Αλέξης Σαββόπουλος

Και τώρα τροχάδην για να φτιαχτεί η ομάδα της επόμενης χρονιάς

Μέχρι προχθές αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα ένα ερωτηματικό.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Μέχρι προχθές αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα ένα ερωτηματικό. Αφορούσε την πιθανή εμπλοκή στην ΠΑΕ Άρης του Τομ Παπαδόπουλου και του Νικ Σακίεβιτς και τι μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο στην οικονομική ευρωστία της εταιρίας εν όψει της επιστροφής της στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό τουλάχιστον στην παρούσα φάση κρίθηκε. Ο Θόδωρος Καρυπίδης απέρριψε την πρόταση να πάρει σε βάθος οκτώ χρόνων 4εκ ευρώ προκειμένου να παραχωρήσει σταδιακά την ΠΑΕ (ήτοι 500.000 το χρόνο) και παράλληλα να μπει στην εταιρία ζεστό χρήμα για μεταγραφές και υποδομές και να μπει πιο δυναμικά η ομάδα στη μεταγραφική αγορά. Αυτό σημαίνει δυο πράγματα. Το ένα το προφανές, ότι ο Πρόεδρος του Άρη έκρινε μη συμφέρουσα την πρόταση για τον ίδιο και την ΠΑΕ. Το δεύτερο ότι έχει την δυνατότητα ο ίδιος να επωμιστεί το βάρος δίχως τα επιπλέον χρήματα των αμερικανών και ό, τι άλλο θα μπορούσαν να προσφέρουν σε τεχνογνωσία (αυτό αφορά κυρίως τον Σακίεβιτς αν και τους πρότεινε να παίρνουν ποσοστό των μετοχών με κάθε καταβολή που θα γίνεται. Αυτό που θα συνεχίσει να υφίσταται είναι η χορηγική συνεργασία των δυο πλευρών, με αυξημένο μάλιστα το ποσό που θα πάρει ο ΑΡΗΣ (λέγεται για 250.000 ευρώ).

Από αυτό προκύπτει και ένα θετικό. Ότι ο Τομ Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν έχει διαρρήξει τη σχέση του με τον Καρυπίδη, αλλά παραμένει ζεστός, κοντά στην ομάδα και στην ουσία ένας εν δυνάμει αγοραστής στην περίπτωση που στην πορεία η ΠΑΕ χρειαστεί βοήθεια. Δεν είναι και λίγο πράγμα να προσφέρεις μια γενναία χορηγία, δίχως μάλιστα να έχει ανταποδοτικότητα, από τη στιγμή που η εταιρία του δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Από την άλλη ξεκαθαρίζει και το τοπίο και δεν υπάρχει κάτι που να εκτρέπει πλέον την κουβέντα σε άλλα ζητήματα, πέρα από το πώς ο Άρης ανεπηρέαστος θα παρουσιαστεί σε δυο και κάτι μήνες ανταγωνιστικός και έτοιμος να διεκδικήσει πράγματα στη Σούπερ Λιγκ. Με την επιστροφή του Θόδωρου Καρυπίδη από την Αμερική οι μηχανές πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν στο φουλ και να τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της ομάδας που είναι αλήθεια ότι έμεινε λίγο πίσω. Δυο είναι τα ανοικτά μέτωπα. Το ένα που ίσως έχει και προτεραιότητα είναι οι ανανεώσεις με τους παίκτες που θα παραμείνουν από το φετινό ρόστερ με ταυτόχρονη αναίμακτη αποχώρηση όσων δεν υπολογίζονται με δεδομένο ότι υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες ώστε να ξέρει ο Πάκο Ερέρα σε ποιους μπορεί να υπολογίζει και παράλληλά ποια κενά πρέπει να καλυφθούν.

Είναι βέβαιο ότι δεν θα γίνουν μεγάλα ανοίγματα. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα προκειμένου να υποστηριχτεί δίχως προβλήματα η χρονιά. Επομένως σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που θα έρθουν σε συνεργασία με τον Ερέρα, ο οποίος έχει έτοιμη τη λίστα και περιμένει το ΟΚ για την υλοποίηση των πρώτων μεταγραφών που θα αναθερμάνουν και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x