Αλέξης Σαββόπουλος

Άρης σε φάση γενικής αναδόμησης

Το 2018 σηματοδοτεί για τον Άρη την επιστροφή του σε όλους τους τομείς. Σιγά-σιγά, επιστρέφει η κανονικότητα. Γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα αφού ουσιαστικά δεν λειτουργούσε τίποτα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Έξι χρόνια ήταν πολλά. Λέω έξι και όχι τέσσερα γιατί βάζω και τα δυο πριν τον εκούσιο υποβιβασμό το 2014 που ουσιαστικά ο σύλλογος ήταν σε μηχανική υποστήριξη. Το 2018 σηματοδοτεί για τον Άρη την επιστροφή του σε όλους τους τομείς. Σιγά-σιγά, επιστρέφει η κανονικότητα. Γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα αφού ουσιαστικά δεν λειτουργούσε τίποτα.

Οργασμός έργων παντού. Στο προπονητικό κέντρο που έγινε αγνώριστο και ανθρώπινο, στο.. παρατημένο Κλεάνθης Βικελίδης του οποίου σχεδόν όλοι οι χώροι ανακαινίζονται, βάφονται, καθαρίζονται, αποτινάσσουν από πάνω τους την εγκατάλειψη χρόνων. Στο aris sports cafe που σε 20 μέρες θα έχει νέο λουκ και θα μπορεί επιτέλους να φιλοξενεί κόσμο και τις μέρες που δεν έχει αγώνες.

Στις σουίτες, στους χώρους υγιεινής. Μέσα σε όλα αυτά ο Άρης εξαπλώνεται στα social media, αποκτά εξωστρέφεια, πήγε στην ΔΕΘ με δικό του περίπτερο. Χωρία να επαιτεί, χωρίς να στηρίζεται σε ξένες πλάτες.

Ο σύλλογος πατάει το κουμπί της επανεκκίνησης, με μπροστάρη και βιτρίνα του την ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτή και αν εκπέμπει άνεμο αλλαγής. Με 18 νέα πρόσωπα, διαφορετική φιλοσοφία, έμπειρο και σοβαρό προπονητή, γνώστη του αντικειμένου και της αγοράς τεχνικό διευθυντή.

Το jogo bonito που πρώτος πάλι ο Άρης σύστησε στο ποδοσφαιρικό κοινό επιστρέφει και μάλιστα σε ελεύθερη μετάδοση από την κρατική τηλεόραση. Μόλις δυο παιχνίδια με Λαμία και ΑΕΛ χρειάστηκαν για να καταπιούν την γλώσσα τους όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν για κρατικοδίαιτες ομάδες.

Οι τηλεθεάσεις αποδεικνύουν ότι αφενός μια διψασμένη μάζα των φίλων του Άρη σε Ελλάδα και εξωτερικό αδημονεί για να δει την ομάδα του Πάκο Ερέρα και αφετέρου αυτό που παρουσιάζει στο γήπεδο ο Άρης αρέσει και… πουλάει. Μόνο κέρδη μπορεί να έχει για τον σύλλογο η διείσδυση σε χιλιάδες σπίτια κάθε αγωνιστική. Ο… εξαφανισμένος από παντού και στα ΜΜΕ Άρης επανέρχεται, γίνεται θέμα συζήτησης, ανάλυσης.

Το γκελ που περίμενε ο κόσμος του το έδωσε η ομάδα. Ασφαλώς είναι ακόμη αρχή. Θα έρθουν και πιο δύσκολα παιχνίδια με πιο ανταγωνιστικές ομάδες στις οποίες θα δοκιμαστεί ο νέος Άρης. Για αυτό και ο Θόδωρος Καρυπίδης, μέσω ΔΕΘ έβαλε φρένο στον ενθουσιασμό και ζήτησε να μην υπάρξει απογοήτευση στην… στραβή.

Το σημαντικό όμως είναι ότι αρχίζει να εμπεδώνεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κόσμου και ομάδας. Μια πίστη ότι αυτή η ομάδα κομίζει κάτι καινούργιο, φρέσκο και αρκετά ελπιδοφόρο. Όπως όλος ο οργανισμός που λέγεται Άρης αποπνέει κάτι καινούργιο. Ότι γύρισε και θέλει να είναι… παντού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x