Γιάννης Σταυρόπουλος

ΑΕΚ-Κονέ: Ο ορισμός του win win situation

Ενώ η σκόνη της επιστροφής του Αραούχο δεν έχει «καθίσει» ακόμη, η ΑΕΚ έκανε την τελευταία της μεταγραφή με τον Παναγιώτη Κονέ, δημιουργώντας μια κατάσταση που μπορεί να βγάλει μόνο αμοιβαίο κέρδος

Έχουμε και λέμε: Τσιντώτας, Λόπες, Γιακουμάκης, Κλωναρίδης, Λιβάγια, Τσόσιτς, Τρίστασον, Αραούχο και για το τέλος Κονέ. Ενώ λοιπόν οι οπαδοί της ΑΕΚ φωνάζουν ακόμη το «κάνε τον δικέφαλο νταμπλούχο, Αραούχο, Αραούχο», η Ένωση έκλεισε -εκτός απροόπτου- τις μεταγραφικές της κινήσεις ανακοινώνοντας και την επιστροφή του Παναγιώτη Κονέ.

Το timing της συγκεκριμένης προσθήκης μπορεί να είναι τυχαίο, όμως σίγουρα μοιάζει ιδανικό. Ο 30χρονος πλέον Κονέ γυρίζει στην Ελλάδα διαφορετικός. Μετά την αποχώρησή του από τους κιτρινόμαυρους, το καλοκαίρι του 2008, μετακόμισε στον Ηρακλή και ύστερα από δύο χρόνια σταθερής πορείας άνοιξε η πόρτα για την Ιταλία.

Η Μπρέσια του δίνει την ευκαιρία, αυτός την αρπάζει από τα μαλλιά γράφοντας 31 συμμετοχές στους τότε νεοφώτιστους στη Serie A και κάπως έτσι το όνειρο του εξωτερικού ξεκινάει. Έπειτα από τον δανεισμό του στην Μπολόνια, ακολουθεί η μονιμοποίησή του στoυς «ροσομπλού», με τους οποίους αγωνίστηκε σε 94 παιχνίδια έχοντας 13 τέρματα. Tα δύο από αυτά ήταν κόντρα στη Νάπολι, στην οποία είχε κάνει «μεγάλες κηδείες».





Παρά το στενό μαρκάρισμα από Τορίνο και Παλέρμο, η Ουντινέζε τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2014 με την Μπολόνια να βάζει στα ταμεία της περίπου 5εκατ.ευρώ. Mάλιστα, η... αγάπη του με τη Νάπολι συνεχίστηκε και λίγο έλειψε να κάνει τους οπαδούς των «παρτενοπέι» να τον βλέπουν και να αλλάζουν πεζοδρόμιο, όμως παρά τη νέα γκολάρα που έστειλε το ματς των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Κυπέλλου στα πέναλτι τελικά οι Φριουλάνι δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση.



Μετά την Ουντινέζε ακολούθησε ο δανεισμός στην Φιορεντίνα όμως ο Πάουλο Σόουζα ήταν κάθετος και δεν του έδωσε ευκαιρίες με αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι στο «Φρίουλι». Η δεύτερη θητεία του στην ομάδα δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη κι έτσι ο χρόνος συμμετοχής του μειώθηκε δραματικά με αποτέλεσμα να καταλήξει δανεικός στην Γρανάδα, για το δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς χωρίς να καταφέρει να βρει χρόνο λόγω των τραυματισμών που τον είχαν αφήσει αρκετά πίσω.

Στην ΑΕΚ επιστρέφει έπειτα από 9χρόνια και πλέον κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τον Κονέ που έφυγε από την ομάδα το 2008. Παίκτης με εμπειρία και παραστάσεις από το εξωτερικό και συμμετοχές στην εθνική ομάδα, στην οποία φιλοδοξεί να επιστρέψει κάνοντας comeback μέσω των κιτρινόμαυρων. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η περίπτωσή του μοιάζει σε αρκετά σημεία με αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Η Ένωση απ’την μεριά της πήρε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις και συστήματα. Ο Κονέ στο 100% μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό παρτενέρ του Σιμόες σε σύστημα με δύο κλασικούς μέσους, να βοηθήσει ως εσωτερικός μέσος στο 4-3-3, να «ξεκουράσει» τον Μάνταλο (που φάνηκε ότι δεν έχει παίκτη να τον καλύψει στο ματς με τον ΠΑΣ) και να δώσει βοήθειες μέχρι και στα άκρα. Παράλληλα, το deal της ΑΕΚ με την Ουντινέζε είναι εξαιρετικό. Oι κιτρινόμαυροι μέχρι το καλοκαίρι θα χρειαστεί να πληρώσουν μόλις 250.000 από τα 850.000 ευρώ που προβλέπει καθαρά το συμβόλαιο του Κονέ με τους «Φριουλάνι».

Μόνο κέρδος λοιπόν έχει να δώσει και στις δύο πλευρές αυτή η δεύτερη σελίδα που από σήμερα ξεκινάει στην σχέση τους. Ο Κονέ ψάχνει μέσα απ’την ΑΕΚ την μεγάλη του επιστροφή, ενώ η ΑΕΚ προσθέτει στη μηχανή της έναν παίκτη που μπορεί να γίνει μέχρι και το «κλειδί» στη φετινή της χρονιά.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x