Αλέξης Σαββόπουλος

Η σημασία του σωστού αγωνιστικού σχεδιασμού του νέου Άρη

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πως αυτό που απασχολεί τον Άρη σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του μήνα φαίνεται να είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες με το φετινό ρόστερ που πέτυχε την άνοδο.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Μπαίνοντας στην προτελευταία εβδομάδα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΑΡΗ για το πρωτάθλημα της Football League, αρχίζει σιγά-σιγά και η αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες κινήσεις του Θόδωρου Καρυπίδη που θα φανερώσουν στον κόσμο της ομάδας τον βαθμό της προεργασίας που έχει κάνει σε μια σειρά από θέματα το τελευταίο διάστημα και τις πρώτες ανακοινώσεις που θα δείξουν πως σκέφτεται τον Άρη στην επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ.

Ειλικρινά, την περίοδο αυτή, ποιος δεν θα ήθελε να είναι στο μυαλό του Προέδρου του Άρη που αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια και αρκείται σε διαδικτυακά μηνύματα μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας να φανεί και μια δυσαρέσκεια για τους αμφισβητίες των προθέσεων και δυνατοτήτων του να οδηγήσει την ομάδα ψηλά. Μα είναι προφανές. Από μια σειρά κινήσεων τον επόμενο μήνα θα φανούν τόσο οι προθέσεις του όσο και οι δυνατότητές του.

Από τον προπονητή που θα επιλέξει, με ποιους ανθρώπους θα τον πλαισιώσει, πως θα χτιστεί η νέα ομάδα, υλικά και άνθρωπος που θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό δηλαδή, ποιες εμπορικές συμφωνίες θα κάνει ώστε να δυναμώσει το πορτοφόλι του Άρη και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μέσα στη χρονιά.

Αυτό που τον απασχολεί σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του μήνα φαίνεται να είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες με το φετινό ρόστερ που πέτυχε την άνοδο. Υπάρχουν οφειλές στους ποδοσφαιριστές που έβαλαν… πλάτη για να πληρωθούν οι περσινές αστοχίες, συμβόλαια που τρέχουν και για του χρόνου και κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως δεν υπολογίζονται (άρα θα πρέπει και να τα λύσουν), ανανεώσεις που «καίνε» με δεδομένο ότι λήγουν 17(!) συμβόλαια. Πέρσι κάποιες επιλογές δεν έγιναν με αγωνιστικά κριτήρια αλλά με… συμβιβασμούς λόγω οικονομικών. Φέτος που ξεκινάς σχεδόν από το μηδέν, επιβάλλεται να χτίσεις πάνω στις σωστές βάσεις και όχι με μπαλώματα. Να είναι με λίγα λόγια ξεκάθαρο το πλάνο, καθαρά αγωνιστικές οι επιλογές με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα κυνηγάει στόχους.

Για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι των επόμενων εβδομάδων είναι οι επιλογές που θα γίνουν στο αγωνιστικό σκέλος. Πόσες θα γίνουν, ποιος θα τις κάνει, με ποια κριτήρια, σε ποιο ύψος θα καθοριστεί το μπάτζετ. Η ομάδα χρειάζεται μερικές πολύ ουσιώδεις ενέσεις ποιότητας στο ρόστερ της, κυρίως σε επίπεδο ξένων παικτών που συνήθως κάνουν και τη διαφορά και μετά αυτοί να πλαισιωθούν με ορισμένους έλληνες από το πάνω ράφι, χρήσιμους να διεκπεραιώσουν διάφορους ρόλους μέσα στην ομάδα. Δεν ξέρω αν θα είναι ξένοι που αγωνίζονται στην Ελλάδα ή εντελώς φρέσκο αίμα, ειλικρινά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Έχει σημασία όμως η ευστοχία στις επιλογές και αυτό που λέμε value for money. Με λογικές τιμές να βρεις ποδοσφαιριστές που θα δημιουργήσουν υπεραξία για την ομάδα και τους εαυτούς τους. Που θα «κουμπώσουν» στις αυξημένες απαιτήσεις και φιλοδοξίες για ένα δυναμικό come back του Άρη στην κατηγορία των μεγάλων και θα οδηγήσουν, την μεγάλη δύναμη του club, τον κόσμο του να επιστρέψει μαζικά στο γήπεδο.

Είμαι βέβαιος ότι αν ο Πρόεδρος του Άρη αντιληφθεί το… τάιμινγκ, νιώσει από Άρη και μιλήσει και πράξει με ειλικρίνεια απέναντι στον διψασμένο κόσμο της ομάδας θα… εισπράξει τα πολλαπλάσια από όσα υποσχέθηκε πρόσφατα γραπτώς .

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x