Τάσος Τσατάλης

Τα εισαγωγικά της εξυγίανσης και οι μπελάδες της ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης για τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ, που πλέον δεν καθορίζονται από το ποιος κέρδισε ή έχασε τις εκλογές στην ομοσπονδία και τα προβλήματα που προκαλούν στην ΑΕΚ.

Σε πολλούς την τελευταία διετία το να παίζουμε με την λέξη εξυγίανση εντός εισαγωγικών, έχει γίνει αγαπημένη ενασχόληση. Για διάφορους λόγους ο καθένας, που δεν είναι της παρούσης.

Ωστόσο, ενώ δεν πάνε παρά τέσσερα πέντε χρόνια που διαβάζαμε κι ακούγαμε τους διαλόγους από τις δικογραφίες, από τους οποίους πρόκυπτε πως παράγοντες μιας ομάδας, πίστευαν πως παράγοντες άλλης ομάδας, μπορούσαν να τους βοηθήσουν για υπέρ τους αποφάσεις από πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, δεν ξέρω αν έχουμε πλέον εξυγίανση, αλλά βελτίωση έχουμε σίγουρα.

Γιατί αυτός που ας πούμε έχασε την ΕΠΟ, μετράει ήδη φέτος δύο κρίσιμες υπέρ του αποφάσεις πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ. Θυμίζω πως εκτός από την απόφαση για την εμβόλιμη αγωνιστική, από το Διαιτητικό Δικαστήριο, ο Ολυμπιακός είχε και υπέρ του απόφαση για τα επεισόδια στην Πάτρα.

Αντίθετα, αυτός που υποτίθεται πως σύμφωνα με όσους βάζουν την λέξη εξυγίανση σε εισαγωγικά , θα έπρεπε να ευνοείται, βγήκε ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος, από μια δικαστική απόφαση. Στην καλύτερη περίπτωση συζητήσιμη. Η ΑΕΚ δηλαδή.

Προφανώς λοιπόν είναι καλύτερα να μη θεωρείς δεδομένες τις δικαστικές αποφάσεις, επειδή κάποιοι κέρδισαν και κάποιοι έχασαν στις εκλογές της ΕΠΟ, από το να τις θεωρείς δεδομένες βάσει αυτού. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Στην ΑΕΚ δημιουργεί κι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, την βάζει σε μπελάδες αγωνιστικούς, η απόφαση του Διαιτητικού. Για την ομάδα που το τέλος του 2018 την βρήκε σε μεγάλη αγωνιστική κρίση, θα ήταν σίγουρα καλύτερα να ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό, από το να πάει την Δευτέρα στα Γιάννινα.

Απέναντι σε μια ομάδα πουδεν κερδίζει εκεί την τελευταία διετία. Και γενικότερα στις δύο τελευταίες σεζόν, απέναντι στον ΠΑΣ, η ΑΕΚ έχει μια νίκη σε τέσσερα ματς. Αλλά τι να γίνει... Γι' αυτό λυσσάξαμε τόσα χρόνια και καλώς λυσσάξαμε, να αλλάξουν τα πράγματα και να μην διαμορφώνονται οι εξελίξεις κατά τις επιθυμίες, αυτού που υποτιθέμενα ή όχι, διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή.

Ακόμη πιο δύσκολο το ματς στα Γιάννινα, γιατί η ΑΕΚ θα πάει χωρίς αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που τελείωσε το 2018. Ακόμη κι αν έχουν δρομολογηθεί ως τότε οι εξελίξεις με τον Τάσο Μπακασέτα για παράδειγμα, που είναι πολύ πιθανό, πρώτον ο διεθνής επιθετικός προέρχεται από μεγάλο διάστημα χωρίς ματς.

Δεύτερον και με τον Μπακασέτα διαθέσιμο, είχε χάσει η ΑΕΚ το τρένο της κορυφής και είχε κάνει καταστροφικές εμφανίσεις, όπως με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Κι όπως φαίνεται, ούτε στον Κρίστιτσιτς θα μπορεί να βασιστεί, τουλάχιστον σε επίπεδο ενδεκάδας σε αυτό το ματς.

Και κάτι τελευταίο σε σχέση με τα «κυβερνητικά» του ποδοσφαίρου. Θυμίζω πως πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, έκανε δεκτό και το αίτημα του Ολυμπιακού για αλλαγή της σύνθεσης που θα δικάσει το θέμα του Χριστοδουλόπουλου.

Δηλαδή κέρδισε αυτό το αίτημα ο Ολυμπιακός, απέναντι στην ΑΕΚ, που υποτίθεται πως είναι η εξυγίανση εντός εισαγωγικών όπως μας λένε.

Έτσι, η υπόθεση θα δικαστεί από τριμελές όργανο. Στο οποίο υπάρχει ένας τακτικός δικαστής και δύο διαιτητές.

Τον έναν διαιτητή, τον ορίζει ο ΠΣΑΠ. Που ήδη έχει πάρει θέση υπέρ του ποδοσφαιριστή, με παρουσία και παράσταση και στις εκδικάσεις.

Ο άλλος διαιτητής, θα είναι της Λίγκας. Κι εκεί η σύνθεση των διαιτητών, έχει προκύψει από την περίοδο που υπήρξε η «εγκάρδια συνεννόηση», ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Εξυγίανση, εντός ή εκτός εισαγωγικών λοιπόν;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x