Αλέξης Σαββόπουλος

Ματς που έδειξε τον δρόμο για την επόμενη χρονιά

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει πως το χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, εφόσον ο αρειανός το δει ψύχραιμα, μπορεί να αποδειχτεί εξόχως διδακτικό για την επόμενη μέρα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε για τον Άρη «κλείδωσε» η 5η θέση αφού η ήττα από τον Ατρόμητο έδωσε την 4η στην αθηναϊκή ομάδα. Όπως και τη σεζόν 2006-7 έτσι και φέτος, ο Άρης όχι μόνο επέστρεψε αλλά το έκανε εξασφαλίζοντας και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τηρουμένων των αναλογιών, των συνθηκών και των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που οδεύει στο τέλος της, το πρόσημο είναι θετικό. Ναι θα μπορούσε να πάει και καλύτερα αλλά θα μπορούσε με τις τρεις πολύ σοβαρές κρίσεις που πέρασε να ήταν και εκτός 5άδας.
Το χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο εφόσον ο αρειανός το δει ψύχραιμα μπορεί να αποδειχτεί εξόχως διδακτικό για την επόμενη μέρα. Μπορεί κάλλιστα να φωτίσει το μονοπάτι το οποίο πρέπει να διαβεί ο Άρης για να κάνει του χρόνου το βήμα παραπάνω. Ποιο θα είναι αυτό θα το ορίσει το club και οι συνθήκες που θα διαμορφώσει ο Θόδωρος Καρυπίδης και οι άμεσοι συνεργάτες του ώστε να επιτευχθεί.

Η «κόντρα» με τον Ατρόμητο, γιατί στην ουσία μετά την… οικειοθελή αποχώρηση από το πλάνο του Παναθηναϊκού, αυτόν κυνηγούσε ο Άρης, και στα δυο παιχνίδια, ανέδειξε τις πραγματικές αδυναμίες της ομάδας. Ήταν σαν μια προβολή στην οθόνη του τι πρέπει να κάνεις για να είσαι πιο ανταγωνιστικός του χρόνου. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι η ίδια δυο χρόνια, δουλεύει με τον ίδιο προπονητή και οι υποδομές της απέχουν- δυστυχώς- σήμερα που μιλάμε παρασάγγας από αυτές της ομάδας της Θεσσαλονίκης που οφείλει να ξεκινήσει βελτιώνοντας αυτές σε πρώτη φάση.

Ο Άρης έχει ένα καλό κορμό πάνω στον οποίο θα βασιστεί και δεν χρειάζεται ένα κάρο κινήσεις όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. «Φωνάζει» όμως ότι θέλει 4-5 απόλυτα στοχευμένες προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις. Δυο μπακ που να συμμετέχουν πιο ενεργά και πιο ουσιαστικά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, ένα χαφ που να… κουβαλάει την μπάλα προς το μισό του αντιπάλου και αν είναι δυνατό να δίνει όγκο και ύψος στη μεσαία γραμμή, έναν winger εφόσον δεν μείνει ο Ματέο (αφού γυρίζει και ο Γκάμα) και σίγουρα ένα φορ που θα γεμίσει την περιοχή και θα προσφέρει διψήφιο αριθμό τερμάτων. Προφανώς και έναν κεντρικό αμυντικό εφόσον επιστρέψει στη Λοριάν ο Ροζ. Το καλό είναι ότι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν εδώ και καιρό τις αδυναμίες και όταν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Θόδωρο Καρυπίδη, θα είναι απόλυτα έτοιμοι να εισηγηθούν τις κινήσεις που θα πάνε τον Άρη ένα ή και δυο βήματα παραπέρα μιας και στο κάδρο θα υπάρχει και η πρόκληση της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Αν μείνουμε στην μεγάλη εικόνα, ο Άρης ξανασυστήθηκε φέτος στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία ως μια ομάδα που αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, είναι στημένη πάνω σε σωστή ποδοσφαιρική λογική και ικανή για ακόμη καλύτερα πράγματα. Καταλαβαίνω την στεναχώρια για την ήττα από τον Ατρόμητο. Καλό είναι όμως να θυμόμαστε ότι οι επιτυχίες χτίζονται σταδιακά με γνώση, σχέδιο και υπομονή και όχι με σπασμωδικές κινήσεις που έχουν μόνο πρόσκαιρα αποτελέσματα.

Πρόκριση Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με ενισχυμένη απόδοση*. *Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x