Αλέξης Σαββόπουλος

Ενδεχόμενη πώληση Σιώπη, θα φέρει τον επόμενο… Σιώπη

Για μένα το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει ο Άρης από ενδεχόμενο deal βρίσκεται αλλού. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει τελικά η ΠΑΕ Άρης για τον Σιώπη, η πρόταση όμως αυτή καθ΄ αυτή της Αλάνιασπορ δίνει τροφή για συζήτηση και δημιουργεί κάποια ποδοσφαιρικά δεδομένα που αν το club τα εκτιμήσει στη σωστή τους διάσταση, θα βγει πολλαπλά κερδισμένο.

Ξεκινάμε από το οικονομικό σκέλος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τους Τούρκους. Το ποσό που προσφέρουν ναι μεν δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα του ΑΡΗ, βάζει όμως το όνομά του στην μεταγραφική αγορά. Η τούρκικη είναι μια από αυτές αφού αν η Αλάνια είδε στον Σιώπη μια αξιόπιστη και όχι ιδιαίτερα δαπανηρή λύση γιατί να μην στείλουν κι άλλες ομάδες σκάουτερ στα παιχνίδια του ΑΡΗ που φέτος θα τον βλέπουμε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Το ένα ως γνωστόν φέρνει το άλλο.

Το ποσό που πιάνει ένας ποδοσφαιριστής στην πιάτσα είναι κάτι που… χτίζεται σταδιακά. Αυτή τη στιγμή για τον Σιώπη, ο Άρης θα επιδιώξει να πάρει το καλύτερο που μπορεί. Δεν ωφελεί να ακούμε ατάκες του στυλ «ας τον κρατήσει και ας τον παραχωρήσει 3 εκ». Προφανώς και δεν είναι κανείς βέβαιος ότι θα πιάσει ποτέ αυτά τα νούμερα ο Σιώπης αλλά η κάθε ΠΑΕ οφείλει να αξιολογεί τα δεδομένα και να αποφασίζει. Αυτή ξέρει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση και αν ενδεχόμενη πώληση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει. Άλλωστε η πρόταση δεν… έσκασε μέσα Μαΐου. Ήρθε σχεδόν Ιούλιο. Κοινώς take it or leave it.

Ο Άρης παραχωρώντας τον Σιώπη, έναν παίκτη που τον Γενάρη μπορεί να συμφωνήσει με οποιονδήποτε χωρίς η ομάδα να πάρει… σεντ, διατηρεί μαζί του μια σχέση που αφήνει ανοικτή την επιστροφή του κάποια στιγμή. Σύντομα, αργότερα, δεν έχει σημασία. Ο Άρης, από την Ελλάδα θα έχει πάντα μια προτεραιότητα που εδράζεται και από την σχέση που έχει αναπτύξει ο παίκτης με τον κόσμο στον μόλις ένα χρόνο που βρίσκεται εδώ. Είμαι βέβαιος ότι αν ο Άρης δεν σταθεί εμπόδιο σε ένα συμβόλαιο ζωής όπως αυτό που του προσφέρει η Αλάνια, η στάση αυτή θα εκτιμηθεί δεόντως.

Για μένα το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει ο Άρης από ενδεχόμενο deal βρίσκεται αλλού. Στην πεποίθηση που δημιουργείται στους άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές, κυρίως όσων είναι στην Εθνική ή βρίσκονται στο κατώφλι της, ότι ο Άρης είναι μια ομάδα που αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, τους στηρίζει και τους προσφέρει την δυνατότητα να κάνουν και μια μεταγραφή. Ειδικά από φέτος που θα συμμετέχει εκ νέου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Άρης θέλει να προσελκύσει σταδιακά κι άλλους Σιώπηδες και ο εβρίτης θα ανοίξει τον δρόμο.

Το κενό που θα αφήσει αν φύγει στην Τούρκικη Σούπερ Λιγκ δεν είναι μικρό και φυσικά καθόλου αμελητέο. Όχι μόνο αγωνιστικά για αυτά που κάνει στο γήπεδο αλλά και για όσα εκπροσωπεί στα αποδυτήρια. Έλληνας, έξω καρδιά, μαχητής, εξωστρεφής, με επικοινωνία με την κερκίδα. Το club εφόσον ο Σιώπης φύγει άμεσα, έχει 20 μέρες να βρει τον αντικαταστάτη του. Λιγότερες αν θέλεις να τον έχεις έτοιμο για τα ευρωπαϊκά ματς με την ΑΕ Λεμεσού. Αυτό απασχολεί και πρέπει να απασχολεί τον Σάββα Παντελίδη και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Υπάρχει όμως η αίσθηση και μια σιγουριά ότι η επιλογή θα είναι και πάλι εύστοχη αφού από πέρσι το καλοκαίρι, ο Άρης βρίσκει τον τρόπο να φέρνει αξιόλογους ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x