Επικαιρότητα

Άκαρπες έρευνες για τους δεκάδες βιαστές που έχουν σοκάρει τη Βραζιλία

Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα διεξήγαγαν έρευνες σε δύο φαβέλες.

Άκαρπες αποδεικνύονται έως τώρα οι έρευνες για τους περίπου 30 άνδρες που πιστεύεται ότι βίασαν ομαδικά ένα 16χρονο κορίτσι στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, σε μία υπόθεση που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων τον Αύγουστο.

Εννέα μέρες μετά τη φερόμενη επίθεση, επισήμως η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία σύλληψη και έχει ανακρίνει μόλις πέντε άτομα.

Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα διεξήγαγαν έρευνες σε δύο φαβέλες του Ρίο την Κυριακή, αν και δεν υπήρξε καμία πληροφορία για το αν συνελήφθη οποιοσδήποτε ύποπτος.

Ο βιασμός ήλθε στην επιφάνεια αφού οι δράστες ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση στο Twitter, υλικό στο οποίο η 16χρονη έφηβη εικονίζεται αναίσθητη.

Η Αστυνομία έχει επίσης αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των βιαστών.

Η πολύκροτη υπόθεση έχει προκαλέσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε αρκετές πόλεις της Βραζιλίας αλλά και ανησυχίες για το κατά πόσον το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι επαρκώς ασφαλές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν στις 5 Αυγούστου.

Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια στο Ρίο, όμως τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση των ανθρωποκτονιών, ενώ ο προϋπολογισμός των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττε τη χώρα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x