Τάσος Τσατάλης

Ποιος θεσμός και κανονισμός δίνουν δικαίωμα στον Λουτσέσκου να βρίζει από τα μικρόφωνα ατιμώρητος;

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για το απίστευτο ακόμη και για την Ελλάδα σκηνικό με έναν προπονητή να βρίζει στις οθόνες μας και μπροστά στο μικρόφωνο και να μη κουνιέται φύλλο.

• Όσον αφορά τα της Τούμπας. Για μένα το ζήτημα δεν είναι η πρόκριση με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία που βλέπουμε κάτι τέτοιο.

• Άλλωστε από νωρίς από τον ΠΑΟΚ άρχισαν να λένε για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Κρέσπο, κάρτες κλπ.

• Το θέμα που δεν αγγίζει όμως ο ΠΑΟΚ, είναι αυτό που συμβαίνει πλέον με τον Λουτσέσκου.

• Εδώ έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια. Προ πολλού. Με την ανοχή του ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως με την ανοχή των θεσμικών οργάνων.

• Συγγνώμη, αλλά ποιος δίνει το δικαίωμα στον συγκεκριμένο κύριο να κάθεται μπροστά σε ένα μικρόφωνο και να βρίζει; Δηλαδή ποιος του δίνει το δικαίωμα να το κάνει, αναμένοντας πως θα μείναι ατιμώρητος;

• Ειναι η πρώτη φορά; Όχι. Όλο το δηλωσιακό όργιο περί ναζιστικού κράτους, κλεφτών, δικαστών της Αθήνας κι άλλες ανοησίες απίστευτες, στοίχισε μερικές χιλιάδες ευρώ. Αλλά συνεχίζει.

• Προπονητής ομάδας που παίρνει το πρωτάθλημα, μπροστά στα μικρόφωνα βρίζει. Κανονικά, όχι στο περίπου.

• Είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο Λουτσέσκου; Όχι. Και στην Ξάνθη ακόμη το έχει κάνει σε συνεντεύξεις Τύπου. Και σε ματς με τον ΠΑΟΚ και γίνονταν έξαλλοι εκεί οι συνάδελφοι. Τώρα ... είναι Πέμπτη.

• Ο Χιμένεθ πέρσι έκανε ένα λάθος με την χειρονομία, η οποία έγινε αντιληπτή μόνο από συγκεκριμένο πλάνο του συνδρομητικού μάλιστα κι εκτός από το ότι τιμωρήθηκε δύο(!) φορές και έμεινε εκτός πάγκων για 1,5 μήνα, βαρεθήκαμε να τον ακούμε να ζητάει συγγνώμη.

• Αυτή η λέξη ποτέ δεν έχει βγει από το στόμα του Λουτσέσκου, κάτι που δείχνει μάλλον κάποια πράγματα και για τον χαρακτήρα του. Όχι πως χρειάζεται αυτό για να καταλάβουμε. Μόνο που βλέπεις κάποιον που γυαλίζει το μάτι του, να βρίζει δημόσια μπροστά στα μικρόφωνα, είναι αρκετό για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

• Ναι, έχουμε αρκετά τοξικό ποδόσφαιρο για να μπορούμε να ζήσουμε και με τύπους σαν τον Λουτσέσκου, αλλά που θα πάει αυτή η ιστορία; Τι είναι ικανός να κάνει αυτός ο τύπος, έτσι όπως έχει ξεφύγει, αν αύριο μεθαύριο κάποιο ντέρμπι δεν του πηγαίνει καλά; Από αυτά που έρχονται στο κύπελλο, στα ημιτελικά ή στον τελικό.

• Με ποια λογική ο Χιμένεθ έφαγε πέρσι 1,5 μήνα αποκλεισμό από τους πάγκους, για ένα μεμονωμένο βάσει και του παρελθόντος του, αλλά και της συνέχειας που είχε περιστατικό και κοιτάμε έναν τύπο να μας βρίζει από τις τηλεοράσεις μας χωρίς να συμβαίνει τίποτα;

• Κάτι και σε σχέση με την ΑΕΚ.

• Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς δείχνουν οι περιβόητες φωτογραφίες με τον Μελισσανίδη στην έξοδο της φισούνας προς τα αποδυτήρια.

• Δεν με εκπλήσσει φυσικά το γεγονός πως από τον Ολυμπιακό παραδίδουν πάλι μαθήματα ...ελεύθερου σχεδίου, «βαφτίζοντας» τον συγκεκριμένο χώρο αποδυτήρια των διαιτητών. Με τους οποίους δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε ματιά ο Μελισσανίδης.

• Με εκπλήσσει όμως η διαρροή του Ατρομήτου, που πάει να ταυτιστεί με το αφήγημα από πλευράς Ολυμπιακού και λέει πως κατέβηκε εκεί ο Μελισσανίδης με πρόθεση να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές.

• Συγγνώμη, αλλά από πότε γνωρίζουν στον Ατρόμητο ποια είναι η πρόθεση του καθενός; Διαμαρτυρήθηκε κανείς στους διαιτητές εκτός από τον Γιάννη Αγγελόπουλο, τον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου;

• Υπήρξε κάτι πέρα από φραστική αντιπαράθεση, με τον συγκεκριμένο παράγοντα; Προφανώς κι όχι, αλλιώς δεν θα έχαναν την ευκαιρία να το πουν από το Περιστερί. Μίλησαν όμως για πρόθεση... Μάλιστα. Για πρόθεση. Ήξεραν στον Ατρόμητο την πρόθεση. Τρελά πράγματα.

ΥΓ: Ο Σκουλάς δεν είναι σίγουρος από την στιγμή που δεν δίνει το πέναλτι με την μία. Το δίνει με τις διαμαρτυρίες, σκεφτόμενος το ενδεχόμενο να είναι. Στη συνέχεια, δεν δίνει καν κίτρινη κάρτα στον παίκτη που τον σπρώχνει βίαια.

Εκείς έχεις τελειώσει ως διαιτητής. Κι αν κάνουν το λάθος οι προϊστάμενοι σου, να μη σε βγάλουν εκτός άμεσα, το κάνεις μόνος σου. Γιατί δεν μπορείς να σηκώσεις το βάρος του να είσαι διαιτητής σε σημαντικά ματς με πίεση. Πόσο μάλλον που είσαι και διεθνής. Αντίο με αξιοπρέπεια λες και κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Ποιος θα σε σεβαστεί την επόμενη φορά που θα εμφανιστείς σε γήπεδο;

Σούπερ προσφορά από το νέο Pamestoixima.gr: Μπενζεμά και Μέσι σκοράρουν πρώτοι σε εκπληκτικές αποδόσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x