Γενικά

Αντιπρόεδρος ΕΟΕ στον ΣΠΟΡ FM: «Είναι απόφαση-δυναμίτης στα θεμέλια του αθλητισμού από το ΣτΕ»

Ο κ. Αγγελούδης σχολίασε με καυστικό τρόπο την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. «Πιστεύω ότι θα αποτελέσει κακή ανάμνηση», τόνισε.

Την οργή του για την απόφαση του ΣτΕ, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης, μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πρόκειται για μια απόφαση που είναι δυναμίτης στα θεμέλια του αθλητισμού και ειδικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού», σχολίασε, μιλώντας στους Μιχάλη Τσίγκρη και Γιώργο Τσαντάκη.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της στρέβλωσης», επεσήμανε και ανέφερε ότι θεωρεί πως σε λίγο καιρό θα αποτελέσει κακή ανάμνηση, εννοώντας προφανώς ότι θα «πέσει» η απόφαση.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ: «Είναι θλιβερό το γεγονός. Θέλω πρώτα να δω το σκεπτικό της απόφασης ως δικηγόρος και τώρα θα μιλήσω ως αντιπρόεδρος της ΕΟΕ. Πρόκειται για μια απόφαση που είναι δυναμίτης στα θεμέλια του αθλητισμού και ειδικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο αθλητής που έχει τεράστιες απαιτήσεις. Δεν παίρνει τη θέση κάποιου. Το σκεπτικό με μια κακώς εννοούμενη προσέγγιση για τη λογική της ισότητας. Πρέπει να ετοιμαστεί ένα καινούργιο σχέδιο νόμου. Για να μην έχουμε τέτοια θέματα στο μέλλον. Πρέπει να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της στρέβλωσης.

Ήρθαν αρκετοί γονείς και μου είπαν ότι πολλοί νεαροί αθλητές εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Κατάρ και τίμησαν την πατρίδα τους. Αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της διάταξης. Αποχωρούν από τη διαδικασία της παραγωγής του ερασιτεχνικού αθλητισμού, επειδή θα εγκαταλείψουν αυτήν την προσπάθεια. Έχουν οικοδομήσει μια τεράστια αθλητική προσπάθεια. Ερχόμαστε και τους λέμε ότι τζάμπα έχει κάνει αυτήν την προσπάθεια όλων αυτών των ετών. Προς το παρόν μιλάμε για τα αποτελέσματα που επισύρει αυτό το γεγονός, διότι δεν έχουμε αυτό το γεγονός
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x