Αλέξης Σαββόπουλος

Ακόμη συμπληρώνει την βασική ενδεκάδα

Αν δεν υπήρχαν και κάποια βαρίδια στο ρόστερ, είμαι βέβαιος ότι οι αλλαγές θα ήταν ακόμη περισσότερες. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Οκτώ και συνεχίζει. Τόσες είναι ήδη οι προσθήκες του Αρη που επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ με ένα… άλλο ρόστερ. Και δεν έχει τελειώσει ακόμη αφού θα αποκτηθούν τουλάχιστον άλλοι τέσσερις ώστε να προκύψει μια ντουζίνα ποδοσφαιριστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων προορίζονται, θεωρητικά πάντα, για την ενδεκάδα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ούτε λίγο ούτε πολύ μια πρώτη ιδέα για τον Άρη της Σούπερ Λιγκ θα πάρουμε στο φιλικό με την ΑΕΚ στις 25/7 και σε όσα ακολουθήσουν σε Ολλανδία και Ελλάδα πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε στα 3-5 Πηγάδια μοιάζει με… trial ποδοσφαιριστών αφού ο Ερέρα τσεκάρει τους “μικρούς” και όσους έχουν συμβόλαιο από το περσινό ρόστερ. Τους οποίους λίγο-πολύ τους ξέρουμε και μένει να δούμε πως θα εμφανιστούν δίπλα σε σαφώς πιο ποιοτικούς παίκτες μετά τις τελικές εισηγήσεις του 64χρονου τεχνικού.

Για τον Άρη και τον Ερέρα, το στοίχημα είναι να “βγουν” οι μεταγραφές αφού σε αυτές φαίνεται ότι θα ποντάρει ο Ισπανός προπονητής, μιας και σχεδόν όλοι είναι δικές του επιλογές. Αυτοί θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος και τις προσδοκίες του κόσμου για μια χρονιά που θα συνδυαστεί με καλό ποδόσφαιρο και επιτυχίες στο ολοκαίνουργιο… χαλί του Κλεάνθης Βικελίδης. Ο προσανατολισμός θυμίζει κάτι από το πρόσφατο παρελθόν. Ισπανοί και λάτιν με την ελπίδα να φέρουν στο Κλεάνθης Βικελίδης ένα φρέσκο αέρα και φυσικά την ποιότητα που απαιτεί η κατηγορία και η επίτευξη του στόχου της πεντάδας. Μέχρι στιγμής ήρθαν ποδοσφαιριστές που έχουν καλό βιογραφικό, συμμετοχές στις ομάδες τους, καλή ηλικία που τρέφει το κίνητρο για διάκριση και μερικοί από αυτούς έντονη προσωπικότητα όπως ο Νίκολας Κολάσο της Μπόκα Τζούνιορς. Μένουν βέβαια μερικές ακόμη πολύ σημαντικές για το πλάνο του Ερέρα κινήσεις όπως η απόκτηση του βασικού φορ, του αμυντικού μέσου, του στόπερ και ενός δεξιού μπακ. Αν κι αυτές οι προσθήκες έχουν το… παραπάνω πακέτο, τότε το… μπαλάκι περνάει στον Ερέρα που θα κληθεί να τους… κάνει ομάδα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν δεν υπήρχαν και κάποια βαρίδια στο ρόστερ, είμαι βέβαιος ότι οι αλλαγές θα ήταν ακόμη περισσότερες. Προσώρας όμως και με τα έξοδα να… τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα (βλέπε έργα σε Ρύσιο και Βικελίδης, συμβόλαια κτλ) και τα έσοδα να είναι αντιστρόφως ανάλογα, θα μείνουν κάποιες εκκρεμότητες για αργότερα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Άρης απέκτησε αθλητικό διευθυντή, τον Ντίνο Διαμαντόπουλο, μόλις πριν από λίγες μέρες και τρέχει ο άνθρωπος να ολοκληρώσει το ροστερ ώστε να μπορεί ο Πακο Ερέρα να δουλέψει στην τακτική και να περάσει την αγωνιστική του φιλοσοφία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x