sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αήττητη για 12 σερί στην Ευρώπη η ΑΕΚ, με -44 επιλογές

Με συνθήκες που μόνο ευνοϊκές δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις η ΑΕΚ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο αήττητο σερί στην Ευρώπη. Τo sport-fm.gr υπενθυμίζει τις βαριές απώλειες.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε το μεγαλύτερο αήττητο σερί της στην Ευρώπη, αφού στο ματς με την Σέλτικ συμπλήρωσε μια ντουζίνα αγώνες αήττητη, όπως είχε κάνει και από τον Φλεβάρη του 2002 μέχρι τον Φλεβάρη του 2003 όταν αυτό το σερί διακόπηκε από την Μάλαγα. Έχει όμως ιδιαίτερη αξία, να διαπιστώσει κανείς μέσα από πόσες απώλειες και προβλήματα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτό το εξαιρετικά μεγάλο σερί η πρωταθλήτρια Ελλάδος. Το sport-fm.gr έχει τις απαντήσεις.

Του Κώστα Μιαούλη

Το επίτευγμα της Ένωσης, είναι σίγουρα απίστευτο. Αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς πως σε κανένα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δημιουργήσει αυτό το μεγάλο σερί δεν έλειψαν τα προβλήματα. Ακόμα και στα δύο φετινά παιχνίδια με την Σέλτικ, της προέκυψαν προβλήματα της τελευταίας ώρας, ειδικά του Μπογέ, ελάχιστη ώρα πριν από την έναρξη του ματς στη Γλασκόβη. Όπως βέβαια και πριν από τον επαναληπτικό της Τρίτης, με το σφίξιμο που ένιωσε ο Έλντερ Λόπες.

Φυσικά μέσα στον υπολογισμό που κάναμε σε αυτό το ρεπορτάζ, δεν συμπεριλάβαμε τους τραυματίες που δεν μπορούσαν λόγω μακροχρόνιων τραυματισμών, να δηλωθούν στις ευρωπαϊκές λίστες. Για παράδειγμα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν εκτός μάχης όταν ξεκίνησε η προηγούμενη σεζόν, αφού είχε υποβληθεί σε επέμβαση πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο και δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα στο πρώτο μισό της σεζόν. Όπως τη μισή σεζόν έμεινε πέρσι εκτός και ο Βασίλης Μπάρκας με το κάταγμα στον αντίχειρα του δεξιού χεριού.

Όπως προκύπτει από την λίστα που θα διαβάσετε παρακάτω, η ΑΕΚ στερήθηκε των υπηρεσιών 44 επιλογών ανάμεσα σε παίκτες που ήταν δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα, στις 12 αναμετρήσεις που έχει δώσει από πέρσι στις 17 Αυγούστου και μετά. Κάτι που σημαίνει πως έχει πάνω από 3.5 απώλειες ανά παιχνίδι, από διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε πως πέρσι μέσα στη διάρκεια της εξέλιξης του ομίλου του Europa League, έχασε Μάνταλο και Γιόχανσον, ενώ τη ρεβάνς στο Κίεβο την έπαιξε με πολύ βαριές απώλειες, ωστόσο δεν λύγισε ποτέ.

Ο αριθμός των 44 περιπτώσεων που έλειψαν από παιχνίδια μας κάνει μια πολύ μακριά λίστα για να αντέξει μια ελληνική ομάδα, σε κάθε περίπτωση ωστόσο η ΑΕΚ έχει ανταποκριθεί στο έπακρο. Κι αυτό αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να πιστωθούν και οι προπονητές της Ένωσης που έχουν δημιουργήσει αυτό το σερί. Ο Μανόλο Χιμένεθ, δημιούργησε ένα σύνολο που άντεξε πολλές και βαρύτατες απώλειες, ενώ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δείχνει να βαδίζει στα ίδια χνάρια, αφού κατάφερε ν’ ανταπεξέλθει, παρά το γεγονός πως ελάχιστα πριν τα δύο ματς με την Σέλτικ του προέκυψαν και προβλήματα της τελευταίας ώρα.

Η λίστα με τις απώλειες της ΑΕΚ ανά ευρωπαϊκό ματς:

Mπριζ έξω: Μπακασέτας (ανέτοιμος), Τζανετόπουλος
Μπριζ μέσα: Μπακασέτας, Τζανετόπουλος+ τιμωρημένος Λιβάια
Ριέκα έξω: Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης, Κονέ
Αούστρια μέσα: Σιμόες, Γιακουμάκης, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κλωναρίδης
Μίλαν έξω: Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκης, Κονέ,
Μίλαν μέσα: Κλωναρίδης, Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι, Κονέ
Ριέκα μέσα: Γιόχανσον, Μάνταλος
Αούστρια έξω: Τσόσιτς, Μάνταλος, Γιόχανσον, Βλαχομήτρος
Ντιναμό Κιέβου μέσα: Μασούντ, Κονέ, Λόπες
Ντιναμό Κιέβου έξω: Λιβάια, Βράνιες (τιμωρημένοι), Τσόσιτς, Κονέ, Λόπες
Σέλτικ: Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Μπογέ (τελευταία στιγμή),
Σέλτικ: Λόπες (τελευταία στιγμή), Τσιγκρίνσκι, Μπογέ, Γαλανόπουλος (τιμωρία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x