Αλέξης Σαββόπουλος

Αυτός που δεν πρέπει να παρασυρθεί είναι ο Καρυπίδης

Εκείνος που οφείλει όμως να είναι συγκρατημένος, συγκροτημένος, να έχει- που λέμε- τα μυαλά στο κεφάλι του και σαφή επίγνωση της πραγματικότητας και των δυνατοτήτων του είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Διαφορετικό από κάθε άποψη το φετινό καλοκαίρι για τον αρειανό. Μετά από χρόνια μπορεί με την άνεσή του και μια γλυκιά προσμονή να πάρει την εφημερίδα του (άντε και το τάμπλετ ή το smart phone για τη νέα γενιά) και να αράξει στην ξαπλώστρα ή στην βεράντα του για να διαβάσει για μεταγραφές, ονόματα, παικταράδες, να φτιάξει στο μυαλό του σενάρια, συστήματα, να ονειρευτεί ταξίδια, μεγάλα διπλά. Του έλειψαν, το αξίζει, ας τον αφήσουμε να το απολαύσει. Πάντοτε τα ονόματα και οι πηχυαίοι τίτλοι τραβούσαν το αθλητικό κοινό. Δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος, ειδικά όταν στον Άρη θα έρθουν καμιά δεκαριά τουλάχιστον νέα πρόσωπα.

Εκείνος που οφείλει όμως να είναι συγκρατημένος, συγκροτημένος, να έχει- που λέμε- τα μυαλά στο κεφάλι του και σαφή επίγνωση της πραγματικότητας και των δυνατοτήτων του είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης. Να μην παρασυρθεί από τον λογικό ενθουσιασμό της επιστροφής στα σαλόνια και να θέσει προτεραιότητες, δίχως να παρασύρεται από το θυμικό του κόσμου. Με μια κάποια ικανοποίηση βλέπω ότι έχει ξεκινήσει καλά και πάει προς την σωστή κατεύθυνση αν και αυτά που πρέπει να γίνουν είναι δεκάδες. Έκλεισε γρήγορα προπονητή που διαθέτει καλό βιογραφικό, σεβασμό στην πατρίδα του και αρκετά καλές διασυνδέσεις που θα φανούν χρήσιμες από την στιγμή που δεν θα καλυφθεί το κενό του Παύλου Μυροφορίδη στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Του έδωσε το ελεύθερο να αναζητήσει τους παίκτες που χρειάζεται και να συμμετέχει ενεργά και σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό έχοντας λόγο τόσο σε αυτούς που θα έρθουν όσο και σε όσους αποχωρήσουν.

Είναι σημαντικό ο Άρης να προσπαθήσει να προσαρμοστεί στα θέλω και τον απόλυτα επαγγελματικό τρόπο δουλειάς που θα φέρει ο Ισπανός τεχνικός στο Κλεάνθης Βικελίδης. Να προσαρμοστεί το club και λιγότερο ο 64χρονος προπονητής που ασφαλώς θα κάνει (για να μην πω έχει κάνει ήδη) κάποιες εκπτώσεις αφού δεν έρχεται σε ομάδα της LaLiga. Ήδη 2-3 πραγματάκια δείχνουν ότι ο Καρυπίδης έχει τη διάθεση να προβεί σε τομές και μαζί με τον ερχομό του Πάκο να ευεργετηθεί και το club. Το επικείμενο ριζικό λίφτινγκ στο Ρύσιο ώστε να θυμίζει επιτέλους ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, οι εργασίες καλλωπισμού στο… αφημένο στην τύχη του τα τελευταία χρόνια Βικελίδης, η αλλαγή χλοοτάπητα, η στελέχωση που πρέπει να γίνει στο εμπορικό για να προκύψει εκμετάλλευση του τεράστιου brand name και της συνεπαγόμενης δίψας του αρειανού από την επιστροφή, είναι κινήσεις ουσίας που δείχνουν και αλλαγή φιλοσοφίας. Χίλιες φορές να έρθουν δυο παίκτες λιγότεροι και να αναβαθμιστούν οι συνθήκες στην ομάδα, τόσο για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές όσο και τον οπαδό-πελάτη.

Με την ίδια επίγνωση και σοβαρότητα οφείλει ο Καρυπίδης να αντιμετωπίσει το εδώ και μήνες ενδιαφέρον του Τομ Παπαδόπουλου εξ Αμερικής. Αν θεωρεί ότι για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και απαιτούν οικονομικές θυσίες σε δύσκολες εποχές, χρειάζεται βοήθεια και μπορεί να του την προσφέρει ο ομογενής επιχειρηματίας, ένα ταξίδι στις ΗΠΑ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τώρα που ακόμη ο σχεδιασμός είναι στα σκαριά και υπάρχει η δυνατότητα για παρεμβάσεις. Η βούληση από πλευράς αμερικανών για… μπάσιμο στην ΠΑΕ υπάρχει. Αν θα γίνει, με ποιους όρους και προϋποθέσεις το καθορίζει πάντα ο μεγαλομέτοχος που γνωρίζει τις καταστάσεις και το οικονομικό μπαγκράουντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x