Αλέξης Σαββόπουλος

Άρης… σε κατάσταση αναμονής

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τις δύο σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Άρης και οι οποίες θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα του.

Δυο σημαντικές αποφάσεις που αναμένονται το επόμενο δεκαήμερο θα καθορίσουν την επόμενη μέρα στον Άρη. Η μια αφορά την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν οι κίτρινοι. Το διαιτητικό στο οποίο θα προσφύγει ο Άρης θα αποφανθεί και θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα από το οποίο εξαρτώνται και μια σειρά από άλλα θέματα. Παράλληλα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν οι κίτρινοι θα λάβουν άδεια για συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ αφού για τη Football League νομίζω δεν τίθεται ζήτημα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Η αλήθεια είναι και με τις κινήσεις που γίνονται ο Άρης δείχνει να ετοιμάζεται για τη Football League. Πήρε τεχνικό διευθυντή (Μυροφορίδη) που είναι μετρ της κατηγορίας και των ανόδων, και κλείνει ποδοσφαιριστές που… κολλάνε περισσότερο στη β΄ κατηγορία και λιγότερο η καθόλου στη Σούπερ Λιγκ. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύει η διοίκηση στην διεκδίκηση της ανόδου μέσω της νομικής οδού. Λογικά όχι γιατί αλλιώς δεν θα είχε κανένα λόγο να προσφύγει στο διαιτητικό.

Από την απόφαση του διαιτητικού για την κατηγορία θα εξαρτηθεί και το όνομα του επόμενου προπονητή του Άρη. Εδώ το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι τι είδους ποδόσφαιρο θέλει να παίξει ο Άρης κι αν αυτό που θέλει μπορεί να το υποστηρίξει ο προπονητής που θα επιλεγεί. Το φετινό πάθημα στη Football League μας έδειξε ότι οι κίτρινοι την… πάτησαν κυρίως γιατί δεν έπαιξαν οι ίδιοι ποδόσφαιρο, δεν επιβλήθηκαν οι ίδιοι των αντιπάλων τους στο γήπεδο και έδωσαν δικαιώματα. Ελπίζω να πήραν το μάθημά τους και η επιλογή να γίνει βάσει αγωνιστικών και τεχνικών κριτηρίων. Για μένα δεν αρκεί ο Άρης την επόμενη σεζόν, ειδικά αν αγωνιστεί ξανά στη Football League, να κερδίζει μόνο. Χρειάζεται να πείθει με την εικόνα του. Να ζεστάνει τον… ξενερωμένο κόσμο. Να τον ωθήσει με την μπάλα που θα παίζει να αφήσει την πολυθρόνα και να θυμηθεί που είναι το Κλεάνθης Βικελίδης.

Καλώς ή κακώς ο προπονητής παίζει καθοριστικό ρόλο στο κομμάτι αυτό. Ασφαλώς έχει σημασία και τι υλικά θα του δοθούν από την διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή αλλά πρέπει και ο ίδιος να έχει την ικανότητα να προσαρμοστεί στα ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Ο αρειανός θέλει την επόμενη σεζόν να δει την ομάδα του να είναι το απόλυτο αφεντικό. Να δείχνει με την εικόνα της στο γήπεδο ότι δεν αστειεύεται. Να είναι ελκυστικό αυτό που θα βγάζει προς τα έξω και ο προπονητής έχει μεγάλη συμμετοχή σε αυτό. Επομένως περιμένουμε με ενδιαφέρον την επιλογή…

ΥΓ. Ο Παύλος Μυροφορίδης ήταν ξεκάθαρος απέναντι στον Καρυπίδη. Ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον ίδιο και την ομάδα και περιμένει να γίνουν πράξεις για να υπογράψει. Κοινώς ζήτησε οικονομικές εγγυήσεις…

ΥΓ2. Για την αίτηση του Λάμπρου Σκόρδα να μην πάρει άδεια ο Άρης δεν θα χαραμίσω παραπάνω από δυο-τρεις αράδες γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις για τον «άνθρωπο μιλούν οι πράξεις του». Νομίζω ότι ο οργανισμός που λέγεται Άρης τον έχει εδώ και καιρό αποβάλει από μέσα του (αυτοί που για να ήμαστε δίκαιοι τον αποθέωναν κάποτε).
Διαβάστηκε από Thanasis Rallis, 10:32 π.μ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x