Γερμανία

«Άγριο» ξύπνημα στην Bundesliga

Μετά από περίπου 40 μέρες απραξίας, η Bundesliga ξυπνά από τη «χειμέρια νάρκη» με το ματς Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν να δεσπόζει στο πρόγραμμα και το Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ να ακολουθεί.

Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα! Η Bundesliga μετά από 40 μέρες επιστρέφει στις… ζωές μας και αρχίζει ταυτόχρονα ο δεύτερος γύρος. Μάλιστα το γερμανικό πρωτάθλημα επιστρέφει δυναμικά με δύο σούπερ ντέρμπι.

Σε αυτό της κορυφής, η δεύτερη Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί την πρώτη (και με διαφορά) Μπάγερν. Οι «λύκοι», που δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα στο χειμερινό «παζάρι», θα παραταχθούν χωρίς Φελίπε, Οχς και Γκιβαλογκί. Οι Βαυαροί, που έχουν «αέρα» 11 βαθμών από τους πλησιέστερους διώκτες τους, «ξεφορτώθηκαν» Σακίρι (στην Ίντερ) και Χόιμπιεργκ (δανεικός στην Άουγκσμπουργκ), ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ριμπερί, Λαμ, Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Ραφίνια.

Η τρίτη του πίνακα Λεβερκούζεν φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ που σχεδιάζει την αντεπίθεσή της προκειμένου αρχικά να σωθεί (άλλωστε είναι προτελευταία) κι εν συνεχεία-ει δυνατόν-να εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέκτησε τον μέσο Καμπλ, ενισχύθηκε με την επιστροφή του Παπασταθόπουλου από τραυματισμό, αλλά θα λείψουν οι Κελ, Μπλαστσικόφσκι, Μπέντερ, Ντουρμ και Λάνγκερακ.

Η Σάλκε, που πήρε δανεικό τον Νάστασιτς από τη Μάντσεστερ Σίτι, φιλοξενεί το Ανόβερο, ενώ η Γκλάντμπαχ έχει δύσκολη αποστολή στη Στουτγκάρδη.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Παρασκευή 30/1 (21:30)
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 31/01 (16:30)
Σάλκε-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ
Αμβούργο-Κολωνία
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19.30)

Κυριακή 01/02
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (18:30)

Η επόμενη (19η)αγωνιστική:

Τρίτη 3/2 (21:00)
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ

Τετάρτη 4/02 (21:00)
Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Πάντερμπορν-Αμβούργο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x