sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΑΕΚ μες στην… ντάλα, έκρυψε την μπάλα! (pics/video)

Μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ευρωπαϊκής της ιστορίας έγραψε σαν σήμερα η ΑΕΚ! Πριν 16 χρόνια -υπό το φως του ήλιου- η «Ένωση» έφαγε για… μεσημεριανό τη Λεβερκούζεν στο κατάμεστο «Νίκος Γκούμας»

Στην ΑΕΚ τίποτα δεν είναι συνηθισμένο. Σπάνια βρίσκεις κάτι συμβατικό.

Όταν άλλοι λοιπόν μνημονεύουν μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές των ομάδων τους, οι φίλοι της «Ένωσης» θα νοσταλγούν πάντα και ένα ευρωπαϊκό… μεσημέρι: Τότε που η ομάδα τους έλαμψε περισσότερο απ’ τον ήλιο και τύφλωσε τη Λεβερκούζεν!

Έχοντας προίκα το εντυπωσιακό 4-4 της «Bay Arena», οι «κιτρινόμαυροι» δεν χρειάστηκε να ανάψουν τους προβολείς για να υποδεχθούν την πρωτοπόρο της Bundesliga. Η συμφωνία με το γερμανικό κανάλι που είχε αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα επέβαλε σέντρα στις 15:00. Ο κόσμος που κατέκλυσε όμως κάθε γωνιά του «Νίκος Γκούμας» με την… μπουκιά στο στόμα, θα έφευγε ακόμα πιο χορτασμένος το απόγευμα.

Γιατί οι Τσιάρτας-Κασάπης-Νάβας έκρυψαν την μπάλα πριν ο Αργεντινός την εμφανίσει στα δίχτυα. Ο «El Mago» άφησε τον Μάτισεκ να αναρωτιέται πως τον κορόιδεψε με πονηρή εκτέλεση φάουλ. Και το τελικό 2-0 που σφράγισε την πρόκριση επί μιας ομάδας που 1,5 χρόνο αργότερα θα έφτανε στον τελικό του Champions League πανηγυρίστηκε όπως άξιζε σε έναν από τους μεγαλύτερους θριάμβους της ΑΕΚ στην ευρωπαϊκή της ιστορία.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ, Καψής, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (71' Πέτκοφ), Κασάπης, Ζήκος, Λάκης, Νάβας (90' Καραγιάννης), Τσιάρτας (87' Μαλαδένης), Νικολαΐδης.

inner

inner



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x