F1

Συμφώνησαν για συνεργασία Toro Rosso και Honda

Toro-Rosso κα Honda θα συμπορεύονται για τρία χρόνια, με την ιαπωνική ομάδα να παρέχει τους κινητήρες της στην ιταλική, αρχίζοντας από το 2018.

Όπως είχαμε πει και τις προηγούμενες μέρες, Toro Rosso και Honda ήταν πολύ κοντά στη συμφωνία για την παροχή κινητήρων από την ιαπωνική ομάδα στην ιταλική, μετά και την λύση της συνεργασίας της πρώτης από τη McLaren αλλά και τη συμφωνία του Κάρλος Σάινθ με τη Renault.

Σύμφωνα με το «Motorsport.com», αυτή η συμφωνία έκλεισε, με την Honda να παρέχει του κινητήρες της στην Toro Rosso για τα επόμενα τρία χρόνια, αρχίζοντας από το 2018. Το μόνο που μένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να έρθει στο grand prix της Σιγκαμπούρης, το οποίο διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η συμφωνία αυτή ανοίγει και ένα παράθυρο ενδεχόμενης συνεργασίας στο μέλλον ανάμεσα στη Red Bull και την Honda, εάν η δεύτερη βελτιώσει τις επιδόσεις του κινητήρα της. Η συμφωνία άλλωστε ανάμεσα στην αυστριακή ομάδα και την Renault λήγει το 2020 και σύμφωνα με πληροφορίες οι Γάλλοι δεν σκοπεύουν να την ανανεώσουν, με δεδομένο ότι πλέον θα προμηθεύουν κινητήρες και τη McLaren.

Επιμέλεια : Αποστόλης Βερτούδος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x