Αλέξης Σαββόπουλος

Η σπίθα άναψε, κρατήστε τη αναμμένη…

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει πως πρέπει ο αρειανός να καταλάβει ότι η χθεσινή βραδιά δεν ήταν ένα πυροτέχνημα και ένα σόου αλλά η απαρχή για την πραγματική και ουσιαστική επανεκκίνηση του Άρη.

Την χρειαζόταν αυτή τη βραδιά ο αρειανός και την απόλαυσε ως το μεδούλι. Σαν τον οδοιπόρο στην έρημο που ψάχνει απεγνωσμένα την όαση, ο οπαδός του Άρη έψαχνε την ευκαιρία για να εκτονωθεί. Να κορέσει την δική του δίψα για αυτήν την ομάδα που παραμένει ακόρεστη παρά τις πίκρες.

Η ανανέωση σε κάθε κιτρινόμαυρο κύτταρο ήταν ένα από τα μεγάλα κέρδη του φιλικού-γιορτή με την Μπόκα, γιατί δεν ήταν το μοναδικό. Χθες είχαν αρκετοί την ευκαιρία, εντός και εκτός ομάδας να θυμηθούν ποιος είναι ο Άρης, ποια είναι η δυναμική του και ποια πρέπει να είναι η θέση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιο μέγεθος που γεμίζει για πλάκα το Κλεάνθης Βικελίδης για ένα φιλικό, Νοέμβριο μήνα με την δεύτερη ομάδα της Μπόκα δεν μπορεί να μένει άλλο εγκλωβισμένο στα στενά όρια της Football League.

Πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Κοιτάζοντας τους ποδοσφαιριστές του Άρη να… χαζεύουν το πλήθος και το απίστευτο σόου κατά την είσοδο των ομάδων, το συμπέρασμα είναι ένα και προκύπτει αβίαστα. Αν δεν ένιωσαν χθες σε ποια ομάδα αγωνίζονται και ποια είναι η υποχρέωσή τους, τότε δεν θα το καταλάβουν ποτέ και είναι μάλλον σε λάθος ομάδα.

Δεν γίνεται να μην σε αγγίξει αυτό το πράγμα, που βγήκε αγνά από τα εσώψυχα μικρών και μεγάλων. Των μικρών που κοιτούσαν μαγεμένα την ατμόσφαιρα και των μεγάλων που έκαναν σαν μικρά παιδιά, έστω και αν το έχουν ξαναζήσει. Δεν γίνεται να μην βάλεις στόχο, σιγά-σιγά, αυτό το πλήθος που απουσίαζε από το γήπεδο να επανακάμψει και να δηλώσει την παρουσία του και στο πρωτάθλημα.

Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η ομάδα. Οι παίκτες με τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και την αρωγή της διοίκησης. Με την αγωνιστική τους παρουσία κάθε Κυριακή. Με εύκολες νίκες και –γιατί όχι- καλό ποδόσφαιρο. Να πειστεί ο οπαδός του Άρη ότι διανύει τους τελευταίους μήνες της ποδοσφαιρικής εξορίας και σύντομα θα βλέπει την ομάδα του εκεί που θέλει.

Ένα πρώτο στοίχημα είναι την Κυριακή με την Καλλιθέα, αλλά και σε κάθε παιχνίδι που ακολουθεί. Να καταλάβει ο αρειανός ότι η χθεσινή βραδιά δεν ήταν ένα πυροτέχνημα και ένα σόου αλλά η απαρχή για την πραγματική και ουσιαστική επανεκκίνηση του Άρη. Να αντιληφθούν και όλοι οι υπόλοιποι στη Football League ότι ήρθε η ώρα του Άρη να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο.

Δεν τρέφω αυταπάτες, όπως νομίζω το ίδιο ισχύει και για τον Σπανό και τους παίκτες. Ξέρουν ότι δεν πρόκειται την Κυριακή με την Καλλιθέα να ζήσουν κάτι ανάλογο και η συναισθηματική μετάβαση και προσαρμογή από το χθεσινό μεγαλείο στην… πραγματικότητα θα είναι δύσκολη. Έχουν όμως ένα στόχο από εδώ και πέρα. Από Κυριακή σε Κυριακή να βάζουν κι από ένα λιθαράκι με την αγωνιστική τους εικόνα στην μαζική επιστροφή του κόσμου στο Βικελίδης. Η σπίθα άναψε, κρατήστε τη αναμμένη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x