θαυμάτων» και των μεγάλων ανατροπών, με τον Χιμένεθ σε ρόλο «μάγου της φυλής», να έχει δημιουργήσει μια ομάδα, που δεν ξέρεις από που θα σου την φέρει.

- Αλλά σίγουρα, για να φτάσει σε αυτό που της αξίζει με όλα όσα κάνει φέτος, θα χρειαστεί λιγότερα «μαγικά» και περισσότερη ισορροπία ειδικά στην κατηγορία των αγώνων που της έχουν στοιχίσει ως τώρα. Και δυο τέτοιους θα βρει μπροστά της άμεσα στο πρωτάθλημα.

- Θα χρειαστεί επίσης, να κοπεί μαχαίρι αυτή η περίεργη ιστορία που έχει αρχίσει εδώ και κάποιες αγωνιστικές, με τον ΠΑΟΚ σε ματς από τα οποία δεν έχεις αγωνιστικά να θυμάσαι απολύτως τίποτε, να κερδίζει με σημεία αναφοράς διαιτητικές αποφάσεις.

- Η υπόθεση αυτή παρατράβηξε, νομίζω πως και στον ΠΑΟΚ όσοι έχουν καθαρό μυαλό το αντιλαμβάνονται και πραγματικά πλέον έχει αρχίσει να πλήττει το κύρος όλης της ιστορίας της ανατροπής στην ΕΠΟ.

- Αντανακλά πλέον προσωπικά πάνω στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον Βαγγέλη Γραμμένο. Και δική του ευθύνη είναι να αρθούν οι … παρεξηγήσεις που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί στο μυαλό κάποιων…

- Βέβαια δεν θεωρώ κέρδος για τον ΠΑΟΚ πως χρεώθηκε αυτό το γκολ, για να προηγηθεί στο συγκεκριμένο ματς.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως δεν έχει αρχίσει να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.

- Επίσης, όσο δυνατό ήταν το ψυχολογικό κτύπημα για τον Ολυμπιακό με το γκολ του Γιακουμάκη, άλλο τόσο ήταν πιστεύω και για τον ΠΑΟΚ, που μέχρι το 94΄έβλεπε μια εξέλιξη στο ντέρμπι των δύο ανταγωνιστών του για τον τίτλο, «βούτυρο στο ψωμί του».

- Το χτύπημα ήταν πιο δυνατό από όσο αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, γιατί η νίκη της ΑΕΚ, ειδικά με τέτοιο τρόπο, συνιστά το μη αναμενόμενο. Αυτό που κάνει την διαφορά.

- Τέλος, όσον αφορά το ματς του κυπέλλου, θεωρώ πως έχει γίνει πλέον το πιο δύσκολο από τα τρία στην σειρά της ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό.

- Πιστεύω πως με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει ότι και με… τα μεθεόρτια του ντέρμπι, μένει πολύ πίσω από την κορυφή, το κύπελλο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για διέξοδο.

- Επίσης, ο Ολυμπιακός ίσως να είναι πιο επικίνδυνος τώρα, γιατί πλέον είναι απόλυτα προσγειωμένος αναγκαστικά.
Μετρώντας σερί αποτυχίες απέναντι στην ΑΕΚ, έχει χάσει κάθε περιθώριο να την αντιμετωπίζει «αφ’ υψηλού» και είναι η τελευταία του ευκαιρία φέτος να αλλάξει την εικόνα.

- Η ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί έναν – δικαιολογημένο- πρωτοφανή ενθουσιασμό και τα παραδείγματα στην ιστορία της, που έχει τέτοια συνέχεια δεν είναι πολλά.

- Βέβαια, είπαμε και χθες, πως σπάει παραδόσεις. Δεύτερη φορά τρεις σερί νίκες εντός με Ολυμπιακό, μετά από 20 χρόνια.
Πρώτη νίκη στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα και πρώτο γκολ μάλιστα, μετά από 8 χρόνια.

- Μπορεί να κάνει λοιπόν κι αυτό. Να έχει παίξει με τον Ολυμπιακό τρεις φορές σε 15 μέρες, να τον έχει κερδίσει στο πρωτάθλημα και να τον έχει αποκλείσει και στο κύπελλο.

- Παραμένει όμως πολύ δύσκολο. Το στοίχημα είναι να διατηρήσεις τα στοιχεία που σου επιτρέπουν να κυριαρχείς πλέον σε τόσα συνεχόμενα ντέρμπι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που …θα παίζει για την ζωή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x