Επικαιρότητα

Αλαφούζος: «Οι ανταγωνιστές μας πήραν δάνεια πέραν της λογικής για να κυριαρχούν»

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο τόσο η Πολιτεία όσο και οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν ανταγωνιστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, άφησε ο μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος.

Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο κ. Αλαφούζος σημείωσε πως υπάρχουν φαινόμενα χρηματοδότησης «πέραν της λογικής», των «ανταγωνιστών μας» που στόχο έχουν να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ακόμα, σημείωσε πως οι τράπεζες έχουν αλλάξει στάση απέναντι στα ΜΜΕ, λειτουργούν κακόπιστα και δε δανείζουν ακόμα και εκείνα τα Μέσα που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται να υπάρχει πολιτική ή επιχειρηματική παρέμβαση στην εξέλιξη αυτή.

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο όμιλος του ΣΚΑΪ και παρά τη σύγχυση που προέκυψε λόγω αναφοράς ετεροχρονισμένων στοιχείων, ο κ. Αλαφούζος δήλωσε πως έχει υπόλοιπο 19 εκατ. ευρώ και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ από προεξοφλήσεις του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ που εξυπηρετούνται κανονικά.

Τέλος αναφερόμενος στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, χαρακτήρισε τη διαδικασία νόμιμη, σημείωσε όμως πως περιορίζει την ελεύθερη βούληση.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x