Κάτι από εργοτάξιο θυμίζει όλος ο οργανισμός Άρης. Στο Κλεάνθης Βικελίδης τοποθετήθηκε ολοκαίνουργιος χλοοτάπητας, τελευταίας γενιάς, φτιάχτηκαν από την αρχή οι υποδομές και η εικόνα του αγωνιστικού χώρου σε κάνει να ανυπομονείς να δεις πάνω σε αυτόν τις έντεκα κιτρινόμαυρες φανέλες. ένα κάποιο… σουλούπωμα θα γίνει και στους άλλους χώρους του γηπέδου (ήδη έχουν τοποθετηθεί τα τουρνικέ), αλλά όχι σημαντικές παρεμβάσεις αφού δεν υπάρχει δυνατότητα στην παρούσα φάση.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Εκεί που οι αλλαγές θα είναι κοσμογονικές είναι στις προπονητικές εκγκαταστάσεις του νέου Ρυσίου. Ουσιαστικά σχεδόν γκρεμίστηκαν και χτίζονται από την αρχή, παράλληλα με ένα δεύτερο κτίριο και όταν μετά την επιστροφή από την Ολλανδία, η ομάδα μπει στους ανακαινισμένους χώρους, τα μέλη της θα αισθάνονται επιτέλους ότι ανήκουν σε ένα μεγάλο club με τις εγκαταστάσεις που της αρμόζουν.

Όχι ότι και σε αγωνιστικό επίπεδο οι αλλαγές είναι λιγότερες. Είτε μιλάμε για το τεχνικό τιμ είτε για τους ποδοσφαιριστές. Ο Αρης θα είναι μια καινούργια ομάδα, την ευθύνη της οποίας έχει σε μεγάλο βαθμό ο Πάκο Ερέρα. Προπονητής έμπειρος, μπαρουτοκαπνισμένος και σεβαστός στο ισπανικό ποδόσφαιρο, λάτρης του ποδοσφαίρου κατοχής. Μετά από 12 μέρες προπονήσεων στο πρώτο στάδιο που ολοκληρώθηκε στα 3-5 Πηγάδια και χωρίς να έχει στα χέρια του το τελικό ρόστερ, δείχνει να δημιουργεί μια ομάδα που θα προσπαθήσει να παίξει… κάτι. Τα υπόλοιπα επ΄ αυτού στην Ολλανδία όταν πια θα έχει όλα σχεδόν τα υλικά της τελικής συνταγής στην… κατσαρόλα του.

Η ελευση του Μιγκέν Μπάσα είναι η πρώτη κίνηση που φέρει εξ ολοκλήρου την σφραγίδα του νεου τεχνικού διευθυντή της εταιρίας, του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και παχιά λόγια, προσπαθει σιγά-σιγά και σε απόλυτη συνεργασία και αρμονία με τον προπονητή να προχωρησει και στις υπόλοιπες κινήσεις, εχοντας ως γνώμονα να μείνει κάτι και ως παρακαταθήκη και για την επόμενη σεζόν. Τον χρειαζόταν η ομάδα, έτσι λειτουργουν όλα τα σοβαρά club, είναι άνθρωπος του χώρου με γνώσεις και διασυνδέσεις, μένει να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς του.

Άφησα τελευταίο τον Θόδωρο Καρυπίδη γιατί αυτός δεν είναι άγνωστος στην εξίσωση. Μοιάζει όμως να λειτουργεί κι αυτός κάτω από μια νέα φιλοσοφία. Έφαγε τις… σφαλιάρες του και έμαθε, δείχνει να έχει ένα όραμα να δει τον Άρη να φτάνει ψηλά, χωρίς μάλιστα να έχει τα έσοδα που θα τον βοηθούσαν να διεκπεραιώσει πιο εύκολα αυτά που έχει στο μυαλό του αφού είναι γνωστό ότι μόνος του μπορεί να φτάσει το.. καράβι ως ένα συγκεκριμένο σημείο.

Έχει να αντιμετωπίσει και την καχυποψία ενός κομματιού του κόσμου που θα επιθυμούσε ένα μεγαλύτερο μέγεθος στο διοικητικό τιμόνι της ομάδας. Χωρίς τηλεοπτικά, χορηγίες, και με χαλαρή κίνηση των διαρκείας, κάνει την προσπάθειά του ο Άρης να αλλάξει μορφή σε όλα τα επίπεδα. Έχει πολύ δρόμο ακόμη, όμως το βέβαιο είναι ένα. Εφόσον λάβει την στήριξη από τον κόσμο που παλεύει ακόμη με τους δαίμονές του, απότοκο της τραυματικής τελευταίας τετραετίας, το πλάνο θα υλοποιηθεί με λιγότερο άγχος…

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