sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αντρές Ινιέστα: Ο μπαλαδόρος με τα «μαγικά» στο χορτάρι

Όταν μιλάμε για τέτοιους ποδοσφαιριστές, όπως ο Αντρές Ινιέστα, τα πολλά λόγια και οι συστάσεις είναι περιττές. Έχει... μιλήσει ο ίδιος μέσα στο γήπεδο αρκετά χρόνια τώρα.

Τον αποκάλεσαν «illusionista». Γιατί όπως κάθε καλός «μάγος», καταφέρνει να καταπλήξει το πλήθος με τις ψευδαισθήσεις (σσ. illusion) που δημιουργεί στη σκηνή και να αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

Όχι, δεν μιλάμε για τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ούτε για κάποιον μάγο από ταινία. Ο Αντρές Ινιέστα, περί ου ο λόγος, μπαίνει σαφέστατα στην κατηγορία των μάγων, των ανθρώπων που δημιουργούν ψευδαισθήσεις και με τα κόλπα τους εντυπωσιάζουν το κοινό. Δική του σκηνή, το γήπεδο και για... μαγικό ραβδί έχει την μπάλα στα πόδια.

Η μεγάλη του αγάπη, η οικογένειά του, η Μπαρτσελόνα
Η σχέση αυτή με τους «μπλαουγκράνα» ξεκίνησε όταν ο παίκτης ήταν 12 ετών και εντάχθηκε στις ακαδημίες της καταλανικής 0μάδας. Τα πρώτα του βήματα στο χορτάρι τα είχε κάνει νωρίτερα στις ακαδημίες της Αλμπαθέτε.

Εξαρχής εντυπωσίασε, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να λέει προφητικά στον Τσάβι: «Εσύ θα είσαι ο αντικαταστάτης μου, όμως ο Αντρές θα είναι ο αντικαταστάτης όλων μας».

Σε ηλικία 18 ετών κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Από το 2004 ήταν βασικός και για αυτό βοήθησε στην κατάκτηση 9 πρωταθλημάτων, 6 Κυπέλλων, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Παγκοσμίων Κυπέλλων Συλλόγων, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας και 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης.



16 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και φεύγει το 2018 για την ιαπωνική Βίσελ Κόμπε. Τα παραπάνω χρόνια ήταν αρκετά ώστε να θεωρήσει την καταλανική ομάδα σπίτι του και αρκετά «μαγικά» που έκανε στο χορτάρι, ώστε να θεωρηθεί ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από τον σύλλογο. Όπως φυσικά και ένας από τους πιο ολοκληρωμένους μέσους που πέρασαν ποτέ από το ποδόσφαιρο.

Ινιέστα, ο εθνικός ήρωας
Τα... μαγικά του δεν τα έδειξε μόνο στους «μπλαουγκράνα», αλλά και στην εθνική Ισπανίας. Το 2016 μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα κόντρα στην Ρωσία, παίζοντας σαν παίκτης ομάδας και δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες για γκολ. Το 2010, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας κόντρα στην Ολλανδία, ο Ινιέστα έβαλε το μοναδικό γκολ του αγώνα στην παράταση, δίνοντας στην Ισπανία τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο.



«Ντάνι Χάρκε, για πάντα μαζί μας», έγραφε η φανέλα του Ινιέστα όταν την έβγαλε στο νικητήριο γκολ, για τον παίκτη της Εσπανιόλ που είχε φύγει ένα χρόνο πριν από τη ζωή, κερδίζοντας τον σεβασμό και το χειροκρότημα των φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας, παρόλο που η Μπαρτσελόνα νίκησε με 5-1.

Η υπόκλιση της Ρεάλ Μαδρίτης
Όταν έχεις κερδίσει ακόμα και τον σεβασμό του αντιπάλου, τότε σίγουρα κάτι έχεις κάνει πολύ καλά. Η αιώνια «εχθρός» της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, υποκλίθηκε μπροστά στον αρχηγό της καταλανικής ομάδας. Σε ένα clasico το 2015, η Μπαρτσελόνα κερδίζει με 4-0 την «βασίλισσα» και στην αλλαγή του Ινιέστα, οι φίλαθλοι της Ρεάλ υποκλϊθηκαν απέναντι του, με ένα εντυπωσιακό standing ovation.



Ένας γεννημένος αρχηγός, ένας μπαλαδόρος, ένας «μάγος» των γηπέδων, γίνεται σήμερα 36 ετών!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x