Γιώργος Ζαχαριάδης

Αγχος, βόμβες, δάκρυα και Αρης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον μπασκετικό Άρη με τον Πρίφτη να έχει... άγχος, τον Λάσκαρη και τα στοιχεία που δεν έδωσε για τις καταγγελίες του.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Τα πρόσωπα δεν εγγυώνται την πορεία μιας ομάδας κι αυτό είναι μια συνθήκη που προφανώς την αναγνωρίζουν όσοι... χαροκαμένοι επένδυσαν σε ένα σύνολο μερικών καλών αθλητών για να ανέβουν επίπεδο. Στον μπασκετικό Άρη, δηλαδή, είναι που δεν υπάρξει αρραγές αγωνιστικό μέτωπο, δεν υπάρχει ακόμη ταυτότητα, είναι κι ότι οι ατυχία με τον Καββαδά, που θα ήταν χρήσιμος, δεν θα προκαλούσε άγχος στον Πρίφτη. Θα είχε ήσυχο το κεφάλι του, με ένα σέντερ που θα έδινε αξιόπιστες λύσεις.

Το “άγχος” είναι ο διακριτικός όρος μιας... παλινδρόμησης που, για να είμαστε ακριβείς, είναι νωρίς ακόμη για να αξιολογήσουμε αν τελικά είναι ζημιογόνες οι ήττες θα καλυφθούν σύντομα και θα της ξεχάσουμε.

Είναι αυτός ο Άρης ένας πολύ καλύτερος από τον περσινό που είχε για παράσημο τις κόντρες με τον ΠΑΟ, αλλά, όποιος προσπαθεί να συγκρίνει το περσινό αποτέλεσμα με το φετινό και πρόσφατο, στο Παλέ ντε Σπορ, είναι ελαφρώς τυφλός και άδικος.

Ο χρόνος για αυτή την ομάδα θα λειτουργήσει ευεργετικά για να κλείσει πληγές και να δημιουργηθεί το ελάχιστο μιας ομαδικότητας στην οποία την ευθύνη έχει ο προπονητής.

Όταν με το καλό θα βρεθεί κι αυτός σε φόρμα, όταν θα ανακαλύψει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας του, μέσα από την τριβή του με τους παίκτες, θα δούμε κάτι διαφορετικό, ανάλογο του ενθουσιασμού που υπάρχει στην κερκίδα και που φέτος δεν έχει προηγούμενο. Πρόσφατο προηγούμενο...

Εχει δοθεί μεγάλη έκταση στην απουσία του Σανικίτζε και παρατηρείται το φαινόμενο του αθλητή που απουσιάζει και όλοι μιλούν για το πόσο χρήσιμος ήταν... Δάκρυα, λοιπόν και καλή ανάρρωση σε όσους δεν σκέφτονται με το εσωτερικό του εγκεφαλικού φλοιού. Λες και το δείγμα του ήταν επαρκές για να τον αξιολογήσουμε. Λες κι ο Νταγκίσεβιτς είναι μικρή ποσότητα. Μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μικρή από την ομάδα, αλλά, σίγουρα δεν είναι. Δεν είναι κι ο ρόλος του εναρμονισμένος με αυτό που έχει συνηθίσει να αποδίδει.

Τέλος, σχετικά με τις περιβόητες βόμβες του Νίκου Λάσκαρη, μην αναρωτιέστε αν ακούει ο εισαγγελέας. Να αναρωτιέστε αν όλα αυτά που υποτίθεται ότι καταγγέλλει, συνοδεύονται από στοιχεία και αποδείξεις. Ειδάλλως, δεν κάνει καλό. Κακό κάνει στο άθλημα. Και είναι άδικο για τον ίδιο, καθότι είναι ο ευεργέτης αυτής της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x