Πόλο

Αγρίεψε ο Ολυμπιακός και καθάρισε τη Βουλιαγμένη!

Επιβλητική νίκη επί της Βουλιαγμένης πανηγύρισε με 11-5 ο Ολυμπιακός στο Παπαστράτειο, στον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Α1 πόλο ανδρών και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου.

Ηχηρά αντέδρασε ο Ολυμπιακός, μετά από την ήττα στον δεύτερο τελικό, που ήταν η πρώτη εντός συνόρων έπειτα από έξι χρόνια.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβλήθηκαν 11-5 της Βουλιαγμένης και έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών.

Το τέταρτο ματς της σειράς είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα (27/5) στις 19:00 στο κολυμβητήριου του Λαιμού, όπου οι γηπεδούχοι θα διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους κρατήσει στο παιχνίδι του τίτλου και οι «ερυθρόλευκοι» τη νίκη που θα τους δώσει το τρόπαιο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μπήκε αποφασισμένη στο ματς και πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (3-0), μετά από δυόμισι λεπτά, με σκόρερ τους Μυλωνάκη, Γενηδουνιά και Σκουμπάκη. Παράλληλα, ο Πάβιτς είχε σημαντικές αποκρούσεις που επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να προηγηθεί.

Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάσιτς μείωσε σε 3-1 για τη Βουλιαγμένη, που συνέχισε την αντίδραση και μείωσε στο γκολ (3-2) με τον Μπούχα. Ομπράντοβιτς και Μουρίκης, όμως, άνοιξαν ξανά τη διαφορά για το 5-2 του πρώτου οκταλέπτου.

Οι άμυνες κυριάρχησαν στο δεύτερο οκτάλεπτο, καθώς και οι αποκρούσεις των Πάβιτς και Χρύσανθου, με τον Μουρίκη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ για το 6-2 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Νικολαΐδης ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (7-2), ενώ ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης συνέβαλλε για το 8-2. Ο Σολανάκης έσπασε την επιθετική αδράνεια που είχε η Βουλιαγμένη για περισσότερα από 16 λεπτά (8-3), όμως ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης ανέβασε ξανά τη διαφορά στα πέντε τέρματα μισό λεπτό αργότερα, ενώ ο Γούνας ευστόχησε σε πέναλτι για το 10-3.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Μπάσιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ Δερβίσης για τον Ολυμπιακό και Σολανάκης για τη Βουλιαγμένη σκόραραν για το τελικό 11-5.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-0, 3-1, 2-2
Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος, Κακαρης.
Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Κουρουβανης Ν, Γουβής, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 2, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Βλάσσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x