Θαλάσσια Σπορ

Αντίστροφη μέτρηση για το Spetses Classic Yacht Regatta 2016

Οι ετοιμασίες για τον δημοφιλέστερο αγώνα κλασικών σκαφών στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει με τον πήχη για την ποιότητα, το θέαμα και τον ανταγωνισμό της διοργάνωσης να βρίσκεται ακόμα ψηλότερα.

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκάφών –Spetses Classic Yacht Regatta διεξάγεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και είναι πλέον μία διοργάνωση-θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα αλλά και ένας από τους σημαντικότερους αγώνες στην Μεσόγειο.

inner

Η αξία του όμως ανεβαίνει ακόμα περισσότερο καθώς όχι μόνο ανοίγει τα… πανιά του και συστήνεται σε νέο κοινό που δείχνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά βοηθά και στην ενίσχυση της ελληνικής ναυτικής παράδοσης.

inner

Το Spetses Classic Yacht Regatta θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών, υπό την αιγίδα του δήμου του νησιού. Οι αγώνες περιλαμβάνουν ιστιοδρομίες για Κλασικά Σκάφη, Παραδοσιακά Σκάφη, Παραδοσιακές Λέμβους και Οικογενειακές Λέμβους-Dinghies.

inner

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη αναψυχής της Ελλάδας αλλά και σημαντικές παρουσίες από το εξωτερικό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως σε μία χαρακτηριστική κίνηση ένδειξης σεβασμού στην ιστορία του νησιού, η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο Μουσείο (και σπίτι) της Μπουμπουλίνας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

inner

«Η φετινή, 6η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta, ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες κλασικών σκαφών στη Μεσόγειο, θα έχει επιπλέον το χαρακτήρα μιας γιορτής της ελληνικής ναυτοσύνης ένα μόλις μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους παραδοσιακά η ιστιοπλοΐα κρατά ψηλά την ελληνική σημαία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.

O Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR και Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ε., τόνισε από την πλευρά του: «Οι προηγούμενες πέντε διοργανώσεις του Spetses Classic Yacht Regatta έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη, ώστε από οργανωτικής πλευράς η διατήρηση στο ίδιο επίπεδο και ακόμα μεγαλύτερη άνοδος του αγώνα αποτελούν μεγάλη πρόκληση. Ανταποκρινόμαστε σε αυτή την πρόκληση μένοντας πιστοί στις αξίες του Ν.Ο.Ε. και υπηρετώντας το όραμά του με συνέχεια και συνέπεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x