Επικαιρότητα

Αντιπολίτευση: Kάνατε την Βουλή… Βενεζουέλα

Καταγγελίες για για μεθόδους που προσβάλλουν το κύρος της Βουλής και παραπέμπουν σε αντιδημοκρατικές πρακτικές

Για μεθόδους που προσβάλλουν το κύρος της Βουλής και παραπέμπουν σε αντιδημοκρατικές πρακτικές καταγγέλλει η αντιπολίτευση στενό συνεργάτη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Πρόκειται για τον ειδικό γραμματέα του κοινοβουλίου Κώστα Βασιλάκη που κατά την χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας κατά την οποία η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα να αποσυρθεί η «ν-τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ» για διαγραφή προστίμων λαθρεμπορίου, ακούγεται από τα ανοικτά μικρόφωνα να διατάσσει τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου που βρίσκονται στην έδρα αλλά και τον κ. Δημήτρη Κρεμαστινό που προήδρευε της συνεδρίασης να κλείσουν την συνεδρίαση. Τα πλάνα μάλιστα του Καναλιού της Βουλής που μετέδιδε «ζωντανά» την συνεδρίαση συνέλαβαν τον κ. Βασιλάκη να κλείνει το μικρόφωνο του κ. Κρεμαστινού!

«Τσακωθείτε παιδιά, Δεν γίνεται αυτό το πράγμα» ακούγεται αρχικά να λεει ο κ. Βασιλάκης σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να κατευθυνθεί στην συνέχεια προς τους υπαλλήλους της νομοθετικής υπηρεσίας και να τους διατάσσει: «Σήκω! Σηκωθείτε! Σηκωθείτε τώρα. Κλείστε τα μικρόφωνα» αλλά και προς τον Κ. Κρεμαστινο που του λέει «Πρόεδρε συγγνώμη. Εχει λυθεί, δεν έχει λυθεί η συνεδρίαση;» και του κλείνει το μικρόφωνο με το δεξί χέρι.

Η πρώτη καταγγελία έγινε αμέσως μετά από τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που σχολίασε στο twitter

«Ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής έκλεισε τα μικρόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής! Ο Μαδουρό του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή! Όλα τα κόμματα καταγγέλλουν τις λογικές Μαδούρο, τώρα. Προσπάθησαν να σταματήσουν την ονομαστική ψηφοφορία για την Τροπολογία του λαθρεμπορίου!»

Σήμερα, το ζήτημα έθεσε στην Ολομέλεια ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που εξήγησε προς τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου Νίκο Βούτση πως «Λίγο πριν κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης δημιουργήθηκε νέο θέμα. Ο κ. Κρεμαστινός ξεκίνησε να λέει ότι θα κλείσει την συνεδρίαση αλλά διέκοψε και μου έδωσε το λόγο. Όμως, υπάλληλός σας, ο ειδικός γραμματέας με ανοίκειο τρόπο διέπραξε μια σειρά παραβιάσεων του Κανονισμού της Βουλής, του υπαλληλικού κώδικα και του Ποινικού Κώδικα. Διέπραξε το αδίκημα της διατάραξης της ομαλής λειτουργίας της Βουλής. Αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο να πάτε στη Βενεζουέλα. Εδώ είστε υποχρεωμένος στον άνθρωπο που διορίσατε ειδικό γραμματέα να πάρετε όλα τα μέτρα που απαιτούνται».

Επίσης, ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) σχολίασε «χθες το βράδυ στην συζήτηση μας έκλεισε τα μικρόφωνα ο υπάλληλος της Βουλής και κόπηκε η ζωντανή σύνδεση».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης «κάλυψε» τον συνεργάτη του αναλαμβάνοντας την ευθύνη ενώ παρέπεμψε και σε διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Κρεμαστινού. «Παρακολούθησα την συνεδρίαση. Εχω γνώση των πρακτικών και των δηλώσεων Κρεμαστινού. Η συνεδρίαση είχε λήξει . Όταν λήγει και τα μικρόφωνα και το κανάλι κλείνει και όλοι κρατάμε τις ενστάσεις για την επόμενη φορά. Δεν δέχομαι όσα λέτε για τον ειδικό γραμματέα. Είμαι απολύτως υπεύθυνος προσωπικά για το σύνολο της διαδικασίας . Εξηγηθήκαμε δημοσίως».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε μετά τον σάλο ότι: «Ως γνωστόν σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση μιας συνεδρίασης, ο προεδρεύων ερωτά το Σώμα εάν με ομοφωνία, όλων των πτερύγων, δέχεται να λυθεί η συνεδρίαση. Στην αποψινή (σ.σ. χθεσινοβραδινή) συνεδρίαση, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ομοφωνία, οπότε στην περίπτωση αυτή ο προεδρεύων ερωτά τα κόμματα εάν συμφωνούν να λυθεί η συνεδρίαση κατά πλειοψηφία. Τα κόμματα που συμφώνησαν δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στη λύση της ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΝΔ. Μετά και την ανάγνωση των ονομάτων των βουλευτών που υπέβαλαν αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε πλέον αντικείμενο συνέχισης της συζήτησης και έλυσα τη συνεδρίαση».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x