sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αγωνιστική και ρεκόρ λέμε… (pics)

Το πενταρέ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέσα σε εννιά λεπτά στο παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με τη Βόλφσμπουργκ, αποτελεί ένα από τα highlights της σεζόν. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό…

Η Bundesliga, όπως και όλα τα πρωταθλήματα, έχει διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016. Ευκαιρίας δοθείσης και με δεδομένο ότι έχει συμπληρωθεί το 1/4 του πρωταθλήματος, πάμε να κάνουμε ένα μικρό flash back, και να δούμε ότι σε κάθε μια από τις οχτώ αγωνιστικές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, σημειώθηκε και ένα ρεκόρ…

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η 1η αγωνιστική ανήκει στη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν, συντρίβοντας με σκορ 5-0 το Αμβούργο στην «Allianz Arena». Μια επιβλητική εμφάνιση και νίκη, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε πρεμιέρα στα 52 χρόνια ιστορίας της Bundesliga. Ήδη, μετά από οχτώ αγωνιστικές, οι πρωταθλητές μετρούν τρεις «πεντάρες», με «θύματα» τις Βόλφσμπουργκ και Ντόρτμουντ.

Μια εβδομάδα αργότερα, τα «φώτα πέφτουν» πάνω στον Κέβιν Βόλαντ. Ο 23χρονος Γερμανός επιθετικός σκόραρε στα 9 δευτερόλεπτα από τη σέντρα του αγώνα Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου, πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Παρεμπιπτόντως, αυτό ήταν το υπ’ αριθμόν 48.683 γκολ της Bundesliga, ενώ για την ιστορία, οι Βαυαροί «γύρισαν» το ματς και νίκησαν με 2-1.

inner

Ποδοσφαιριστής ήταν και το κεντρικό πρόσωπο της τρίτης αγωνιστικής ημέρας. Το όνομα αυτού, Μότο Γιοσινόρι. Ο 23χρονος επιθετικός της Μάιντς, σκόραρε δύο φορές στην επιβλητική νίκη με 3-0 κόντρα στο Αννόβερο και έγινε ο πρώτος Ιάπωνας στη Bundesliga, που σκοράρει εις διπλούν σε μόλις τρεις συμμετοχές.

inner

Δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γερμανίας και συγκεκριμένα η Γκλάντμπαχ και η Στουτγάρδη, πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημά τους στα χρονικά. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές μετρούν ισάριθμες ήττες, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Μάλιστα, το αρνητικό ρεκόρ μεγάλωσε κατά μια αγωνιστική, αφού ούτε την πέμπτη κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην… πρωτάρα στα «μεγάλα σαλόνια, Ίνγκολσταντ με τα μόλις 11 χρόνια ζωής ανήκει η πέμπτη αγωνιστική. Η νεοφώτιστη πέρασε νικηφόρα από τη Βρέμη, επικρατώντας με 1-0 της Βέρντερ και έγινε η πρώτη ομάδα, που έρχεται από την Zweite Liga και κερδίζει στα τρία πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της. Είχαν προηγηθεί τα διπλά κόντρα σε Μάιντς και Άουγκσμπουργκ, επίσης με το ίδιο σκορ.

inner

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τελεία και παύλα. Αυτός είναι το πρόσωπο της 6ης αγωνιστικής και θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σεζόν μετά τα όσα απίστευτα, αλλά αληθινά, έκανε στην αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τη Βόλφσμπουργκ. Ο… αθεόφοβος Πολωνός πέτυχε πέντε γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών και έκανε τέσσερα ρεκόρ που αφορούν την Bundesliga. Αυτό του γρηγορότερου χατ-τρικ (4 λεπτά), του γρηγορότερου καρέ (6 λεπτά) και πενταρέ (9 λεπτά), ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης που έρχεται από τον πάγκο και σκοράρει περισσότερα από τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλετε κι άλλα;

inner

Ελάχιστοι το περίμεναν, αλλά η Σάλκε πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα τα τελευταία 30 χρόνια. Μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Αμβούργου, έφτασε τους 16 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, που αποτελεί τη δεύτερη επίδοση της ιστορίας της, μετά τους 18 πόντους στον ίδιο αριθμό αγωνιστικών το 1971. Καθόλου άσχημα για μια νεανική ομάδα, που φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Και φτάνουμε στην 8η αγωνιστική, όπου έχουμε τρία ρεκόρ! Χρονικά, την αρχή έκανε ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σκόραρε στο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με τη Μπάγερν Μονάχου και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που πετυχαίνει γκολ σε οχτώ αγωνιστικές στο ξεκίνημα της σεζόν. Αν προστεθούν και οι δύο στο φινάλε του περυσινού πρωταθλήματος, το κοντέρ γράφει δέκα, όσες είχε σκοράρει και ο Κλάους Άλοφς το 1984. Ένα ρεκόρ που θα σπάσει, αν ο Γκαμπονέζος «βρει δίχτυα» και στο επόμενο παιχνίδι της Μπορούσια με τη Μάιντς.

Το δεύτερο ρεκόρ έγινε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός σκόραρε δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι, φτάνοντας τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα, μια επίδοση που έχουν σημειώσει στις 8 πρώτες αγωνιστικές, μόλις δύο ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Γκερντ Μίλερ (1968-69) και Κρίστιαν Μίλερ (1965-66).

Και το τρίτο ρεκόρ είναι ισοφάριση επίδοσης. Το έκανε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία μετά το επιβλητικό 5-1 επί της Ντόρτμουντ, έφτασε τις 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος στην ιστορία, που είχε κάνει η ίδια τη σεζόν 2012-13. Και τότε και τώρα, η διαφορά τερμάτων είναι στο +24. Οι Βαυαροί έχουν την ευκαιρία να το συντρίψουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, αν πάρουν το τρίποντο στη Βρέμη στην αναμέτρηση με τη Βέρντερ.

inner

Κάθε αγωνιστική και ρεκόρ, λέμε...! Κι είμαστε ακόμη στον Οκτώβριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x