Αλέξης Σαββόπουλος

Ο νέος Άρης και οι δυο εκκρεμότητες

Στον Άρη δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη για επιστροφή στη Super League και λείπουν δύο κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Ένα από τα ατού του Δημήτρη Σπανού πέρα από την κοινή γλώσσα που μιλάει με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Παύλο Μυροφορίδη είναι ότι γνωρίζει τη Football League. Τι χρειάζεται, ποιες είναι οι παγίδες, τα χαρακτηριστικά των ομάδων. Το κυριότερο όμως είναι ότι πέρσι ως προπονητής του Απόλλωνα αρχικά και του Παναιγιάλειου στη συνέχεια, είδε από πρώτο χέρι που την… πάτησε ο Άρης. Τι δεν έκανε σωστά, σε ποιους τομείς υστέρησε και φυσικά-το σημαντικότερο- ποιες ήταν οι βασικές αγωνιστικές του αδυναμίες.

Του Αλέξη Σαββόπουλου

Ετσι ανέλαβε υποψιασμένος για το που πρέπει να κινηθεί και πώς να χτίσει την ομάδα μαζί με τον Παύλο Μυροφορίδη. Ως προπονητής και υπεύθυνος της αγωνιστικής ταυτότητας που θα έχει ο Άρης τη νέα σεζόν, πήγε στα 3-5 Πηγάδια όπου ο Άρης πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, εξίσου υποψιασμένος για το που πρέπει να δώσει έμφαση, ώστε να μην την… ξαναπατήσει ο Άρης. Αυτό που διαπιστώνουμε παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στο Βέρμιο είναι ότι επιδιώκει να φτιάξει έναν Άρη σαφώς πιο επιθετικό με κάθετο ποδόσφαιρο, παιχνίδι από τα άκρα, αυτοματισμούς αφού ξέρει ότι στο 90% των αγώνων η ομάδα του θα βρει κλειστές άμυνες τις οποίες θα πρέπει να διασπάσει. Οπότε κλειδί αποτελεί για τον 48χρονο τεχνικό η γρήγορη αφομοίωση του νέου τρόπου παιχνιδιού, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει και ο Τάτος που καθόριζε επί δυο χρόνια το παιχνίδι του Άρη.

Ένα άλλο που φαίνεται ότι θα δούμε είναι η γρήγορη αλλαγή επιθετικής συμπεριφοράς σε αμυντική με ασφυκτικό πρέσινγκ στο σημείο απώλειας της μπάλας. Κοινώς θα προσπαθήσει να «πνίξει» τον αντίπαλο ειδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Σημείο κλειδί η γρήγορη προσαρμογή των πολλών νέων προσώπων και ο νέος άνεμος που θα φέρουν στα αποδυτήρια ώστε να εξαφανιστεί η όποια περσινή παθογένεια και να είναι οι παλιοί αυτοί που θα κληθούν να ενσωματωθούν στον νέο τρόπο λειτουργίας εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Υπάρχουν μια-δυο όμως εκκρεμότητες. Η μια αφορά τη θέση του φορ και η άλλη του κεντρικού αμυντικού. Για τη δεύτερη τα πράγματα είναι απλά. Αν μείνει ο Σόουζα τότε μαζί με Δεληζήση και Μαραγκό ο Άρης συνθέτει μια πολύ αξιόπιστη τριάδα. Αν φύγει πρέπει επειγόντως να τον αντικαταστήσει με έναν τουλάχιστον ισάξιο παίκτη. Για τον επιθετικό, έχω την εντύπωση ότι και με τον Πίντο υγιή, πάλι ο Άρης θα χρειαζόταν ενδεχομένως ένα «9». Τώρα ένας λόγος παραπάνω. Χρόνος υπάρχει. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σε δυο μήνες περίπου απλά επειδή ήδη η ομάδα δουλεύει σχεδόν πλήρης, καλό θα ήταν να κλείσουν κι αυτές οι εκκρεμότητες ώστε ο Σπανός να πάει στο μοντάρισμα με τα οκτώ φιλικά που θα γίνουν, με το παζλ συμπληρωμένο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x