Αλέξης Σαββόπουλος

Μια νίκη που παρέχει ηρεμία στον Άρη και περιθώρια… αναγκαίας βελτίωσης

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει πως ο Άρης έκανε το 2 στα 2 και πήρε ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια με στόχο να χτίσει ένα σερί ως την 7η αγωνιστική που έχει τη δύσκολη έξοδο στη Δράμα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Στα Τρίκαλα αποθεώθηκε ένα από τα πιο «διάσημα» ποδοσφαιρικά κλισέ. Ότι δεν κερδίζει ο καλύτερος όπως συμβαίνει εννιά στις δέκα στο μπάσκετ. Ναι όντως ο Άρης ήταν μετριότατος και το πιστοποιούν οι αριθμοί αφού έκανε μιάμιση τελική και απείλησε ελάχιστα σε ολόκληρο το 90λεπτο. Και όμως κέρδισε σε μια δύσκολη έδρα και αυτό κάνει την επιτυχία του να αποκτά μεγαλύτερη αξία. Συνιστά και χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας, δηλαδή να κερδίζεις όταν δεν είσαι στη μέρα σου. Αν θέλετε, ακόμη και η τύχη, που ασφαλώς έπαιξε τον ρόλο της στων Τρικάλων τα στενά, ήταν χθες με το μέρος της ομάδας του Δημήτρη Σπανού. Θέλετε να θυμηθούμε πόσες φορές την περασμένη σεζόν του γύρισε την πλάτη; Θα χάσουμε το μέτρημα. Ίσως στη γενικότερη αλλαγή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που επιχειρήθηκε το καλοκαίρι, να… γύρισε και η τύχη.

Χθες ο Άρης ήταν… διπλής όψεως. Καλός ανασταλτικά και… δυσκοίλιος δημιουργικά. Δεν απειλήθηκε καθόλου, κράτησε τους επιθετικούς των Τρικάλων μακριά από την περιοχή του Καντιμοίρη, ήταν συγκεντρωμένος, με αλληλοκαλύψεις, κλείσιμο χώρων, τακτική προσήλωση και καθαρό μυαλό, συν φυσικά το πάθος και την δύναμη που απαιτεί η κατηγορία. Η τετράδα της άμυνας με Μπούρμπο-Τζανακάκη στα άκρα λειτούργησε άψογα και το ίδιο και τα χαφ, ιδίως όταν μπήκε και ο Ιντζόγλου. Έτσι όπως την είδαμε να λειτουργεί την ομάδα του Σπανού στο δικό της μισό του γηπέδου, θα δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο. Ξεκινώντας λοιπόν από την άμυνα πάμε και… μπροστά. Εκεί οι κιτρινόμαυροι ήταν προβληματικοί. Αδυνατούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν επαρκώς την μπάλα και αναγκάζονταν πολλές φορές να την μεταφέρουν στον Διαμαντόπουλο με μεγάλες μπάλες, κάτι που δεν συνιστά ορθόδοξο και φυσικά απειλητικό για τον αντίπαλο τρόπο ανάπτυξης. Μερίδιο ευθύνης για αυτό έχει το γεγονός ότι ο Σπανός ακόμη… ψάχνεται για τον παίκτη μπροστά από τους δυο αμυντικούς χαφ. Ο Στεφάνοβιτς που αποκτήθηκε για αυτή τη δουλειά δεν έχει παίξει ακόμη, ο Παυλίδης που μπορεί να το κάνει χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και έγινε χθες ο… ήρωας. Η νίκη που προσφέρει απλόχερα ηρεμία στον αλλεργικό στην διαχείριση της αποτυχίας κιτρινόμαυρο οργανισμό, δίνει την δυνατότητα- δίχως άγχος- στον 48χρονο τεχνικό να βρει το αντίδοτο στην μεσοεπιθετική δυσλειτουργία γιατί κάθε φορά η τύχη δεν θα χαμογελά στον ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ έκανε το 2 στα 2, έβαλε από νωρίς στο πρόβλημα τα Τρίκαλα που μετρούν δυο ήττες και έχουν και δύσκολο πρόγραμμα, είδε Απόλλωνα Πόντου και ΟΦΗ να σκοντάφτουν και φυσικά πήρε ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια με στόχο να χτίσει ένα σερί ως την 7η αγωνιστική που έχει τη δύσκολη έξοδο στη Δράμα.

ΥΓ. Με Πανιώνιο οφσάιντ το πρώτο γκολ, με Αιγινιακό κανονικό γκολ του Σόουζα ακυρώνεται, χθες δυο τουλάχιστον φορές ο Άρης σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ. Επειδή για αρχή είναι ήδη πολλά τα κρούσματα και έχουν δει πολλά τα μάτια μας, μήπως να πονηρευτούν στην ΠΑΕ που όπως μαθαίνω, την… άκουσαν χθες.

Υ.Γ 2 Η νίκη στα Τρίκαλα σημαίνει αυτομάτως και γεμάτο γήπεδο με τον Μπόκα. Άρα και εισπράξεις που έχει ανάγκη η ΠΑΕ που σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε να μπει και.. μέσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x