Κινηματογράφος

Αλεξάντρ Ντεσπλά: Αφιέρωσε το Όσκαρ του στην Ελληνίδα μητέρα του

«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως» δήλωσε ο Αλεξάντρ Ντεσπλά μετά τη νίκη του

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο διάσημος Γάλλος συνθέτης κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το σάουντρακ της ταινίας «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Ο Ντεσπλά μάλιστα αφιέρωσε το δεύτερό του χρυσό αγαλματίδιο στην Ελληνίδα μητέρα του.

«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως» δήλωσε ο Αλεξάντρ Ντεσπλά μετά τη νίκη του.

Κατά τη διάρκεια της απονομής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. «Άφησε τη μουσική να γίνει η φωνή των ηρώων του, αλλά και για τη μελαγχολική αγάπη της ταινίας του». Εκτός από τη μητέρα του ο Ντεσπλά αφιέρωσε το βραβείο του και στις κόρες του.

Το Οσκαρ για τον Ντεσπλά ήρθε μετά τη Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο BAFTA. Ο ιδιος ανέλαβε τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής της ταινίας του Ντελ Τόρο, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Αυτή ήταν η ένατη υποψηφιότητα του συνθέτη. Το πρώτο του Οσκαρ το κέρδισε το 2014 για τη μουσική της ταινίας «Hotel Grand Budapest».



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x