Τάσος Τσατάλης

Το πώς «τα λένε» ομάδα και Καρντόσο, είναι το πιο σημαντικό

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για την σημασία που έχει ο σωστός συγχρονισμός ομάδας – προπονητής, όχι μόνο στα θέματα αγωνιστικού σχεδιασμού

• H AEK χθες ήταν βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου, σα να ζούσαμε την επομένη μιας πολύ μεγάλης αποτυχίας. Αυτό είναι υπερβολή. Πολύ μεγάλη.

• Το μόνο σίγουρο είναι πως προκάλεσε μεγάλη ανησυχία η εικόνα με την Κραϊόβα κι εντός ομάδας και γύρω της.

• Προβληματισμό για το μέλλον του Καρντόσο; Αστείο και να το συζητάει κανείς.

• Αλλά όσα έγιναν στο ματς της Πέμπτης κι όσα ακολούθησαν, μπορεί να είναι και για καλό.

• Να δοθεί μια αφορμή για να σκεφτούν καλύτερα στην ΑΕΚ, αν έχουν συγχρονιστεί σωστά ως τώρα τα δικά τους «θέλω» σε σχέση με όσα έχει υπόψη του ο προπονητής.

• Η προστασία και η στήριξη στον Καρντόσο περνάει κι από το να έχει μια σαφή εικόνα ο προπονητής για τα «θέλω» του club.

• Για τους στρατηγικούς της στόχους αγωνιστικά. Για το πως αντιμετωπίζει μεμονωμένες περιπτώσεις παικτών ο σύλλογος. Τι περιμένει από την διαχείριση τους.

• Το κλίμα γύρω από την ομάδα, την σημασία που έχει το κάθε ματς, ο κάθε στόχος στον οποίο κυνηγάει.

• Το τι μπορεί να διαχειριστεί και να υπερβεί ο σύλλογος και τι είναι αυτό που θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα.

• Για όλα αυτά δικαιούται να έχει ξεκάθαρη εικόνα ο προπονητής. Και είναι υποχρέωση της ομάδας να του την δίνει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε κάτι γίνεται λάθος. Και μπορεί να είναι το πιο κρίσιμο λάθος για τις πιθανότητες επιτυχίας του projectμε τον νέο προπονητή.

• Είναι άδικο για τον Καρντόσο, να έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη αντιμέτωπος με ένα σκηνικό, για το οποίο ενδεχομένως να μην τον έχει προετοιμάσει κανείς.

• Ήταν για παράδειγμα προετοιμασμένος ο Καρντόσο για το γεγονός πως μια κακή αγωνιστική εικόνα με την Κραϊόβα, ακόμη και με την πρόκριση σχεδόν εξασφαλισμένη, θα προκαλούσε τέτοιες αντιδράσεις; Κι εντός κι εκτός ομάδας;

• Όπως είναι κρίσιμο να ξέρει 100% ο προπονητής, την αξιολόγηση που κάνει το club για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ποιο αποτέλεσμα περιμένει από την διαχείριση τους κλπ.

• Δεν χρειάζεται να το κάνουμε σαφέστερο. Η επικοινωνία του club με τον προπονητή, είναι πολύ κρίσιμος τομέας. Με πολύ μικρό αν όχι ανύπαρκτο περιθώριο λάθους.

• Μέσα σε όλα αυτά που συνέβησαν μετά το ματς της Πέμπτης, προσωπικά αυτό το ερώτημα μου έμεινε περισσότερο.

ΥΓ1:Μπορεί και να μην έχει τελικά σημασία πρακτικά και να μη δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Αλλά δεν είναι ωραίο να δηλώνεται στην ευρωπαϊκή λίστα παίκτης για τον οποίο την ίδια μέρα ολοκληρώνεται συμφωνία δανεισμού του.

Υ2: Πριν μερικές εβδομάδες, αφιερώσαμε ένα blog σε μια πρώτη αξιολόγηση για τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς. Από τότε έχει χαθεί από το προσκήνιο. Δεν «είδε« γήπεδο στα φιλικά επί ελληνικού εδάφους. Δεν δηλώθηκε στην λίστα για τα ματς με την Τραμπζονσπορ. Δεν αποκλείεται, ο παίκτης να μην είναι ακόμη στο απαιτούμενο επίπεδο, σε κάθε περίπτωση ο προπονητής είναι αυτός που αξιολογεί.

Ωστόσο ένα ερώτημα αξίζει τον κόπο να τεθεί, σε σχέση και με όσα αναφέρονται και πιο πάνω. Το club πιστεύει αυτόν τον παίκτη και πλήρωσε στην Ζελέσνιτσαρ, περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση του. Προσέξτε. Μιλάμε για αγορά. Ενός παίκτη που είναι 20 ετών. Όχι 13 ή 14.

Αναρωτιέται κανείς αν η ΑΕΚ ξοδεύει αυτό το ποσό και μετά περιμένει μια διαχείριση του Σαμπανάτζοβιτς σα να είναι ένας παίκτης που ανέβηκε δοκιμαστικά από τις Ακαδημίες. Αν τον αντιμετωπίζει έτσι.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ περίεργο. Μια ομάδα με αυστηρά δεδομένα στην οικονομική της πολιτική δεν δίνει μισό εκατομμύριο για έναν παίκτη 20 χρονών, για να τον αντιμετωπίσει μετά έτσι. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε, κατά πόσο υπάρχει πλάνο διαχείρισης του νεαρού Βόσνιου και πόσο έχει συζητηθεί με το τεχνικό τιμ.
Τι έχει ειπωθεί στον προπονητή; Πως δεν αναμένεται τίποτε φέτος όσον αφορά τον Σαμπανάτζοβιτς;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x