Betmasters

Tσάμπιονς Λιγκ: Σενάρια πρόκρισης τελευταίας αγωνιστικής

Τι χρειάζονται οι ενδιαφερόμενες ομάδες την τελευταία αγωνιστική για να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ή για να βρεθούν τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ;

Η ώρα της κρίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε. Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων βρίσκεται μπροστά μας και για την ώρα στη φάση των "16" της διοργάνωσης έχουν προκριθεί σίγουρα οι: Mπαρτσελόνα, Μπάγερν, Τσέλσι, Μπεσίκτας, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σ.Ζ., Ρεάλ Μ. και Τότεναμ.

Tι θα πρέπει να κάνουν, λοιπόν, οι υπόλοιπες 14 ομάδες που διεκδικούν τα εναπομείναντα οκτώ εισιτήρια για να τις ακολουθήσουν στην επόμενη φάση; Παρακάτω ακολουθούν τα σενάρια πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και εκείνα που οδηγούν στον… υποβιβασμό στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

1ος Όμιλος: Mάν. Γιουνάιτεντ (12 βαθμοί) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (9), Μπενφίκα (0) - Βασιλεία (9)

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να προκριθεί ως πρώτη χρειάζεται μόλις ένα βαθμό, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμα κι αν χάσει με διαφορά έξι γκολ. Αν χάσει από την ΤΣΣΚΑ και η Βασιλεία δεν πάρει το τρίποντο, οι Άγγλοι και οι Ρώσοι θα περάσουν στην επόμενη φάση με την πρώτη θέση να κρίνεται από τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Οι "κόκκινοι διάβολοι" νίκησαν με 4-1 μέσα στη Ρωσία και θα έχουν καλύτερη γενική διαφορά τερμάτων αν χάσουν με το ίδιο σκορ. Αν η ΤΣΣΚΑ και η Βασιλεία νικήσουν, η πρώτη δυάδα θα αποφασιστεί σε τριπλή ισοβαθμία. Σε αυτήν την περίπτωση, η Γιουνάιτεντ θα περάσει απλώς αν δε χάσει με διαφορά επτά γκολ, ενώ θα είναι πρώτη αν δε χάσει με πέντε γκολ διαφορά.

- Η Βασιλεία θα προκριθεί αν στην τελευταία αγωνιστική φέρει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα απ' ό,τι η ΤΣΣΚΑ επειδή στα μεταξύ τους ματς οι Ελβετοί υπερέχουν. Αν και οι δύο ομάδες κερδίσουν, τότε η πρωτιά θα κριθεί σε τριπλή ισοβαθμία με κριτήριο τα μεταξύ τους παιχνίδια και η Βασιλεία θα περάσει αν η ΤΣΣΚΑ δε κερδίσει με διαφορά μεταξύ τριών και έξι γκολ.

- Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να διασφαλίσει την δεύτερη θέση πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βασιλεία, ενώ αν κερδίσουν και οι δύο, οι Ρώσοι θα πρέπει να το κάνουν με διαφορά τριών γκολ για να προκριθούν και με πέντε για να τερματίσουν πρώτοι.

- Η Μπενφίκα θα τερματίσει στην τέταρτη θέση.

2ος Όμιλος: Mπάγερν Μ. (12) - Παρί Σ.Ζ (15), Σέλτικ (3) - Άντερλεχτ (0)

- Παρί Σ.Ζ. και Μπάγερν Μ. έχουν ήδη προκριθεί και η μεταξύ τους… ματσάρα πρόκειται να ξεκαθαρίσει την πρωτιά του ομίλου. Οι Παριζιάνοι στο πρώτο ματς επικράτησαν με 3-0 και έχουν και καλύτερη διαφορά τερμάτων, οπότε οι Βαυαροί αν θέλουν να τερματίσουν πρώτοι θα πρέπει να νικήσουν με τέσσερα γκολ διαφορά.

- Σέλτικ και Άντερλεχτ δίνουν το δικό τους… τελικό για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Οι Βέλγοι έχασαν στην έδρα τους με 0-3 από τους Σκωτσέζους, οπότε αν θέλουν να τερματίσουν τρίτοι θα πρέπει να επικρατήσουν μέσα στη Γλασκώβη με διαφορά τριών τερμάτων, καθώς αν συμβεί αυτό θα υπερτερούν και στη συνολική διαφορά τερμάτων.

3oς Όμιλος: Ρόμα (8) - Καραμπάκ (2), Τσέλσι (10) - Ατλέτικο Μ. (6)

- Η Τσέλσι έχει σίγουρα προκριθεί, ενώ θα εξασφαλίσει και την πρώτη θέση αν νικήσει ή απλά δεν καταφέρει να νικήσει η Ρόμα.

- Η Ρόμα θα προκριθεί αν νικήσει ή σε περίπτωση που η Ατλέτικο δεν πάρει τους τρεις βαθμούς. Αν οι "τζιαλορόσι" κερδίσουν και η Τσέλσι όχι, τότε θα είναι εκείνοι που θα τερματίσουν πρώτοι.

- Η Ατλέτικο για να τερματίσει δεύτερη χρειάζεται νίκη και να ελπίζει σε ήττα της Ρόμα από την Καραμπάκ, αλλιώς ούτε και η ισοπαλία της κάνει σε αυτό το ματς, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τους Ρωμαίους.

- Η Καραμπάκ θα τερματίσει στην τελευταία θέση.

4ος Όμιλος: Mπαρτσελόνα (11) - Σπόρτινγκ (7), Ολυμπιακός (1) - Γιουβέντους (8)

- Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί και έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά του ομίλου

- Η Γιουβέντους θα προκριθεί αν νικήσει ή αν απλά δεν καταφέρει να πάρει τους τρεις πόντους η Σπόρτινγκ, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας η "μεγάλη κυρία" υπερτερεί των Πορτογάλων.

- Η Σπόρτινγκ προκρίνεται ως δεύτερη σε περίπτωση νίκης της και ταυτόχρονα ήττας της Γιουβέντους.

- Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τελευταίος.

Δες τα σενάρια πρόκρισης για την τελευταία αγωνιστική και των οκτώ (8) ομίλων του Τσάμπιονς Λινκ στο betmasters.gr 

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x