Γιάννης Σταυρόπουλος

The boys are back in town!

Το δρομολόγιο θυμίζει κλασική γραμμή λεωφορείου. Φέγενορντ, Premier, Φενέρ και στο τέλος επιστροφή στο Ρότερνταμ. Όπως ο Ντίρκ Κάιτ, ο Φαν Πέρσι έφυγε «μικρός» και γύρισε για την τελευταία παράσταση.

Ποιος οπαδός δεν θα χαιρόταν; Ποιος δεν θα αισθανόταν περηφάνια αν έβλεπε την ομάδα του να «δημιουργεί» έναν δικό της ποδοσφαιριστή, ο οποίος στη συνέχεια φεύγει και μεγαλουργεί σε ένα ανώτερο ποδοσφαιρικά επίπεδο;

Είναι win-win η κατάσταση. Ο παίκτης παίρνει από την ομάδα τα εφόδια για το επόμενο βήμα και όταν τελικά το κάνει, η ομάδα που τον «έφτιαξε» διαφημίζεται από ένα δικό της… προϊόν.

Γράφει ο Γιάννης Σταυρόπουλος

Η ιστορία αυτή μπορεί να γίνει και αρκετά ρομαντική πολλές φορές. Οι οπαδοί σίγουρα στάζουν μέλι στις μεταξύ τους συζητήσεις για κάθε τέτοιο παίκτη που έβγαλε η ομάδα τους και η κουβέντα πολλές φορές τελειώνει με τις φράσεις «να κλείσει εδώ την καριέρα του», «ας γυρίσει κι ας είναι και 50χρονών» και άλλα τέτοια.

Δύο τέτοιες ιστορίες μπορούν εύκολα να μας διηγηθούν οι φίλοι της Φέγενορντ, που είδαν τα τελευταία χρόνια τους Ντιρκ Κάιτ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι να επιστρέφουν και μάλιστα το ίδιο πεινασμένοι, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

inner





Η τρελή σύμπτωση με το δρομολόγιο

Ο πρώτος που επέστρεψε στο «Ντε Κάιπ» ήταν ο Ντιρκ Κάιτ. Πριν δύο χρονιές η διοίκηση της ομάδας κατέβαλε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ στην Φενέρμπαχτσε για να ντύσει ξανά και μετά από σχεδόν εννιά χρόνια στα ερυθρόλευκα τον 34χρονο τότε μεσοεπιθετικό. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ξεκίνησε στην «μικρή» Κουικ Μπόις, στη συνέχεια έκανε το «μπαμ» στην καριέρα του μέσω της Ουτρέχτης, μέχρι που το καλοκαίρι του 2003 τον «βούτηξε» η Φέγενορντ για να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο διαβατήριό του πριν πάρει τον δρόμο για τα ξένα. Από εκεί και πέρα ξεκινάει το παιχνίδι των συμπτώσεων με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε κι αυτός την επιστροφή του στην ομάδα.

inner

Μετά τη Φέγενορντ, ο Κάιτ έπεσε κατευθείαν στα βαθιά. Αφού γέμισε με λεφτά τα ταμεία της ομάδας του Ρότερνταμ, κολύμπησε για περίπου έξι χρόνια στον… ωκεανό της Premier League φορώντας την φανέλα της Λίβερπουλ. Μετά τους «Ρεντς» έγινε κάτοικος Τουρκίας, με την Φενέρ να τον έχει στο «οπλοστάσιό» της για μια τριετία μέχρι το καλοκαίρι του 2015 να επιστρέψει και πάλι στο Ρότερνταμ, όπου κρέμασε τα παπούτσια του στο φινάλε της περσινής σεζόν.

inner

Ίδια είναι πάνω-κάτω και η διαδρομή του «RVP». Σε αντίθεση με τον Κάιτ, ο Φαν Πέρσι βγήκε από τα «σπλάχνα» της Φέγενορντ, ενώ ένα μικρό μέρος τη εφηβείας του το πέρασε στην Εξέλσιορ. Η τριετία που αγωνίστηκε στο «Ντε Κάιπ» ήταν αρκετή για να τραβήξει την προσοχή σκάουτερ μεγάλων ομάδων. Τελικά βρήκε κι αυτός την τύχη του στο «Νησί» και αφού έγινε είδωλο στην Άρσεναλ στη συνέχεια σε ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ των τελευταίων χρόνων στην Premier μετακόμισε στη Γιουνάιτεντ! Το 2015 ο «κύκλος» του στο «Όλντ Τράφορντ» και στην Αγγλία έκλεισε και ήρθε η σειρά του να πάρει γεύση Κωνσταντινούπολης επίσης με τη φανέλα της Φενέρ στην οποία έμεινε για 2.5χρόνια μέχρι που αποφάσισε να κάνει το φινάλε του στην Φέγενορντ.

inner



Δεν είναι τα τελευταία ένσημα αλλά η τελευταία παράσταση!

Για τον Φαν Πέρσι δεν μπορούμε να πούμε πολλά αφού καλά-καλά δεν έχει βγάλει ούτε μια εβδομάδα προπονήσεων. Στο ντεμπούτο του πάντως πήρε το χειροκρότημα της αναγνώρισης το οποίο πολλοί θα ήθελαν. Ο Φαν Μπρόνκχορστ του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην έδρα της Ουτρέχτης (1-1). Ο «RVP» πέρασε στο ματς στο 81ο λεπτό και σήκωσε όλο «Galgenwaard» για να τον χειροκροτήσει θερμά! Στα επίσημα βρισκόταν μάλιστα και ο Ντιρκ Κάιτ, ο οποίος τον έβλεπε συγκινημένος να μπαίνει στο γήπεδο και να περιμένει την μπάλα να φτάσει στα πόδια του με «κάψα» αντίστοιχη με αυτή που θα είχε και ένας πιτσιρικάς που θα έπαιρνε την πρώτη του ευκαιρία.



inner

Με την εμπορικότητα που κουβαλάει το όνομά του, ακόμη κι αν πάτησε τα 32 του χρόνια, ο Φαν Πέρσι θα μπορούσε εύκολα να βρει ακόμη και μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που είχε στη Φενέρ αν ψαχνόταν να μετακομίσει στο MLS ή στην Ασία. Δεν το έκανε όμως και ακολούθησε τον δρόμο του Κάιτ.

inner

Στην πρώτη του χρονιά μετά το comeback, o Κάιτ αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια πετυχαίνοντας 23 γκολ και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Εξίσου εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις του την δεύτερη χρονιά, όπου έγραψε 39 συμμετοχές με 15 γκολ και η Φέγενορντ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από το 1999!

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x