Επικαιρότητα

Αδιανόητη απανθρωπιά: Γερμανοί ενθάρρυναν έφηβο μετανάστη να πηδήξει από τον πέμπτο όροφο

Του φώναζαν «εμπρός, πήδα»

Τις ανατριχιαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του ένας έφηβος μετανάστης στο Σμόελμ της ανατολικής Γερμανίας αποκάλυψε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, εγείροντας σημαντικά ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται στη χώρα του οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτή για μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γερμανός δήμαρχος, την ώρα που ο 17χρονος Σομαλός βρισκόταν στο περβάζι του παραθύρου μιας πολυκατοικίας και ετοιμαζόταν να πηδήξει, ορισμένοι περαστικοί που είχαν συγκεντρωθεί από κάτω άρχισαν να φωνάζουν στον απελπισμένο νερό «εμπρός, πήδα» και να τον ενθαρρύνουν να δώσει τέλος στη ζωή του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα εχθές το απόγευμα, όταν οι αρχές δέχθηκαν μια επείγουσα κλήση από ένα κτήριο στην πόλη Σμόελν, όπου φιλοξενείται μια ομάδα εφήβων μεταναστών. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της μονάδας φιλοξενίας, ένας νεαρός Σομαλός εμφάνιζε παράξενη και βίαιη συμπεριφορά. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυκατοικία, βρήκαν τον 17χρονο, εμφανώς ταραγμένο, να κάθεται στο περβάζι ενός παραθύρου στον πέμπτο όροφο.

Μέλη του τοπικού ΑΤ και της πυροσβεστικής προσπαθούσαν επί ώρα να αποτρέψουν τον νεαρό μετανάστη από το να πηδήξει, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν. Ο 17χρονος πήδηξε στο κενό και υπέστη σοβαρά τραύματα, στα οποία υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι περαστικοί παράμειναν αρκετή ώρα κάτω από το παράθυρο, φωνάζοντας προτροπές όπως "κάν'το" και "πήδα"», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Sven Schrade, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θεωρεί αδιανόητη την στάση αυτών των ανθρώπων, που όχι μόνο αντιμετώπισαν αυτήν την τραγική στιγμή ως "θέαμα" αλλά επέδειξαν και εγκληματική σκληρότητα ενθαρρύνοντας έναν νέο να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, ο νεαρός ζούσε στην συγκεκριμένη περιοχή από τον Απρίλιο και το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε σημάδια κατάθλιψης. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα είχε παραμείνει για μερικές μέρες σε μια ψυχιατρική κλινική, καθώς οι υπεύθυνοι της μονάδας φιλοξενίας έκριναν ότι χρήζει παρακολούθησης.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x