Μιχάλης Λεάνης

Αντικειμενικοί – big babol και Killers

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει στο www.sport-fm.gr για τα περί αντικειμενικότητας και για όσους αναμασούν το συγκεκριμένο όρο.

Αντικειμενικός: (σύμφωνα με το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη). Αυτός που είναι ανεπηρέαστος από προσωπικές προτιμήσεις. ΣΥΝ αμερόληπτος!

Η αλήθεια είναι ότι η αναφορά στις προσωπικές προτιμήσεις μας δημιουργεί κάποια…προβληματάκια γιατί εδώ στα …Βαλκάνια δύσκολα κάνεις την καρδιά σου πέτρα και αποστασιοποιείσαι από τα …προσωπικά.

Κοιτάζω και άλλα λεξικά γιατί με ένα ποτέ σου δεν μπορείς να είναι σίγουρος αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς όλα συμφωνούν.
Ψάχνω μια …παρέκκλιση γιατί με τόσους αντικειμενικούς γύρω μου , οπαδούς , φιλάθλους , δημοσιογράφους δεν είναι και εύκολο να συμβιώσεις.

Ο αντικειμενικός , ο σύγχρονος, και όχι ο παλιός ο αδέκαστος , ο δύστροπος , έχει κάνει την αρετή του τσίχλα big babol. Αναμασά την αντικειμενικότητα στο στόμα του και την φουσκώνει στα μούτρα σου κάθε φορά που χάνεις το μέτρο.
Αυτό που ο ίδιος ορίζει ως μέτρο.

Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντικειμενικοί την παθαίνουν σαν τα κακομαθημένα σχολιαρόπαιδα. Σκάει η τσίχλα της αντικειμενικότητας στα μούτρα τους με αποτέλεσμα να προκαλούν το γέλιο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρωμάει και ζέχνει. Δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό κανένας πραγματικά αντικειμενικός. Κι όχι μόνο τα τελευταία χρόνια(άραγε τα τελευταία δώδεκα;) που η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί αλλά από σύστασης επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εκτός αν θεωρούμε καθαρό ένα πρωτάθλημα στηριζόμενοι στο γελοίο επιχείρημα που πολλοί αντικειμενικοί υιοθετούν ότι η καθαρότητά του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τον τίτλο παλαιότερα κατακτούσαν που και που κι άλλες ομάδες.

Λαμπρά. Άρα αν είχαμε εναλλαγές στην πρωτιά , τότε όλα θα ήταν μέλι –γάλα!!! Να μοιράσουμε την ανομία να είναι ευχαριστημένοι όλοι. Αντίσταση στο σύστημα δεν κάνεις όταν στέκεσαι απέναντι στον δυνατό που κάνει κουμάντο, αλλά απέναντι σε όλους του δυνατούς που καραδοκούν να αναλάβουν και φυσικά απέναντι στα συμφέροντα όλων αυτών. Αντίσταση στο σύστημα δεν κάνεις όταν διαλέγεις στρατόπεδο δυνατού αλλά όταν αποστασιοποιείσαι από όλα αυτά με θέση καθαρή και αδιαπραγμάτευτη.
Λίγο αντίσταση και μερικώς αντικειμενικός δεν γίνεται. Όπως και ολίγο γκαστρωμένη.

Εκτός αν θεωρούμε αντιστασιακούς όχι μόνο αυτούς που ανέβηκαν και πολέμησαν στο βουνό αλλά και αυτούς που έφτασαν μέχρι τους…πρόποδες και παρέμειναν άκαπνοι. Είναι και αυτό μια αντικειμενική αποτίμηση των καιρών.

Διαβάζοντας και ακούγοντας λοιπόν τις κρίσεις των εξυγιαντών μου έρχονται στο μυαλό και χορεύω με τους στίχους από το Somebody told me των Killers.

Well somebody told me you had a boyfriend
Who looked like a girlfriend…

Γκόμενες οι γκόμενοι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x