Αλέξης Σαββόπουλος

Από Γενάρη… καλοκαίρι, και οι δύσκολες ανανεώσεις

Το μεταγραφικό μπαν από τη ΦΙΦΑ σε συνδυασμό με την απουσία αξιόλογων περιπτώσεων από την ελληνική αγορά, αναγκάζουν τον Άρη να μεταθέσει την ενίσχυσή του για το καλοκαίρι.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το μεταγραφικό μπαν από τη ΦΙΦΑ σε συνδυασμό με την απουσία αξιόλογων περιπτώσεων από την ελληνική αγορά, αναγκάζουν τον Άρη να μεταθέσει την ενίσχυσή του για το καλοκαίρι. Για την ακρίβεια να αρχίσει να ετοιμάζεται από τώρα, σκανάροντας την αγορά ώστε να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

Ως τότε άλλωστε θα γνωρίζει και την πορεία των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει με τους 3-4 παίκτες του βασικού κορμού, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και υπάρχει η πρόθεση να ανανεωθούν με στόχο η ομάδα να διατηρήσει μια ραχοκοκαλιά και να μην χρειαστεί να χτίσει ένα καινούργιο ρόστερ από το μηδέν.

Σε πρώτη προτεραιότητα η ανανέωση με τον στυλοβάτη της άμυνας τον Φραν Βέλεθ. Υπόθεση που παραμένει δύσκολη αφού ο Ισπανός, έχει πλέον προτάσεις κι από άλλες ομάδες και δεν δείχνει να βιάζεται να αποφασίσει, εξέλιξη που ενδέχεται να μην αποδειχθεί καλός σύμμαχος για την παραμονή του 28χρονου αμυντικού στο Βικελίδης. Στις προθέσεις των ανθρώπων του Άρη είναι να παραμείνουν και οι Κόρχουτ, Κουέστα, Ματίγια.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι τους επόμενους μήνες να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το απαγορευτικό από τη ΦΙΦΑ, θέμα το οποίο χειρίζεται ο Άρης με το εξειδικευμένο νομικό του επιτελείο σε συνεργασία με την ΕΠΟ που άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος όταν… έσκασε τον Οκτώβριο και οφείλει τώρα να λειτουργήσει, όπως λειτούργησε κάποτε η ομοσπονδία όταν αντιμετώπιζε ανάλογο πρόβλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Παράλληλα στον Άρη, το καλοκαίρι θα γνωρίζουν και τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφώσει τυχόν προτάσεις που θα έρθουν για ποδοσφαιριστές του ρόστερ (Φετφατζίδης, Ροζ και Σάσα) που εδώ και καιρό έχουν μπει στο ραντάρ ομάδων και ο Άρης, όπως κάθε ομάδα που σέβεται τους σύγχρονους κανόνες του ποδοσφαιρικού μάρκετινγκ, υποχρεωτικά θα μπει στην λογική των πωλήσεων, εφόσον φυσικά οι προτάσεις αντιστοιχούν στην αξία των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Βασικός στόχος του Άγγελου Χαριστέα, είναι να κατεβάσει τον μέσο όρο της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που φέτος είναι αρκετά υψηλός. Να φέρει ποδοσφαιριστές νέους, ταλαντούχους, διψασμένους για διάκριση και με αυξημένο κίνητρο που θα μεταλαμπαδευτεί και στο σημερινό ρόστερ έχοντας θετική επίδραση.

Ρυθμιστής όλων των παραπάνω και φυσικά της χρηματιστηριακής ικανότητας των κιτρινόμαυρων, θα είναι η έκβαση που θα έχει η φετινή αγωνιστική σεζόν. Μια κατάκτηση του κυπέλλου και η εκ νέου εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα δημιουργήσει το περιβάλλον για μια ακόμη πιο ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ και την υλοποίηση του πλάνου που έχουν εκπονήσει Χαριστέας και Ένινγκ.

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη έχει ήδη εισηγηθεί την παραμονή του 54χρονου τεχνικού στον πάγκο αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει ο Θόδωρος Καρυπίδης αφού ζυγίσει όλα τα δεδομένα.

ΥΓ. Στην περίπτωση μη έκδοσης δελτίου στον νεαρό Σενγκέργκη από την ΕΠΟ γίνεται φανερό ότι για λόγους βολικής τυπικότητας, η ΕΙΠ κωλυσιεργεί εις βάρος του Άρη. Τώρα ποιος και γιατί επιθυμεί τον αγωνιστικό στραγγαλισμό της ομάδας του Ένινγκ φωνάζει από μακριά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x