Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ που θα φέρει τα χαρακτηριστικά του Μανόλο

O Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ, για τις μεταγραφές που αναμένονται, αλλά και για τα χαρακτηριστικά της Ένωσης με Μανόλο από την εκκίνηση.

Η στήλη δεν πήγε ακριβώς διακοπές, αλλά είχε δύο guest εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της καλοκαιρινής άδειας.

Ο γράφων επιστρέφει με την έναρξη της προετοιμασίας, που αναμένεται λιγότερο ψυχοφθόρα από την περσινή, ως προς την άφιξη νέων αποκτημάτων που φέτος ευελπιστούμε όλοι να φτάσουν εγκαίρως, σίγουρα λιγότερο αγωνιώδης, αφού δεν υπήρχε ανοικτό ζήτημα προπονητή, αλλά και με μια προσδοκία για κάτι πολύ καλό στην φετινή περίοδο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ που έσωσε την παρτίδα μιας χαμένης χρονιάς και του αξίζουν και τα πήρε τα εύσημα γι’ αυτό, έπεσε ήδη στη δουλειά με τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που εύχομαι πρώτα απ’ όλα είναι η συνεργασία όλων να είναι το ίδιο αρμονική και ευεργετική, όπως ξεκίνησε στα μέσα της σεζόν που πέρασε. Αυτό δεν είναι πάντα κάτι αυτονόητο (αν κρίνουμε από τα περσινά με τον Κετσπάγια) και γι’ αυτό είναι το πρώτο που εύχομαι.

Ο Χιμένεθ σίγουρα περιμένει τις ενισχύσεις, όπως και όλοι μας που θα του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει την προετοιμασία που εκείνος θέλει και όπως πρέπει να την κάνει. Θεωρώ πως τα πράγματα, είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερα από πέρσι ήδη, με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να έρχεται με το καλό από Τετάρτη και με την πίστη να τελειώσει σύντομα και του Λιβάγια, ώστε στον τομέα της επίθεσης, να έχει αρκετούς για να δουλέψει.

Η ΑΕΚ χρειάζεται πλην των δύο που αναμένονται σύντομα, ακόμα έναν φορ και ακόμα έναν ακραίο, αλλά σίγουρα ο Χιμένεθ, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά καλά αν Κλωναρίδης πρώτα και Λιβάγια στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας είναι στη διάθεση του Μανόλο και σύντομα έρθει και ο ακραίος. Τότε η ΑΕΚ θα έχει την πολυτέλεια, αν χρειαστεί να ψάξει για κάτι ακόμα πιο δυνατό στην επίθεση.

Πέρα από τις θέσεις και τις ενισχύσεις, θα έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος που θα χτιστεί η ομάδα. Γιατί από το σύνολο της σεζόν που πέρασε, είναι πως σε ρόστερ δεν υπολειπόταν έναντι των άλλων διεκδικητών μετά τον Ιανουάριο όπου ενισχύθηκε σημαντικά. Με όπλο την ακόμα καλύτερη ομοιογένεια που θα έρθει και μέσα από την προετοιμασία, με τον ίδιο προπονητή που δουλεύτηκε η ομάδα τους τελευταίους μήνες, αλλά και με ακόμα πιο πολλά εφόδια, αφού θα εργαστεί και θα οικοδομηθεί εξ’ αρχής πάνω στη φιλοσοφία του Μανόλο Χιμένεθ.

Για μένα η πιο σημαντική μεταγραφή είναι πως η ΑΕΚ θα ξεκινήσει για πρώτη φορά μετά τον Δέλλα, με τον προπονητή που τελείωσε τη σεζόν, με τη διαφορά πως πλέον έχει ήδη δύο χρόνια που έχει επιστρέψει, πως πλέον από την ώρα που γύρισε έχει από πάνω σε νίκες τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ευελπιστώ πως θα έχει και το κατάλληλο ρόστερ να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην διεκδίκηση του τίτλου.

Μα πάνω απ’ όλα θα οικοδομηθεί από έναν προπονητή που παρά τις αντιξοότητες της προηγούμενης σεζόν και το τοπίο που παρέλαβε στην ομάδα, μεσούσης της περιόδου, την πήγε ένα βήμα παραπάνω. Δουλεύοντας εξ’ αρχής τα στοιχεία που την οδήγησαν σε ένα πολύ επιτυχημένο δεύτερο μισό, ο Χιμένεθ θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει, αρκεί να εφοδιαστεί σωστά και με τις απαραίτητες ενισχύσεις.

ΥΓ: Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια, τόσο στον Δημήτρη Κολοβέτσιο, όσο και στον Ρόναλντ Βάργκας καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία τους. Ο δεύτερος έβαλε πολλά και σημαντικά γκολ και ήταν ο άνθρωπος του νικηφόρου τελικού με τον Ολυμπιακό τον Μάιο του 2016. Ο κόσμος τον αγάπησε και πιστεύω πως αυτός ο παίκτης αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί από συχνούς τραυματισμούς, θα μας είχε χαρίσει ακόμη περισσότερες μοναδικές στιγμές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x