Γενικά

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Top 3 κάθε κατηγορίας για το 1ο τετράμηνο του 2017

Σταθερή με τάση ανόδου, παρά την οικονομική αβεβαιότητα και το δυσμενές φορολογικό τοπίο, εμφανίζει η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο τετράμηνο του 2017.

Σταθερή με τάση ανόδου, παρά την οικονομική αβεβαιότητα και το δυσμενές φορολογικό τοπίο, εμφανίζει η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο τετράμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έχουμε μια ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 17,9% στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2017, που μεταφράζεται σε 29.549 πωλήσεις έναντι 25.061 του αντίστοιχου τετραμήνου του 2016. Η σύγκριση της αγοράς και των πωλήσεων θα είναι πιο αντικειμενική μετά και την παρέλευση του πρώτου εξαμήνου, καθώς το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, και ειδικά τους τελευταίους μήνες, είχαμε το κίνητρο της απόσυρσης με πολλαπλές αυξομειώσεις.

Από πλευράς πωλήσεων το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουμε την εξής εικόνα:

Top 10 Εταιρεια Ταξινομησεις

1. TOYOTA 3.348
2. VW 2.664
3. NISSAN 2.518
4. PEUGEOT 2.458
5. OPEL 2.242
6. FIAT 1.996
7. SUZUKI 1.996
8. MERCEDES 1.354
9. CITROEN 1.353
10. FORD 1.272

Top 10 Μοντέλων

1. TOYOTA Yaris 1.882
2. OPEL Corsa 1.062
3. NISSAN Micra 993
4. PEUGEOT 208 968
5. NISSAN Qashqai 909
6. FIAT Panda 907
7. VOLKSWAGEN Polo 895
8. RENAULT Clio 851
9. OPEL Astra 844
10. CITROEN C3 769

Το Top 3 κάθε κατηγορίας για το πρώτο τετράμηνο του 2017 σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου

Κατηγορία SUV/Crossover

inner

Volkswagen Tiguan

Με διαφορά μιας ανάσας ξέφυγε από το δεύτερο και ανέβηκε στην κορυφή της κατηγορίας το νέο Volkswagen Tiguan με 446 μονάδες για το πρώτο τετράμηνο του 2017. Το SUV της γερμανικής εταιρείας ξεχωρίζει για τη νέα του σχεδίαση, αλλά κυρίως για τις τεχνολογίες άνεσης και ψυχαγωγίας.

BMW X1

Με 443 μονάδες, το premium SUV βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, με διαφορά μόλις τρεις ταξινομήσεις από το πρώτο. Η νέα X1 συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με τη νέα κομψή σιλουέτα και το ψηλό αμάξωμα.

Κατηγορία Α

inner

Fiat Panda
Η ευελιξία του, η πολλαπλότητα των εκδόσεων και η αξιοπιστία είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του Fiat Panda. Πρόσφατα προχώρησε σε ένα διακριτικό facelift, κάτι που δεν ήταν ιδιαίτερα αναγκαίο, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού ήταν αμείωτο. Κρατάει την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά στην κατηγορία του με 907 πωλήσεις

Toyota Aygo
Το μικρότερο μοντέλο της Toyota βρίσκεται στη 2η θέση με 492 ταξινομήσεις. Το Aygo προσφέρει μεγάλη αξιοπιστία, ενώ η ευελιξία του είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα του. Επίσης, ξεχωρίζει για τις στιλιστικές του πινελιές και τη χαμηλή του κατανάλωση.

Peugeot 108
To μίνι μοντέλο της Peugeot κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού λόγω της μοντέρνας σχεδίασης και της ευελιξίας του μέσα στο αστικό περιβάλλον. Είναι ευχάριστο και οικονομικό στην οδήγηση, ενώ διατίθεται σε προσιτή τιμή απόκτησης. Το Peugeot 108 έχει σημειώσει 460 πωλήσεις το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Κατηγορία Β

inner

Toyota Yaris
Κρατάει τα σκήπτρα μέχρι και σήμερα. Πρώτο σε πωλήσεις στην πιο δημοφιλή κατηγορία των σούπερ μίνι, πρώτο με 1.882 ταξινομήσεις στο σύνολο για το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς. Η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης δίπλα στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες κάνει τη διαφορά στον ανταγωνισμό, ενώ το φρεσκάρισμά του, που ήταν απαραίτητο, είναι πια γεγονός.

Opel Corsa
Ένα από τα best seller της Opel, το Corsa, συνεχίζει να έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην κατηγορία του με 1.062 πωλήσεις στο ενεργητικό του για το πρώτο τετράμηνο του 2017. Το Opel Corsa εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα, όπως είναι το OnStar, ενώ παράλληλα διατίθεται σε προσιτή τιμή.

Nissan Micra
Πάντα το Micra αποτελούσε το δυνατό χαρτί της Nissan, ωστόσο η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε την ολοκαίνουργια γενιά και αλλάζει τα δεδομένα. Το νέο Micra δεν ξεκίνησε την εμπορική του πορεία από την αρχή του χρόνου, παρ’ όλα αυτά το σουπερ μίνι έχει σημειώσει (σε συνδυασμό και με την απερχόμενη γενιά) 993 ταξινομήσεις και βρίσκεται στην 3η θέση.

Κατηγορία C

inner

Nissan Qashqai
Ο βασιλιάς της κατηγορίας, με 909 ταξινομήσεις στο πρώτο τετράμηνο, δείχνει ότι συνεχίζει την καλή πορεία και για τρίτη χρονιά. Υποδειγματικά ευρύχωρο, ευέλικτο, πρακτικό, οικονομικό, δυναμικό και ασφαλές το best seller της κατηγορίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Έλληνα οικογενειάρχη και όχι μόνο.

