Γενικά

ΑΑΔΕ, ΕΛΟΠ και UNICEF κοντά στα προσφυγόπουλα

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, η Unicef και η «ΑΡΣΙΣ» με σκοπό να βοηθήσουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στην ελληνική κοινωνία, μέσω του αθλητισμού. Τα παιδιά αυτά θα διδάσκονται το άθλημα της πάλης και τις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Μπάμπη Καλτσίδη, ο οποίος θα παρέχει τις υπηρεσίες του εθελοντικά.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιωργος Πιτσιλής, και ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ, Δημήτρης Τραμπάκουλας, υπέγραψαν το τρίτο πρωτόκολλο συνεργασίας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια το πρόγραμμα αφορούσε την εκγύμναση των τελωνιακών υπαλλήλων, αλλά τώρα η συνεργασία επεκτάθηκε και σε ένα ευαίσθητο κομμάτι που αφορά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Παιδιά που βρίσκονται στη χώρα μας χωρίς γονείς και μακριά από την πατρίδα τους και στόχος όλων είναι να τους δείξουν έμπρακτα ότι βρίσκονται σε μία φιλόξενη χώρα, όπου θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Στο περιθώριο της υπογραφής της συνεργασίας, η ΕΛΟΠ τίμησε το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, για την προσφορά του στον ου αθλητισμό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικός γραμματέας της ΕΛΟΠ, Ξενοφώντας Αθανασίου, η γενική διευθύντρια των τελωνείων, Ειρήνη Γιαλλούρη, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Τάσος Μπουτίνος, η εκπρόσωπος της UNICEF, Ολγα Σιώκου – Σιόβα, η εκπρόσωπος της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», Ζωή Κόκαλου, όπως και ο πρόεδρος του Ατλαντα Καλλιθέας και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Ηρακλής Δεσκουλίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x