Αλέξης Σαββόπουλος

Θέλει τον χρόνο του

Ένας ολόκληρος οργανισμός περίμενε πως και πως αυτή τη στιγμή. Να αποτινάξει από πάνω του μια 6ετία μιζέριας, εσωστρέφειας, «πονόματου», περιδίνησης σε καταστάσεις άβολες. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Να έχεις μαζέψει 9 Αυγούστου 12.000 νοματαίους που άφησαν παραλίες, διακοπές και μπιτσόμπαρα για να πάνε στο Κλεάνθης Βικελίδης, να έχεις κάνει μια ντουζίνα και πλέον αξιόλογες μεταγραφές, να υπάρχει δίψα σε συνδυασμό με περιέργεια από τον κόσμο για την καινούργια ομάδα και να σε προδίδει το χόρτο. Το λες και “αυτομαστίγωμα”.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το ζήσαμε και αυτό. Ένας ολόκληρος οργανισμός, περίμενε πως και πως αυτή τη στιγμή. Να αποτινάξει από πάνω του μια εξαετία μιζέριας, εσωστρέφειας, “πονόματου”, περιδίνησης σε καταστάσεις άβολες και στενάχωρες. Πολλοί απομακρύνθηκαν. Δεν άντεχαν να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα σε κακοτράχαλα μονοπάτια. Άλλοι εμφανίζονταν σπασμωδικά και υπήρχαν πάντα και οι αμετανόητα πιστοί που δεν έφυγαν ποτέ και νιώθουν την ικανοποίηση της επιστροφής στην κανονικότητα ως το μεδούλι. Χθες όλοι αυτοί επέστρεψαν με δίψα και περιέργεια μαζί για αυτό που χτίζεται. Για να στηρίξουν, να υπενθυμίσουν και τους εαυτούς τους ενδεχομένως, ότι τα ωραία είναι μπροστά τους.

Όλοι αυτοί αισθάνομαι ότι πρέπει να οπλιστούν με αρκετή δόση υπομονής, όπως φάνηκε στο χθεσινό φιλικό-αποκαλυπτήρια με την Λάρισα. Η ομάδα του Πακο Ερέρα δεν είναι έτοιμη. ΟΚ οφείλουμε να ήμαστε αρκετά επιεικείς ένεκα του κακού αγωνιστικού χώρου που δεν επέτρεπε να παιχθεί σοβαρό ποδόσφαιρο και εγκυμονούσε σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού αλλά κάποια πράγματα τα είδαμε. Ο Αρης θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο, να γίνει λίγο πιο γρήγορος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, να πιέσει πιο ψηλά και όχι στη δεύτερη ζώνη χθες και θα το κάνει μόλις ο Ερέρα καταλήξει οριστικά στο βασικό σχήμα αλλά και στον σχηματισμό που θα έχει ως βάση. Κατανοώ μέχρι τώρα την λογική του να δίνει καθημερινά κίνητρο σε όλους, αλλά οδεύουμε ολοταχώς στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και προφανώς στο μυαλό του έχει κατασταλάξει στο ποιοι θα εκφράσουν στο γήπεδο την φιλοσοφία του. Ποιοι είναι πιο κοντά, ποιοι είναι πιο έτοιμοι, ώστε να αποκτήσουν ομοιογένεια που ήταν φανερό ότι είναι άγνωστη λέξη ακόμη, να κατανοήσει ο καθένας τον ρόλο του. Η ενσωμάτωση του Γιουνές και η ποιοτική προσθήκη του Μπρούνο Γκάμα ρίχνει πια όλα τα χαρτιά στο τραπέζι.

Το χθεσινό φιλικό, παρά το ελαφρυντικό του αγωνιστικού χώρου, ήταν όμως και απολύτως διδακτικό για τον Πάκο Ερέρα και για κάτι ακόμη. Πήρε μια πρώτη γεύση ο Ισπανός πως είναι δομημένες οι δέκα τουλάχιστον από τις 16 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ότι προσπαθούν κυρίως να αμυνθούν και λιγότερο να δημιουργήσουν. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ αυτής της ομάδας αλλά το πρόγραμμα δεν μπορεί να περιμένει. Με τέτοιο αγωνιστικό χώρο που δεν θα είναι έτοιμος στα κοντά και την ομάδα έχει... δρόμο μπροστά της, θα χρειαστεί και τύχη ώστε το βατό- στα χαρτιά- πρόγραμμα των έξι πρώτων αγωνιστικών, να μην γυρίσει μπούμερανγκ. Θέλει δουλειά, όχι απογοήτευση και φυσικά αφορισμούς από το πρώτο φιλικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x