Επικαιρότητα

«Αδειάζει» Τσίπρα ο Σόιμπλε: Δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις συνομιλίες

«Εκπλήσσομαι από τα όσα λέγονται στην Αθήνα συνεχώς, ότι δηλαδή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, βάζοντας «πάγο» στην Αθήνα -

«Αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση -και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα- ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιχειρώντας να... κόψει τα φτερά της Αθήνας, που «βλέπει» τη συμφωνία να βρίσκεται πιο κοντά.

«Δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, δίχως να κρύψει την έκπληξή του για την αισιοδοξία των Ελλήνων αξιωματούχων.

Όπως εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε, είναι ωραίο που ακούγονται θετικά νέα από την Αθήνα, ωστόσο διευκρίνισε ότι, επί της ουσίας, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει παραπέρα.

«Γι' αυτό εκπλήσσομαι από τα όσα λέγονται στην Αθήνα συνεχώς, ότι δηλαδή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο συμφωνίας με την Ελλάδα, διεμήνυσε από την πλευρά του, το μεσημέρι της Τετάρτης, αμέσως μετά τις δηλώσεις από την ελληνική πλευρά πως το κείμενο γράφεται, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά, για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα» ήταν η πλήρης δήλωσή του, βάσει όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Έκπληξη», παράλληλα, εξέφραζαν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες από την Αθήνα ότι η συμφωνία ξεκινά να γράφεται. Το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε το γεγονός, επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο. Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως «η πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα είναι μικρή».

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας μετά τη σύσκεψη με την ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές» και εξήγησε ότι πολλές φορές οι πιστωτές έχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους, αλλά και ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και εντός των ευρωπαϊκών χωρών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x