Επικαιρότητα

To ντιμπέιτ Κλίντον-Τραμπ «έσπασε» το Twitter: 5 εκατ. tweets για την κόντρα των υποψήφιων προέδρων

Ποιες ατάκες σχολιάστηκαν περισσότερο - Ποιος από τους δύο κέρδισε τη μερίδα του λέοντος - Ειδική μνεία των χρηστών στον συντονιστή της συζήτησης.

Η πρώτη τηλεμαχία της Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο ήταν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντιμπέιτ των τελευταίων ετών και τα social media βοήθησαν στο να ενισχυθεί η εικόνα αυτή.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της «μάχης» των δύο υποψηφίων δημοσιεύθηκαν 5 εκατ. tweets με τα hashtag #DebateNight και #Debates2016. Όπως παρατηρεί το BBC πρόκειται για έναν αριθμό 20 φορές μεγαλύτερο από αυτόν που γράφτηκαν για τις εκλογές του 2015 στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Twitter οι τρεις πιο σχολιασμένες στιγμές ήταν η ατάκα του Τραμπ ότι «έχω καλό ταμπεραμέντο», τα σχόλιά του για τις έρευνες των αστυνομικών στο αμερικανικό έδαφος και η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους δύο μονομάχους για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.



inner

Πάντως τη μερίδα του λέοντος στα «τιτιβίσματα» πήρε ο Τραμπ με το επιτελείο του να υποστηρίζει ότι 6 στις 10 δημοσιεύσεις αφορούσαν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Ξεχωριστή προσοχή έδωσαν οι χρήστες του Twitter στα σχόλια της Κλίντον για τη φορολιγική πολιτική που προτείνει ο Τραμπ ενώ πολλά σχόλια προκάλεσαν και οι αναφορές του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για το Μεξικό και την Κίνα.



inner

inner

Ειδική κατηγορία αποτέλεσε, τέλος, ο συντονιστής της συζήτησης, Λέστερ Χολτ, στον οποίο αφιερώθηκαν περισσότερα από 400.000 tweets με πολλούς να του ζητούν να γίνει πιο παρεμβάτικος και αρκετούς να τον επαινούν για τις παρεμβάσεις του (fact checks) στις τοποθετήσεις και των δύο υποψηφίων.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x