Αλέξης Σαββόπουλος

Η προίκα που αφήνει η φετινή ομάδα

Η άφιξη του Πάκο Ερέρα μέσα στην εβδομάδα θα είναι η απαρχή εξελίξεων στο κομμάτι των προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Αν αναζητούσατε ακόμη μια απόδειξη, στις τόσες, γιατί ο ΑΡΗΣ από τη νέα σεζόν επιστρέφει στο φυσικό του χώρο αυτό της Σούπερ Λιγκ, την βρήκατε στο χθεσινό ύστατο χαίρε στην Football League, στην Καρδίτσα. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν σοβαρή μέχρι το τέλος της διαδρομής και ανάγκασε αρκετούς χθες το απόγευμα να καταπιούν τη γλώσσα τους στο γκολ του Λώττα που έστειλε τους γηπεδούχους στην Γ΄ Εθνική. Πηγαίνοντας αυθημερόν στην πόλη, και με πειραματική ενδεκάδα, ο Άρης κατέβηκε στο γήπεδο για να κερδίσει και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις. Το όφειλε πρωτίστως στα ιδανικά που πρεσβεύει το club. Οι παίκτες στους εαυτούς τους και την αξιοπρέπειά τους, ομοίως και ο προπονητής που ενώ γνωρίζει εδώ και καιρό ότι θα αποχωρήσει κράτησε ένα πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ως το φινάλε. Είναι η προίκα που αφήνει η φετινή απόλυτα πετυχημένη ομάδα στην επόμενη που θα… μπει στα παπούτσια της. Σοβαρή, πειθαρχημένη, με απόλυτη προσήλωση στον στόχο, γνώση πως να τον πετύχει και με καθαρές και τίμιες κουβέντες. Αυτός είναι και ο λόγος που από σήμερα, όσοι δεν ακολουθήσουν την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ, θα έχουν πάντα την εκτίμηση του κόσμου για την επίτευξη του… αυτονόητου. Ο Σπανός, ο Μυροφορίδης, όσοι από το ρόστερ κριθεί από τον καινούργιο προπονητή ότι δεν ταιριάζουν στη νέα φιλοσοφία με την οποία θα χτιστεί η ομάδα.

Από σήμερα ο Άρης αφήνει πίσω του μια τετραετία βουτηγμένη στην κατάθλιψη και την εσωστρέφεια και ανοίγει γεμάτος όρεξη την πόρτα στα ευάερα και ευήλια δωμάτια της μεγάλης κατηγορίας. Εύχομαι η περιήγηση σε δύσβατα και άγνωστα μονοπάτια για το μέγεθος του οργανισμού να αποδείχθηκε τελείως διδακτική. Και όπως είχε πει και ο Γιόακιμ Βάτσκε, ισχυρός άνδρας της Ντόρτμουντ, που έφθασε στο χείλος της καταστροφής και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της: «Ποτέ ξανά ένα ευρώ νέο χρέος». Μότο που οφείλουν όλοι να τηρούν ευλαβικά, ώστε ο εφιάλτης των τελευταίων ετών να μείνει κλειδωμένος στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σαν μια κακή ανάμνηση.

Από σήμερα η σκυτάλη περνάει από τα χέρια του Σπανού και του Μυροφορίδη στον Θόδωρο Καρυπίδη που καλείται να φανερώσει σιγά-σιγά μέσα από τις κινήσεις του το πλάνο που έχει στο μυαλό του για την επόμενη μέρα. Έχει ένα «γεμάτο» μήνα μπροστά του, μέχρι να ξαναμπεί η ομάδα στο γήπεδο, με αρκετή δουλειά σε πολλούς τομείς. Αγωνιστικά να χτίσει έναν Άρη που θα κυνηγήσει με αξιώσεις την είσοδό του στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Η άφιξη του Πάκο Ερέρα μέσα στην εβδομάδα θα είναι η απαρχή εξελίξεων στο κομμάτι των προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ. Οικονομικά να εξασφαλίσει τους πόρους ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τους φετινούς και να εμπεδωθεί στην ομάδα κλίμα ασφάλειας και συνέπειας στις πληρωμές. Διοικητικά, οργανωτικά, εμπορικά να στηθεί ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει το club να διεκπεραιώνει πιο εύκολα την καθημερινότητα στην Σούπερ Λιγκ.

Στις 24 Αυγούστου, στην σέντρα του νέου πρωταθλήματος, η παρουσία του Άρη βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και στέλνει το μήνυμα στους «εμπνευστές» του Big 4 ότι το ελληνικό πρωτάθλημα, ανέκαθεν αποτελούνταν από πέντε μεγάλους. Τώρα που ο Άρης επέστρεψε στο τραπέζι των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί και η τάξη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x