Μαχητικά Αθλήματα

Αγώνες πυγμαχίας γυναικών για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού

Η πυγμαχική κοινότητα της Αγγλίας αναζητά γυναίκες που θέλουν να πυγμαχήσουν έστω για μια φορά στη ζωή τους με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Στην Αγγλιά και πιο συγκεκριμένα στο Νιούκαστλ, η βιομηχανία της πυγμαχίας ψάχνει γυναίκες που να θέλουν να μπουν στο ρινγκ να αγωνιστούν και να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, με στόχο να μαζευτούν χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν 15 Νοεμβρίου.

Οι γυναίκες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν μπορούν να είναι αρχάριες ή και πιο έμπειρες, ενώ τα ζευγαρώματα θα γίνουν με βάση το επίπεδο, ώστε οι αγώνες να είναι δίκαιοι. Η διάρκεια του κάθε παιχνιδιού θα είναι 3 γύροι των 2 λεπτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει μια γυναίκα στην πυγμαχική αυτή διοργάνωση είναι να παρακολουθήσει το σκληρό προπονητικό πρόγραμμα 10 εβδομάδων, στο οποίο θα μάθει τα βασικά και όχι μόνο του αθλήματος, θα δουλέψει την πυγμαχική της αντίληψη και θα είναι έτοιμη να μπει μέσα στο ρινγκ.

Τα έσοδα από την διοργάνωση και από το καμπ προετοιμασίας καθώς και οι χορηγίες θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της καμπάνιας καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού. Οι ίδιοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν και πέρυσι στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία.

Εκτός από τον όμορφο σκοπό για τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, η συγκεκριμένη ιδέα δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες να γνωρίσουν το άθλημα της πυγμαχίας και να αναπτύξουν τις πνευματικές και σωματικές ικανότητες τους.

Επιμέλεια: Νικολέττα Γκαρέτσου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x