Τένις

To τέλος της καριέρας της στο επαγγελματικό τένις ανακοίνωσε η Μαρία Σαράποβα (pics)

Αντίο στο τένις, σε ηλικία μόλις 32 ετών, είπε Μαρία Σαράποβα. Η Ρωσίδα τενίστρια «κρεμάει» τη ρακέτα της έχοντας πέντε τίτλους Grand Slam και 36 τίτλους WTA.

«Τένις - σου λέω αντίο». Με ένα συναισθηματικό κείμενο στο Vanity Fair, η Μαρία Σαράποβα ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στην καριέρα της στο επαγγελματικό τένις, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Η Ρωσίδα τενίστρια, ένα από τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος, λέει αντίο, έχοντας πέντε τίτλους Grand Slam και 36 τίτλους WTA. Το 2004, σε ηλικία μόλις 17 ετών κέρδισε το φημισμένο Wimbledon. Για πολλά χρόνια ήταν πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια του κόσμου, με την εικόνα της να προσελκύει τις εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα στο δεξιό της ώμο.

Κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού όπεν το 2016 βρέθηκε θετική στη χρήση του απαγορευμένου φαρμάκου Meldonium και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από τη WADA. Από τότε κατέκτησε μόνο έναν τίτλο, στην πόλη Τιανζίν.

«Πώς να αφήσεις πίσω τη μοναδική ζωή που έχεις γνωρίσει; Πώς να φύγει από τα κορτ που έκανες προπόνηση από τότε που ήσουν μικρό κοριτσάκι, το σπορ που αγαπάς, που σου έφερε δάκρυα και απίστευτες χαρές, ένα σπορ στο οποίο βρήκες μία οικογένεια, μαζί με τους θαυμαστές που σε ακολουθούν περισσότερο από 28 χρόνια; Είμαι καινούργια σε αυτό γι' αυτό σε παρακαλώ συγχώρεσέ με. Τένις - σου λέω αντίο», ανέφερε, μεταξύ άλλων στο Vanity Fair.

Η Σαράποβα, πρώην Νο 1 του κόσμου, αποχαιρετά το τένις από το Νο 373 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η τελευταία της νίκη είναι στον πρώτο γύρο του Σινσινάτι κόντρα στην Αμερικανίδα Άλισον Ρίσκε.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x