Άκρως ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις υπήρξαν στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την μεγάλη εκδήλωση «40 χρόνια και συνεχίζουμε...», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις 11.00 στο Πεδίο του Άρεως.

Η συζήτηση ξέφυγε από την γιορτή της Κυριακής μετά από ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ που αφορούσαν τις μελλοντικές αθλητικές διοργανώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα και την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουμε καμία διοργάνωση αν δεν έχουμε διασφαλίσει την οικονομική της βιωσιμότητά. Και τη μη ή στο κατ’ ελάχιστον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οποιοδήποτε event, αν δεν έχουμε χρήματα, αν δεν ξέρουμε πως θα τα εξασφαλίσουμε ή αν επιβαρύνουμε τον μικρό μας προϋπολογισμό. Δεν θα στερήσουμε χρήματα από τις Ομοσπονδίες και από τους αθλητές μας κατ’ επέκταση για να κάνουμε μία διοργάνωση. Όλες οι διοργανώσεις είναι βασισμένες σε μία αναλογική: έσοδα είτε μέσω χορηγικών προγραμμάτων, από τον ιδιωτικό τομέα κτλ. Έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τη Ομοσπονδία γυμναστικής, τον πρόεδρό της κ. Βασιλειάδη και τον δήμαρχο Γαλατσίου (σ.σ. το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ενόργανης θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του), ήδη υπάρχει προγραμματισμός. Τα οικονομικά είναι δεδομένα, είναι στενά, οι Ομοσπονδίες τα ξέρουν καλύτερα. Δεν διακινδυνεύουμε την οικονομική βιωσιμότητα τους για αυτές τις διοργανώσεις. Τα χρήματα που γλιτώνω για να στείλω το σύνολο των αθλητών στο εξωτερικό, πιστέψτε με τις περισσότερες φορές είναι πολύ περισσότερα».


«Χάσαμε ένα στοίχημα»
Για το αν κυβέρνηση προσανατολίζεται να διεκδικήσει διοργανώσεις και για την αξιοποίηση Ολυμπιακών Ακινήτων:

«Σας υπενθυμίζω το Παγκόσμιο της Πάλης. Είναι μέσα από τη λογική, πρέπει να αποκτήσουν αθλητική και οικονομική ζωή. Μέσα στο νομικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε, για να τους δώσουμε και μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία, προσαρμοζόμαστε σε μία νέα πραγματικότητα να βρούμε λύσεις για να οργανώσουμε το μέλλον μας. Τα επιτεύγματα του ελληνικού αθλητισμού αυτό το καλοκαίρι που ήταν ένα μαγευτικό ελληνικό αθλητικό καλοκαίρι με επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα, από το πινγκ πονγκ μέχρι την ιστιοπλοΐα, από την Άρση Βαρών μέχρι την Πάλη μετά από πάρα πολλά χρόνια, δείχνουν ότι οι Ομοσπονδίες κι εμείς προσαρμοζόμαστε στη νέα πραγματικότητα και γι αυτό μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι».Για το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά (χάλασε το deal με τις ξένες Ομοσπονδίες που το ζήτησαν για προετοιμασία), αλλά και την Ολυμπιακή εγκατάσταση του Μπιτς βόλεϊ

«Χάσαμε ένα στοίχημα. Εγώ δεν θέλω να μείνω στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων και να κουράσουμε τον κόσμο με τα ίδια και τα ίδια. Πράγματι δεν έγινε ο προγραμματισμός και δεν χτίσαμε πάνω στην Ολυμπιακή κληρονομιά, αφού την πληρώσαμε που την πληρώσαμε και την πληρώνουμε ακόμη! Φέτος, έχουν ξεκινήσει και έρχονται διεθνείς Ομοσπονδίες. Στην ΚΟΕ, έκανε προετοιμασία εδώ η εθνική Βελγίου, στην κωπηλασίας προπονήθηκε η εθνική του Καναδά στα Γιάννενα που σε άλλες χώρες, με αυτό το φυσικό κάλος, πουλούν αυτές τις υπηρεσίες και βγάζουν χρήματα. Τώρα εμείς το καταφέρνουμε, το κάνουμε πόλο αθλητικής έλξης, πάμε να συνεργαστούμε με την Ομοσπονδία του κλασσικού αθλητισμού της Ρωσίας. Μιλάμε για άλλου επιπέδου συνεργασίας, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, τα ξενοδοχεία που θα πάρουν χρήματα, αλλά ταυτόχρονα και στη δυνατότητα συμπροπόνησης με τους δικούς μας αθλητές. Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση! Δυστυχώς, δεν έχουμε όπλα. Τα χρήματα δεν υπάρχουν γιατί όταν υπήρχαν δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε. Δεν έχουμε ΟΠΑΠ, δεν έχουμε ειδικούς λογαριασμούς. Έχουμε όρεξη για δουλειά, υπάρχουν λευκά χαρτιά και ανοιχτοί προϋπολογισμοί, πετυχαίνουμε πράγματα και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα».


