Γ' Εθνική

«Αξίζει ένας χρόνος γι’ αυτό που θ’ ακολουθήσει στην ΑΕΚ»

Απ’ τις μεγάλες εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκα (όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ) θα πάει στη Football League. Όπως τόνισε όμως ο Πέτρος Μάνταλος, αξίζει ο ένας χρόνος αναμονής γι’ αυτό που θ’ ακολουθήσει στην ΑΕΚ

Την Κυριακή συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις -και τις γκολάρες- με τη φανέλα της Ξάνθης.

Καθόλου δεν ενοχλείται όμως ο Πέτρος Μάνταλος που απ’ τη μεγάλη κατηγορία θα μετακομίσει του χρόνου στη Football League για χάρη της ΑΕΚ.

Όπως ανέφερε στο «Arena» ο νεαρός μέσος, η μεταγραφή στην «Ένωση» είναι βήμα στην καριέρα του. Και η αναμονή ενός χρόνου για να επιστρέψει μαζί της στη μεγάλη κατηγορία αξίζει για όσα θ’ ακολουθήσουν.

Κατά τ’ άλλα, ο Μάνταλος τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε τη νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής και απέδωσε το ότι τελικά την κατέκτησε στην ποιότητα των παικτών του και την ικανότητα να διαχειρίζονται την πίεση.

Σημείωσε, δε, ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει το στόχο της SKODA Ξάνθης, που είναι ν’ αγωνιστεί και πάλι στην Ευρώπη.


Αναλυτικά δήλωσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ξάνθης

Για το παιχνίδι που έχασε η Ξάνθη από τον ΠΑΟΚ μέσα σε πέντε λεπτά: «Όλοι είδαν το παιχνίδι και νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε ήταν ο χειρότερος. Νικούσαμε 87 λεπτά και μέσα σε πέντε χάσαμε τα πάντα. Θεωρώ πως αδικηθήκαμε από το σκορ και αυτό δείχνει πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πάντα μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ δε απειλούσε, όμως σκόραρε με στημένες φάσεις και πήρε μια νίκη που δεν άξιζε».

Για το αν είχε προετοιμαστεί η Ξάνθη για να αντιμετωπίσει τις στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ: «Δουλέψαμε στα στημένα όλη τη βδομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ μας χτύπησε εκεί όπως είχε κάνει και στο πρώτο παιχνίδι. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ξέρουν να διαχειρίζονται την πίεση».

Για την διαφορά που έκανε ο Λίνο: «Ήμασταν μπροστά στο σκορ, είχε ανέβει όλος ο ΠΑΟΚ ψηλά που δεν είχε να χάσει κάτι. Ο Λίνο έπαιξε σωστά, είχε και ένα μερίδιο τύχης με το μέρος του και κατάφερε να μας δημιουργήσει προβλήματα».

Για το πώς κατάφερε να Ξάνθη να περιορίσει τον ΠΑΟΚ: «Ξέραμε πως έχει καλή κυκλοφορία ο ΠΑΟΚ και γι’ αυτό κλείσαμε τους χώρους. Όταν παίρναμε τη μπάλα ξέραμε τι να κάνουμε και εκμεταλλευόμασταν τους χώρους. Αυτός πιστεύω ήταν ο λόγος της παραλίγο επιτυχίας μας. Αφού εκμεταλλευτήκαμε το λάθος και πετύχαμε το γκολ όλα ήταν πιο εύκολα, καθώς ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ψηλά και άφηνε χώρους.

Σίγουρα εκεί που έφτασε το παιχνίδι έπρεπε να πάρουμε οπωσδήποτε το αποτέλεσμα και να κάνουμε οτιδήποτε μπορούσαμε. Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, πίστευα πως μπορούσαμε να πάρουμε κάτι πολύ καλό»
.

Για τους στόχους της Ξάνθης: «Μια ήττα δε αλλάζει τους στόχους της ομάδας που είναι να παίξει στην Ευρώπη. Θα υπάρξουν τα παιχνίδια να πάρουμε αυτό που χάσαμε με τον ΠΑΟΚ, αν ήμαστε συγκεντρωμένοι».

Για τους λόγους που οπισθοδρόμησε η Ξάνθη: «Όταν κερδίζεις τον ΠΑΟΚ είναι λογικό να πας πίσω για να μη δεχτείς γκολ. Δεν ήταν εντολή του προπονητή αλλά κάτι που κάναμε ασυνείδητα. Όλα τα παιδιά περιμέναμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και η ισοφάριση έφερε απογοήτευση. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και πέτυχε και το δεύτερο τέρμα».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε: «Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή μέρα και εκτός του Λίνο, δε ξεχώρισα κάποιον άλλο παίκτη. Πιστεύω πως ήταν μέτριος και δεν άξιζε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως θα πάει στην ΑΕΚ, μια ομάδα που θα βρίσκεται στη Football League του χρόνου: «Παρακολουθώ την ΑΕΚ όσο μπορώ. Διαβάζω και ενημερώνομαι για την ομάδα. Το ότι πάω από ομάδα της Σούπερ Λίγκας στη Football League ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά ξέρω πως κάνω ένα καλό βήμα για τη καριέρα μου και αξίζει ένας χρόνος αυτό που θα ακολουθήσει».

Για τις υποδομές της Ξάνθης: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις υποδομές της Ξάνθης. Είναι όλα έτσι ώστε ο αθλητής να σκέφτεται μόνο τη δουλειά και όχι τίποτα άλλο».

Για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, τον Τριάδη: «Ο Τριάδης έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και αγωνιζόταν εκεί. Έχει πάρει τις ευκαιρίες του, έχει δείξει πως είναι πολύ καλός παίκτης και νομίζω πως στο μέλλον θα δείξει ακόμα παραπάνω καλά στοιχεία».

Για το αν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα της Θεσσαλονίκης προς το πρόσωπο του: «Δεν είχα ακούσει κάτι από κάποια ομάδα. Αυτά που ακούγονταν ήταν από εφημερίδες και σάιτ αλλά τίποτα δεν μου τράβηξε την προσοχή. Δε με προσέγγισε κάποια ομάδα. Όλα ήταν μόνο φήμες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x