Opel Astra
Στην κατηγορία των μικρομεσαίων, το νέο Astra κέρδισε το στοίχημα των πωλήσεων. Με 844 πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, βάζει τις βάσεις για να διεκδικήσει ένα μεγάλο μερίδιο στην κατηγορία του. Συμπαγής κατασκευή, εξελιγμένοι οικονομικοί-καθαροί κινητήρες και ευχάριστη οδική συμπεριφορά περιλαμβάνονται στα πλεονεκτήματά του.

Volkswagen Golf
Με ένα πρόσφατο φρεσκάρισμα, το νέο Volkswagen Golf βάζει πλώρη για μια επιτυχημένη χρονιά. Το μικρομεσαίο μοντέλο της γερμανικής φίρμας έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει με όπλα του την τεχνολογία και τους οικονομικούς κινητήρες. Το πρώτο τετράμηνο βρίσκει το Golf στην 3η θέση για την κατηγορία του, με 558 πωλήσεις.

Skoda Octavia
Η Skoda επιστρέφει στο προσκήνιο με μια επιθετική στρατηγική από τη νέα εκπροσώπηση της τσεχικής μάρκας στην ελληνική αγορά. Το Octavia έχει 393 ταξινομήσεις για τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου και βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Υψηλά επίπεδα άνεσης, ευχρηστίας και οικονομικής μετακίνησης είναι τα βασικά του πλεονεκτήματα.

Volkswagen Passat
Το Passat είναι η σταθερή αξία γι’ αυτούς που ψάχνουν ένα premium μοντέλο στην κατηγορία. Υψηλή ποιότητα κατασκευής, άνετοι χώροι και προηγμένη τεχνολογία είναι λίγα από τα στοιχεία που κέντρισαν τους 162 αγοραστές που επέλεξαν το γερμανικό μοντέλο από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο τους 2017.

Κατηγορία E

inner

Skoda Superb
Η ναυαρχίδα της Skoda προσφέρει τεράστιους χώρους και κορυφαία ποιότητα σε μια ελκυστική «συσκευασία». Το μεγάλο sedan κινείται γρήγορα, χάρη στα μοτέρ βενζίνης και diesel, ενώ παράλληλα κάνει οικονομία στο καύσιμο. Άξια λοιπόν καταλαμβάνει την πρώτη θέση των πωλήσεων για το πρώτο τετράμηνο του 2017 με 55 μονάδες.

Mercedes E-Class
Το πολυτελές sedan κρατάει την παραδοσιακή του εμφάνιση, ενώ διαθέτει παράλληλα αυτόν τον χαρακτηριστικό αριστοκρατικό αέρα. Η Mercedes-Benz E-Class δίνει έμφαση τόσο στην τεχνολογία όσο και στην ποιότητα. Η «κομψή κυρία» σημείωσε 40 πωλήσεις για τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου, κρατώντας τη δεύτερη θέση.

Audi A6
Η γκάμα του μεγάλου οικογενειακού μοντέλου της Audi μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, και αυτό λόγω της πληθώρας εκδόσεων που προσφέρει. Επίσης, μεγάλη είναι και η μηχανολογική παλέτα σε κινητήρες βενζίνης και diesel. Το σύνολο των πωλήσεων του Audi A6 για το πρώτο τετράμηνο είναι 18 μονάδες.

Κατηγορία F-G

inner

Volvo S90
Η ναυαρχίδα της Volvo αποτελεί την επιτομή της τεχνολογίας και του design. Το S90 συνδυάζει την κομ- ψότητα με τα υψηλής ποιότητα υλικά κατασκευής, κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο σε πωλήσεις από τους ενδια- φερομένους για ένα πολυτελές μεγάλο sedan. Το σουηδικό μοντέλο σημείωσε 22 πωλήσεις για τους πρώτους τέσσε- ρις μήνες του χρόνου, ανεβάζοντάς το στην κορυφή της κατάταξης.

Mercedes S-Class
Η πολυτελέστατη «Γερμανίδα» διαθέτει σε κάθε της λεπτομέρεια την τελειότητα. Τεράστιους χώρους με υψηλής ποιότητας υλικά, νέους κινητήρες βενζίνης και diesel και τεχνολογίες που κάνουν το ταξίδι απόλαυση. Η S-Class πούλησε 8 μονάδες για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017.

Κατηγορία Sport

inner

MINI Cabrio
Η ελκυστική εμφάνιση και ο fun-to-drive χαρακτήρας πέρασε από το κλειστό μοντέλο και στην «ανοιχτή» έκδοση. Το MINI Cabrio έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην κατηγορία του και από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Απρίλιο κατάφερε να ξεχωρίσει με 27 ταξινομήσεις.

Ford Mustang
Η καλύτερη επιλογή της Ford ήταν να οδηγήσει τη Mustang και στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, με αποτέλεσμα να αποσπάσει τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων για την ευρωπαϊκή αγορά. Στην Ελλάδα σημείωσε 14 ταξινομήσεις για το πρώτο τετράμηνο του χρόνου.

Mercedes SL
Το εντυπωσιακό roadster συνδυάζει την ανοιχτή φιλοσοφία και την πολυτέλεια. Η SL-Class διαθέτει ισχυρούς κινητήρες και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα διθέσια μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο πουλήθηκαν συνολικά πέντε μονάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x