«Συμφέροντα ιδιωτών και γραφειοκρατία»
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής, Σπύρος Πάντζας, από την πλευρά του εξήγησε: «Ο υφυπουργός δεν μπορεί ίσως να μιλήσει για κάποια πράγματα. Θα σας μιλήσω εγώ! Θα σας μιλήσω για τη λέξη “συμφέροντα ιδιωτών”, για τη λέξη “γραφειοκρατία”, για ιδιοκτησιακά καθεστώτα, για το πως είναι στον αέρα όλα αυτά τα Ολυμπιακά Ακίνητα ή δεν ξέρουμε που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, για μνημονιακές επιταγές που δυστυχώς υπογράψαμε, για ΤΑΪΠΕΔ και υπερταμείο. Πέρα από την κακή κατασκευή που έχει γίνει στον ξενώνα, στα ηλεκτρομηχανολογικά, αλλά και στο στατικό της κατασκευής στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, η Περιφέρεια Αττικής αρχικά στο σχεδιασμό της για τον αθλητισμό έχει εντάξει τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Είχαμε ξεκινήσει από το Κωπηλατοδρόμιο και το Μπιτς Βόλεϊ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κονδύλι που λέγεται «μετασχηματισμός του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου σε Πανευρωπαϊκό Κέντρο φιλοξενίας προετοιμασίας κωπηλασίας και άλλων αθλημάτων». Συγκρουστήκαμε με όλους τους φορείς, καταθέσαμε πρόταση η οποία συμπεριελάμβανε και την πρόταση του φορέα αξιοποίησης εθνικού δρυμού της περιοχής, αλλά συγκρουστήκαμε και βρήκαμε τοίχο, όταν πήγαμε στο ΤΑΪΠΕΔ και αντιμετωπιστήκαμε ως επιχειρηματίες και όχι ως ελληνικό δημόσιο. Ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτό; Τι άλλες προτάσεις υπήρχαν για το κωπηλατοδρόμιο; Πως είναι 2.000 στρέμματα, αλλά τα 1.000 είναι του Δήμου και δεν ξέρουμε που βρίσκονται; Ίσως θα έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί μόνο με αυτά και να δουν τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου τι έγιναν!»

Όσον αφορά στο γήπεδο μπιτς βόλεϊ, η Περιφέρεια Αττικής έχει την τιμή και τη χαρά να της έχει παραχωρηθεί αυτό το ακίνητο. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες να ενώσουμε αυτό το παράκτιο μέτωπο με το δρόμο: «να υπάρχει συγκοινωνία, να μπορεί να μπει κόσμος! Υπάρχουν τεράστιες γραφειοκρατικές δυσκολίες που όντως ξεπερνιούνται, υπάρχουν διαγωνισμοί που βγαίνουν στον αέρα και θα πρέπει να βρούμε ανάδοχους, να υλοποιηθούν γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να δαπανήσουμε χρήματα γιατί πρόκειται για μία αθλητική εγκατάσταση χωρίς καμία πρόβλεψη τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Εγκαταλείφθηκε, είναι παρατημένα τα πάντα, οι άνθρωποι του αθλητισμού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι γίνεται, η άμμος που είναι πανάκριβη βρίσκεται ακόμη εκεί. Δεν μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Δεν μπορούμε όμως να εγγυηθούμε για την ασφάλειά του, γιατί πλέον οι κερκίδες έχουν σαπίσει. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για τα ηλεκτρομηχανολογικά του τα οποία έχουν λεηλατηθεί από διάφορους οι οποίοι εκποιούσαν την ελληνική περιουσία, την κατέκλεβαν! Μιλάμε για βανδαλισμούς που έχουν γίνει σε αυτόν τον χώρο. Θέλει λοιπόν μελέτη, επισκευή, είμαστε όμως σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία του χάντμπολ και του βόλεϊ. Έχουμε ανακοινώσει ότι εμείς έχουμε όλη τη διάθεση να συνλειτουργήσουμε και να συναξιοποιήσουμε αυτή την αθλητική εγκατάσταση. Σκοπός και της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής είναι να αξιοποιηθεί, να συνδυαστεί με τον πολιτισμό, που έχουν κοινό δρόμο και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τις Ομοσπονδίες, αλλά και να έχουμε μία εγκατάσταση κόσμημα που να διαφημίζει και τη χώρα μας!»

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